TERRITORI 17230

L’espai divulgatiu de la societat palamosina

COMUNICATS DE TELEVISIÓ PALAMÓS

-1- Amb motiu del primer aniversari del programa “Territori 17230” (el vàrem iniciar el 5 de maig del 2022 amb una xerrada amb el president de l’Associació de Veïns de Sant Joan), Televisió Palamós emetrà el dijous 4 de maig un programa especial en el que farem una valoració de com ha anat aquest primer any: Com ha funcionat el programa? Que en pensen els tertulians? Quins suports hem rebut o no hem rebut per part de l’ajuntament? Quines són les millores o novetats que es podrien implementar a la nova temporada? Quines podrien ser les noves propostes de Televisió Palamós per els propers anys, en funció del pressupost disponible? Com es planteja en definitiva el futur de TV Palamós?

-2- Novament fem una crida a tots els partits polítics, especialment ara que aviat i hauran eleccions, per que tinguin en compte la tasca que fem i que les partides municipals per ajudar a aquest mitjà sense ànim de lucre ens ajudin a poder tirar endavant amb un pressupost adequat. Cal recordar que, actualment, l’Ajuntament de Palamós destina uns 2.500 euros anuals en difusió de publicitat a TV Palamós, mentre que per a Ràdio Palamós la despesa anual s’enfila fins els 247.000 euros (dades 2022).

CLICA AQUÍ SI NO VEUS LA IMATGE

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 028
Avui parlem de CobosMika Company

Olga Cobos i Peter Mika, van crear CobosMika Company a Alemanya l’any 2000. La companyia desenvolupa la seva activitat al seu centre de creació i formació de Palamós, on també és companyia resident al Teatre La Gorga. Des del 2010, la Companyia duu a terme el Programa SEEDs, un curs de formació professional en dansa per a joves ballarins de tot el món (aquest divendres a les 20:30h presenten una doble estrena de dansa contemporànea a La Gorga).

Per parlar de tot plegat, avui ens acompanya l’Olga Cobos i participen com a tertulians: Manel Salvador, Carme Pantinat i Dolors Martos. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 027
Avui parlem de Càritas Palamós i Sant Joan

Avui parlem de l’entitat social “Càritas Palamós i Sant Joan” amb la companyia de la seva principal responsable: Fanny Fuertes. Com sabeu Càritas fa serveis d’acollida i acompanyament a persones en risc d’exclusió. Ofereix un servei d’aliments per a les famílies amb menys recursos econòmics, o que no poden cobrir les necessitats bàsiques. Disposen de menjadors socials que proporcionen àpats sans i equilibrats a persones sense recursos econòmics. També tenen un rober, assessorament jurídic per a inmigrants i molt més.

Participen com a tertulians: Manel Salvador, Carme Pantinat i Dolors Martos. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 026
Política municipal amb Cristóbal Posadas

A principis d’any, el fins fa poc regidor de Ciutadans Cristóbal Posadas, anunciava que revalidaria com a cap de cartell de la formació taronja en els propers comicis electorals del mes de maig. En les darreres setmanes tot s’ha capgirat i Posadas anuncia que plega de Ciutadans i que està estudiant una proposta del Partit Popular per ser cap de cartell a Palamós.  En el programa d’avui Posadas explica els motius d’aquesta decisió i fa un balanç d’aquests darrers 4 anys, amb una dura crítica al govern de Lluís Puig.

Participen com a tertulians: Isabel Martí, Miquel Casagran i Santi Ferrerfàbrega. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 025
Avui parlem del Jutjat de Pau de Palamós

El Jutjat de Pau de Palamós fa les funcions de Registre Civil, sent un registre públic la finalitat del qual és donar constància oficial dels fets i actes que es refereixen a l’estat civil de les persones, així com el nom i cognoms, el naixement, la defunció , la filiació, el sexe o la nacionalitat de les persones ocorregudes a Palamós. 

Per parlar d’aquests i altres temes, en el programa d’avui ens acompanya l’Enric Marsal que, després de 4 anys, finalitza el seu mandat com a Jutge de Pau de Palamós. En el programa d’avui, participen com a tertulians: Joan Mármol, Dolors Martos i Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 024
Avui parlem de l’Associació Tirita Clown

L’Associació Tirita Clown acompanya a persones hospitalitzades i amb situacions de risc social, amb un idioma universal i bàsic com és el joc, l’humor, el riure i l’amor. Les actuacions d’aquestes pallasses profesionals, fan que la persona estigui present amb si mateixa i no amb la malaltia, afavorint d’aquesta manera tot el seu procés de recuperació.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya Elena Ballester, de l’Associació Tirita Clown. Participen com a tertulians: Joan Mármol, Carme Pantinat i Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 023
Avui parlem de la Fundació Oncolliga Girona

