TERRITORI 17230

L’espai divulgatiu de la societat palamosina

COMUNICAT DE TELEVISIÓ PALAMÓS

Degut a una important avaria produida en el nostre sistema informàtic, i que ha afectat a l’ordinador destinat als enregistraments i edició dels programes que difón Televisió Palamós, comuniquem que, fins a nou avís, queda suspesa tota la planificació de gravacions previstes per les properes setmanes.

Calculem que cap a finals de novembre, una vegada cobrades publicitats en curs, disposarem dels diners per poder fer front a l’avaria i reemprendre  de nou els programes de l’espai “Territori 17230”.

Pel que fa a la publicació de l’Agenda d’Activitats de Palamós, cal manifestar que no ha estat afectada ja que s’edita amb un ordinador destinat només a les tasques d’ofimàtica. Aprofitem la ocasió per donar les gràcies a les entitats i als establiments comercials que ens donen suport amb els seus anuncis publicitàris. I animem des d’aquí a altres negocis i serveis que si vulguin afegir i, d’aquesta manera, entre tots, poguem millorar molt més aquest servei que oferim a tota la població.

També fem una crida a tots els partits polítics, especialment ara que aviat i hauran eleccions, per que tinguin en compte la tasca que fem i que les partides municipals per ajudar a aquest mitjà sense ànim de lucre ens ajudin a poder tirar endavant amb un pressupost adequat. Cal recordar que, actualment, l’Ajuntament de Palamós destina uns 2.500 euros anuals en difusió de publicitat a TV Palamós, mentre que per Ràdio Palamós la despesa anual s’enfila fins els 247.000 euros.

Per a més informació sobre les icones del control de reproducció de vídeos clica damunt d'aquest text

Per a accedir al reproductor de vídeos, cal posar el cursor del ratolí damunt la imatge que encapçala cada enregistrament: d’esquerra a dreta, la primera icona és per fer “play” i “pausa” (de fet, si fas un clic amb el ratolí a sobre la imatge també servirà per iniciar o pausar el vídeo), al costat hi ha la opció d’adelantar o atrasar 10 segons el visionat (per exemple, per retrocedir 40 segons, haurem de clicar 4 cops seguits la icona d’anar cap endarrere).

Es pot silenciar el so ràpidament si cliques just a sobre la icona de l’altaveu. Amb la barra del costat podràs pujar o baixar el so del vídeo.

Clicant sobre la icona en forma d’engranatge podràs triar la velocitat de visionat per veure el vídeo més ràpid o més lent i també podràs escollir la qüalitat d’imatge a 480p, 720p i a 1080p com en dispositius de control similars (per exemple Youtube, Vimeo…).

Destaquem finalment la icona situada més a la dreta. Si la cliques s’activarà una pantalla petita (pot ser ideal si vols anar veient altres pàgines web mentre tens aquesta pantalla flotant i sempre visible en el lloc que vulguis).

CLICA AQUÍ SI NO VEUS EL VÍDEO

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 017
Avui parlem del Club Natació Palamós

Aquest dijous és el torn d’una de les nostres associacions esportives: el Club Natació Palamós. En aquest “Territori 17230” parlarem dels inicis d’aquesta entitat, de les fites que han assolit alguns dels seus nedadors i nedadores. També farem un repàs de les diverses activitats que fan durant tot l’any, com els cursos de natació en aigües obertes i els cursos de natació en piscina.

Per parlar de tot plegat ens acompanyarà, per videoconferència, un dels màxims responsables d’aquesta entitat palamosina: en Marc Ferriol. Participen com a tertulians en Manel Salvador i la Carme Pantinat . La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 016
Avui parlem amb l’alcalde de Palamós

Programa especial en el que l’alcalde Lluís Puig contestarà diferents temes plantejats pels nostres col·laboradors i també preguntes que ens han enviat els espectadors a través del correu electrònic: territori17230@gmail.com.

Entre altres, parlem de la futura obertura de la perllongació del carrer Vincke, de la manca d’un gran festival musical d’estiu, i d’un possible canvi d’ubicació de la fira de la Festa Major.