La Fundació Oncolliga Girona  és una entitat sense ànim de lucre que aposta per la promoció de la salut i la sensibilització de la societat, sense oblidar la seva finalitat principal: donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen facilitant recursos humans i materials que contribueixin a fer més còmode la vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya la delegada de la Secció Local d’Oncolliga, Hortènsia Doporto. Participen com a tertulians: Santi Ferrerfàbrega, Manel Salvador i Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 022
Avui, política municipal amb Alexan Weltz

Avui, parlem de diferents temàtiques en relació a la política municipal de la nostra població: habitatge, pisos turístics, model econòmic, aparcaments, hospital… Alexan Weltz ens farà una valoració de com veu la gestió feta per l’actual govern, i ens comentarà alguna de les propostes que la CUP vol fer a la ciutadania en els propers comicis electorals del mes de maig, com és la municipalització de serveis.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya el candidat de la CUP en les properes Eleccions Municipals 2023, Alexan Weltz. Participen com a tertulians: Joan Mármol, Jordi Pallí i Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 021
Avui, amb la Reina i Carnestoltes 2023

Comença el compte enrere!! Tots a punt pel Carnaval de Palamós 2023!! El dissabte dia 11 es farà el sopar de presentació de la Reina i del Carnestoltes d’enguany. Avui els tenim aquí per què ens expliquin moltes anècdotes i curiositats: sabíeu que, de fet, tenen aquests “càrrecs” excepcionalment des de l’any 2021? I com s’ho va fer la Sandra per aconseguir aquest somni que tenia des de ben petita?

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya la Sandra Maruny (Reina 2023) i en Dante Chiarella (Carnestoltes 2023). Participen com a tertulians: Dolors Martos, Isabel Martí i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 020
Avui parlem del Carnaval de Palamós 2023

Després de dos anys sota mínims degut a la pandèmia, torna el Carnaval de Palamós amb més força que mai. De l’11 al 22 de febrer t’esperen un munt d’activitats amb motiu del Carnestoltes 2023. Avui farem un repàs de les diferents propostes que, enguany, incorporen algunes novetats com, per exemple, les “festes temàtiques” que es faran el divendres dia 17  en diferents indrets de Palamós.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya Raul Font de l’Associació Carnaval de Palamós. Participaran com a tertulians: Dolors Martos i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 019
Avui, política municipal amb Raquel Gallego

Avui parlarem de política municipal amb un dels grups que es troba actualment a l’oposició: el PSC. S’acosten eleccions i és moment que els diferents candidats comencin a plantejar propostes i facin un anàlisi de la gestió municipal en diferents àmbits com ensenyament, comerç, turisme i equipaments com el mercat municipal i el possible nou emplaçament de l’hospital comarcal i d’un nou pavelló esportiu.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà la candidata pel PSC a les properes Eleccions Municipals 2023, Raquel Gallego. Participaran com a tertulians: Joan Mármol, Dolors Martos i Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 018
Avui parlem de l’Associació Les Braves

Aquest 12 de gener reiniciem el “Territori 17230”, l’espai divulgatiu de Televisió Palamós creat amb l’objectiu de donar veu a persones i entitats palamosines. En aquest primer programa de l’any parlarem dels inicis de la colla Les Braves i de les diferents activitats que organitzen com, per exemple, l’espectacle que faran el dia 20 a La Gorga. Última hora: s’ha notificat l’anul·lació d’aquesta activitat.

Per parlar de tot plegat ens acompanyarà, per videoconferència, una de les representants d’aquesta entitat palamosina: l’Anna Ferrer. Participen com a tertulians la Isabel Martí, la Carme Pantinat i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 017
Avui parlem del Club Natació Palamós

Aquest dijous és el torn d’una de les nostres associacions esportives: el Club Natació Palamós. En aquest “Territori 17230” parlarem dels inicis d’aquesta entitat, de les fites que han assolit alguns dels seus nedadors i nedadores. També farem un repàs de les diverses activitats que fan durant tot l’any, com els cursos de natació en aigües obertes i els cursos de natació en piscina.

Per parlar de tot plegat ens acompanyarà, per videoconferència, un dels màxims responsables d’aquesta entitat palamosina: en Marc Ferriol. Participen com a tertulians en Manel Salvador i la Carme Pantinat . La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 016
Avui parlem amb l’alcalde de Palamós

Programa especial en el que l’alcalde Lluís Puig contestarà diferents temes plantejats pels nostres col·laboradors i també preguntes que ens han enviat els espectadors a través del correu electrònic: territori17230@gmail.com.

Entre altres, parlem de la futura obertura de la perllongació del carrer Vincke, de la manca d’un gran festival musical d’estiu, i d’un possible canvi d’ubicació de la fira de la Festa Major.

En el programa d’aquesta setmana participen com a tertulians, Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Màrmol. La realització i moderació és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 015
Avui parlem de la “Festa del pedal 2022”

En aquest segon programa, de la segona temporada de l’espai divulgatiu Territori 17230, farem un repàs de les diverses activitats que es varen portar a terme durant la Festa Major del nucli de Sant Joan de Palamós. Com a tema central parlarem de la “Festa del Pedal”, que tindrà lloc el diumenge 18 de setembre.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya en Miquel Casagran, de l’Associació de Veïns de Sant Joan. Participen com a tertulians, Santi Ferrerfàbrega, Núria Coma i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 014
Avui parlem del “Palamós Lan Party 2022”

S’acaba l’estiu i engeguem motors! Aquest dijous 1 de setembre iniciem la segona temporada de l’espai divulgatiu TERRITORI 17230, amb una xerrada amb el president de Tecnofan, l’entitat organitzadora del “Palamós Lan Party 2022” que tindrà lloc aquest cap de setmana a la Nau dels 50m.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya en Pep Martorell, president de l’Associació Palamós Tecnofan. Participen com a tertulians, la Carme Pantinat, en Cesc Matés i en Joan Màrmol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 013
Avui parlem de política municipal (CUP)

En el darrer programa d’aquesta primera temporada (tornarem el setembre), parlem de política municipal amb una de les representants dels grups que actualment formen part de la Corporació Municipal. Els temes més destacats en aquesta ocasió són: la proposta d’un nou pla de mobilitat al municipi, el funcionament de l’institut-escola Vilarromà i, el futur pla de recollida de residus porta a porta.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya la Roser Huete (CUP). Participen com a tertulians, la Muntsa Abad, en Miquel Casagran i en Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 012
Avui parlem de l’Ag. Sardanista Costa Brava

Aquest dijous és el torn d’una altra de les entitats culturals palamosines més emblemàtiques. Es tracta de l’Agrupació Sardanista Costa Brava, una de les més antigues del municipi que, des del primer minut, ha vetllat per difondre el món de la sardana arreu. En aquest “Territori 17230” farem un repàs de les nombroses activitats que fan durant tot l’any i especialment durant aquests mesos d’estiu.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà el president de l’agrupació, Josep Cordomí. Participaran com a tertulians: Carme Pantinat, Martí Camós i Isabel Martí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 011
Avui parlem de política municipal (Junts)

Avui tornem a parlar de política municipal amb el portaveu d’un altre dels grups que es troba actualment a l’oposició: Junts per Catalunya. Entre d’altres coses li preguntarem sobre com encara políticament aquests darrers 10 mesos abans de les eleccions. Com valora l’acció de govern i quin anàlisi en fa de, malgrat ser un dels grups més votats històricament a Palamós, actualment només tingui 2 regidors.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà el portaveu de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo. Participaran com a tertulians: Dolors Martos, Joan Mármol i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 010
Avui parlem de la Sindicatura de Greuges

Amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament de la Sindicatura de Greuges i de com pot ajudar a moltes persones, aquest servei d’atenció a la ciutadania, davant possibles conflictes o desacords entre el ciutada i l’administració, us oferim, al nostre entendre, un dels programes més interessants d’aquesta primera temporada del “Territori 17230” de Televisió Palamós.

Per parlar de tot plegat, en aquest desè programa ens acompanyarà la Síndica de Greuges, Fina Camós. Participaran com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 009
Avui parlem del Museu de la Pesca

Amb qüasi 20 anys d’existència, el Museu de la Pesca ja fa temps que és un referent en el món museístic de Catalunya i un emblema del nostre municipi. “L’alma màter”, desde la seva creació, ha estat en Miquel Martí. Amb ell farem un repàs dels inicis del museu i de les dificultats ocasionades durant la pandèmia i de com s’ha d’enfocar aquest projecte en els propers anys.

Per parlar de tot plegat, en aquest novè programa ens acompanyarà en Miquel Martí, director del Museu de la Pesca. Participaran com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Mármol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 008
Avui: els problemes per aparcar a Palamós

Avui et proposem (a excepció dels primers minuts, que parlarem de la Festa Major) un programa monotemàtic d’una hora de durada, centrat amb els problemes que origina la manca de places suficients d’aparcament en el nostre municipi, especialment quan arriba l’estiu. Preguntarem al màxim responsable de la Corporació Municipal sobre l’aparcament de la platja i el del Pedró, el projecte de la Cooperativa, i la idoneïtat, o no, de fer aparcaments soterrats o a l’extraradi. 