En el programa d’aquesta setmana participen com a tertulians, Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Màrmol. La realització i moderació és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 015
Avui parlem de la “Festa del pedal 2022”

En aquest segon programa, de la segona temporada de l’espai divulgatiu Territori 17230, farem un repàs de les diverses activitats que es varen portar a terme durant la Festa Major del nucli de Sant Joan de Palamós. Com a tema central parlarem de la “Festa del Pedal”, que tindrà lloc el diumenge 18 de setembre.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya en Miquel Casagran, de l’Associació de Veïns de Sant Joan. Participen com a tertulians, Santi Ferrerfàbrega, Núria Coma i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 014
Avui parlem del “Palamós Lan Party 2022”

S’acaba l’estiu i engeguem motors! Aquest dijous 1 de setembre iniciem la segona temporada de l’espai divulgatiu TERRITORI 17230, amb una xerrada amb el president de Tecnofan, l’entitat organitzadora del “Palamós Lan Party 2022” que tindrà lloc aquest cap de setmana a la Nau dels 50m.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya en Pep Martorell, president de l’Associació Palamós Tecnofan. Participen com a tertulians, la Carme Pantinat, en Cesc Matés i en Joan Màrmol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 013
Avui parlem de política municipal (CUP)

En el darrer programa d’aquesta primera temporada (tornarem el setembre), parlem de política municipal amb una de les representants dels grups que actualment formen part de la Corporació Municipal. Els temes més destacats en aquesta ocasió són: la proposta d’un nou pla de mobilitat al municipi, el funcionament de l’institut-escola Vilarromà i, el futur pla de recollida de residus porta a porta.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya la Roser Huete (CUP). Participen com a tertulians, la Muntsa Abad, en Miquel Casagran i en Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 012
Avui parlem de l’Ag. Sardanista Costa Brava

Aquest dijous és el torn d’una altra de les entitats culturals palamosines més emblemàtiques. Es tracta de l’Agrupació Sardanista Costa Brava, una de les més antigues del municipi que, des del primer minut, ha vetllat per difondre el món de la sardana arreu. En aquest “Territori 17230” farem un repàs de les nombroses activitats que fan durant tot l’any i especialment durant aquests mesos d’estiu.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà el president de l’agrupació, Josep Cordomí. Participaran com a tertulians: Carme Pantinat, Martí Camós i Isabel Martí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 011
Avui parlem de política municipal (Junts)

Avui tornem a parlar de política municipal amb el portaveu d’un altre dels grups que es troba actualment a l’oposició: Junts per Catalunya. Entre d’altres coses li preguntarem sobre com encara políticament aquests darrers 10 mesos abans de les eleccions. Com valora l’acció de govern i quin anàlisi en fa de, malgrat ser un dels grups més votats històricament a Palamós, actualment només tingui 2 regidors.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà el portaveu de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo. Participaran com a tertulians: Dolors Martos, Joan Mármol i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 010
Avui parlem de la Sindicatura de Greuges

Amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament de la Sindicatura de Greuges i de com pot ajudar a moltes persones, aquest servei d’atenció a la ciutadania, davant possibles conflictes o desacords entre el ciutada i l’administració, us oferim, al nostre entendre, un dels programes més interessants d’aquesta primera temporada del “Territori 17230” de Televisió Palamós.

Per parlar de tot plegat, en aquest desè programa ens acompanyarà la Síndica de Greuges, Fina Camós. Participaran com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 009
Avui parlem del Museu de la Pesca

Amb qüasi 20 anys d’existència, el Museu de la Pesca ja fa temps que és un referent en el món museístic de Catalunya i un emblema del nostre municipi. “L’alma màter”, desde la seva creació, ha estat en Miquel Martí. Amb ell farem un repàs dels inicis del museu i de les dificultats ocasionades durant la pandèmia i de com s’ha d’enfocar aquest projecte en els propers anys.

Per parlar de tot plegat, en aquest novè programa ens acompanyarà en Miquel Martí, director del Museu de la Pesca. Participaran com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Mármol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 008
Avui: els problemes per aparcar a Palamós

Avui et proposem (a excepció dels primers minuts, que parlarem de la Festa Major) un programa monotemàtic d’una hora de durada, centrat amb els problemes que origina la manca de places suficients d’aparcament en el nostre municipi, especialment quan arriba l’estiu. Preguntarem al màxim responsable de la Corporació Municipal sobre l’aparcament de la platja i el del Pedró, el projecte de la Cooperativa, i la idoneïtat, o no, de fer aparcaments soterrats o a l’extraradi. 

Per parlar de tot plegat, en aquest vuitè programa ens acompanyarà l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. Participaran com a tertulians, Manel Salvador, Miquel Casagrán i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 007
Avui parlem de la Societat Coral El Progrés

Aquest any, l’entitat cultural degana de Palamós “Societat Coral El Progrés”, fundada l’any 1897, celebra el seu 125è aniversari. I a tal efecte, en el transcurs d’aquest 2022, portarà a terme diferents activitats. Una de les més destacades serà la de ser els encarregats de fer el Pregó de Festa Major el proper 23 de juny, a partir de les 20:00h, en el Parc del Convent dels Agustins.