Per parlar de tot plegat, en aquest vuitè programa ens acompanyarà l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. Participaran com a tertulians, Manel Salvador, Miquel Casagrán i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 007
Avui parlem de la Societat Coral El Progrés

Aquest any, l’entitat cultural degana de Palamós “Societat Coral El Progrés”, fundada l’any 1897, celebra el seu 125è aniversari. I a tal efecte, en el transcurs d’aquest 2022, portarà a terme diferents activitats. Una de les més destacades serà la de ser els encarregats de fer el Pregó de Festa Major el proper 23 de juny, a partir de les 20:00h, en el Parc del Convent dels Agustins.

Per parlar de tot plegat, en aquest setè programa ens acompanyarà la presidenta de la Societat Coral El Progrés, Maria Roviralta. Participaran com a tertulianes, Dolors Martos, Carme Pantinat i Isabel Martí. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 006
Avui parlem de la Festa del Corpus

El Corpus Christi (en llatí “cos de Crist”) és una festa de l’església Catòlica, d’origen medieval i instituïda pel papa Urbà IV l’any 1262 en què es venera l’Eucaristia. És una festa mòbil dins del calendari litúrgic. En aquest 2022 es portarà a terme el diumenge 19 de juny. A Palamós els actes s’iniciaran a partir de les 9 del matí amb la elaboració de les catifes de flors. A les 11:15h s’iniciarà la Processó.

Per parlar de tot plegat, en aquest sisè programa ens acompanyarà el rector de la parròquia de Palamós i Sant Joan, Pere Narbón. Participaran com a tertulians, Isabel Martí, Carme Pantinat i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 005
Parlem de política municipal (Ciutadans)

En aquesta ocasió parlem, nòvament, de política municipal amb un dels representants dels grups que actualment formen part de la corporació municipal. En el programa d’avui es parla, entre d’altres, de la manca d’aparcaments, del format dels precs i preguntes durant el plenaris,  de la polèmica sobre el cotxe de policia sancionat, de la manca d’hotels de petit format i dels creuers, entre altres temes.

Per parlar de tot plegat, en aquest cinquè programa ens acompanyarà en Cristóbal Posadas, de Ciutadans. Participaran com a tertulians, en Cesc Matés, la Muntsa Abad i en Joan Mármol. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 004
Avui parlem de política municipal (PSC)

En aquest espai divulgatiu de Televisió Palamós, també parlarem de política municipal amb els representants dels diferents grups que actualment formen part de la corporació municipal. Farem un repàs del dia a dia del municipi i preguntarem sobre els temes de més actualitat com, per exemple: la futura remodelació del passeig, aparcaments, el nou hospital i el Pla Director del Port de Palamós.

Per parlar de tot plegat, en aquest quart programa ens acompanyarà en Josep Coll, del Partit dels Socialistes de Catalunya. Participaran com a tertulians, en Jordi Pallí, la Dolors Martos i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 003
Avui parlem de la “3a. Mostra del disc antic”

Aquest proper dissabte 21 de maig torna la “Mostra del disc antic” a Palamós. En aquesta tercera edició es retorna al carrer Cervantes i a més, l’espai s’amplia al sector de l’Arbreda Municipal on, al llarg del dia s’hi faran diferents activitats complementàries a la Mostra: vermut popular, botifarrada, concert dels Dex’s Band i actuacions de Dj’s.

Per parlar de tot plegat, en aquest tercer programa ens acompanyarà en Josep Maria García, de l’Associació Municipal i Social Club de Fans 60, 70, 80. Participaran com a tertulians, en Martí Camós, la Maria Roviralta i en Joan Sánchez. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 002
Avui parlem del “Palamós Terra de Mar”

Aquest cap de setmana (14 i 15 de maig) es farà una nova edició del “Palamós Terra de Mar” dedicada, enguany, a rememorar els orígens de l’excursionisme marítim a casa nostra. I com cada any, es podran visitar diferents embarcacions, iniciar-se en esports nàutics, navegar pel litoral… També hi haurà jocs i entreteniments per als més petits.

Per parlar de tot plegat, en aquest segon programa ens acompanyarà en Raül Mata, membre de l’organització del “Palamós Terra de Mar”. Participaran com a tertulians, en Lluís Colàs, la Dolors Martos i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 001
Avui parlem del “Sant Joan florit i artesà”

Aquest proper diumenge 8 de maig, el barri de Sant Joan us convida a gaudir d’una nova edició del “Sant Joan florit i artesà”, amb un munt d’activitats per a totes les edats: carrers engalanats i espais florits, mostra de pintura, exposició de nines del món, concursos, passejades amb ponis i diverses activitats musicals.

Per parlar de tot plegat, en aquest primer programa ens acompanyarà en Carles Sala, president de l’Associació de Veïns de Sant Joan. Participaran com a tertulians, en Santi Ferrerfàbrega, la Carme Pantinat i en Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.