Per parlar de tot plegat, en aquest setè programa ens acompanyarà la presidenta de la Societat Coral El Progrés, Maria Roviralta. Participaran com a tertulianes, Dolors Martos, Carme Pantinat i Isabel Martí. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 006
Avui parlem de la Festa del Corpus

El Corpus Christi (en llatí “cos de Crist”) és una festa de l’església Catòlica, d’origen medieval i instituïda pel papa Urbà IV l’any 1262 en què es venera l’Eucaristia. És una festa mòbil dins del calendari litúrgic. En aquest 2022 es portarà a terme el diumenge 19 de juny. A Palamós els actes s’iniciaran a partir de les 9 del matí amb la elaboració de les catifes de flors. A les 11:15h s’iniciarà la Processó.

Per parlar de tot plegat, en aquest sisè programa ens acompanyarà el rector de la parròquia de Palamós i Sant Joan, Pere Narbón. Participaran com a tertulians, Isabel Martí, Carme Pantinat i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 005
Parlem de política municipal (Ciutadans)

En aquesta ocasió parlem, nòvament, de política municipal amb un dels representants dels grups que actualment formen part de la corporació municipal. En el programa d’avui es parla, entre d’altres, de la manca d’aparcaments, del format dels precs i preguntes durant el plenaris,  de la polèmica sobre el cotxe de policia sancionat, de la manca d’hotels de petit format i dels creuers, entre altres temes.

Per parlar de tot plegat, en aquest cinquè programa ens acompanyarà en Cristóbal Posadas, de Ciutadans. Participaran com a tertulians, en Cesc Matés, la Muntsa Abad i en Joan Mármol. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 004
Avui parlem de política municipal (PSC)

En aquest espai divulgatiu de Televisió Palamós, també parlarem de política municipal amb els representants dels diferents grups que actualment formen part de la corporació municipal. Farem un repàs del dia a dia del municipi i preguntarem sobre els temes de més actualitat com, per exemple: la futura remodelació del passeig, aparcaments, el nou hospital i el Pla Director del Port de Palamós.

Per parlar de tot plegat, en aquest quart programa ens acompanyarà en Josep Coll, del Partit dels Socialistes de Catalunya. Participaran com a tertulians, en Jordi Pallí, la Dolors Martos i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 003
Avui parlem de la “3a. Mostra del disc antic”

Aquest proper dissabte 21 de maig torna la “Mostra del disc antic” a Palamós. En aquesta tercera edició es retorna al carrer Cervantes i a més, l’espai s’amplia al sector de l’Arbreda Municipal on, al llarg del dia s’hi faran diferents activitats complementàries a la Mostra: vermut popular, botifarrada, concert dels Dex’s Band i actuacions de Dj’s.

Per parlar de tot plegat, en aquest tercer programa ens acompanyarà en Josep Maria García, de l’Associació Municipal i Social Club de Fans 60, 70, 80. Participaran com a tertulians, en Martí Camós, la Maria Roviralta i en Joan Sánchez. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 002
Avui parlem del “Palamós Terra de Mar”

Aquest cap de setmana (14 i 15 de maig) es farà una nova edició del “Palamós Terra de Mar” dedicada, enguany, a rememorar els orígens de l’excursionisme marítim a casa nostra. I com cada any, es podran visitar diferents embarcacions, iniciar-se en esports nàutics, navegar pel litoral… També hi haurà jocs i entreteniments per als més petits.

Per parlar de tot plegat, en aquest segon programa ens acompanyarà en Raül Mata, membre de l’organització del “Palamós Terra de Mar”. Participaran com a tertulians, en Lluís Colàs, la Dolors Martos i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 001
Avui parlem del “Sant Joan florit i artesà”

Aquest proper diumenge 8 de maig, el barri de Sant Joan us convida a gaudir d’una nova edició del “Sant Joan florit i artesà”, amb un munt d’activitats per a totes les edats: carrers engalanats i espais florits, mostra de pintura, exposició de nines del món, concursos, passejades amb ponis i diverses activitats musicals.

Per parlar de tot plegat, en aquest primer programa ens acompanyarà en Carles Sala, president de l’Associació de Veïns de Sant Joan. Participaran com a tertulians, en Santi Ferrerfàbrega, la Carme Pantinat i en Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.