TERRITORI 17230

L’espai divulgatiu de la societat palamosina

 

COMUNICATS DE TELEVISIÓ PALAMÓS

-1- Des del 27 d’abril ja tenim activat el nostre canal d’Instagram. A partir d’ara passarà a ser, juntament amb el canal de Whatsapp, la xarxa prioritària a l’hora de donar informació sobre les novetats de Televisió Palamós. Us recomanem que el seguiu si voleu estar al dia de tot el què farem.

-2- Des del 10 de maig hem activat un nou espai audiovisual. Es tracta de «ESPECIALS TVP» un contenidor audiovisual on hi trobaràs programes especials i alguns reportatges puntuals com el del SANT JOAN FLORIT 2023. Aquesta secció la trobaràs al menú principal d’aquesta plana web. En faríem molts més, però amb el pressupost que tenim gràcies a les «impresionants i desorbitades aportacions» de l’equip de govern municipal no podem fer tant com ens agradaria (recordem, una vegada més, i així fins a l’infinit, que en el darrer 2022 l’Ajuntament de Palamós ha destinat menys de 2.400 euros a TV Palamós. A l’emissora governamental n’hi ha destinat 247.000 euros. Dit d’una altra manera per si no queda clar… la «casa gran» necessitaria més de 100 anys (a 2.400€/any) per igualar la despesa de Ràdio Palamós d’1 any.

CLICA AQUÍ SI NO VEUS LA IMATGE

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 041
Avui parlem del Palamós C.F.

Finalitzem la temporada 2022-2023 del «Territori 17230», l’espai divulgatiu de Televisió Palamós on cada setmana parlem amb diferents representants de les associacions culturals, socials i esportives del municipi. En aquesta ocasió, atès que el divendres 23 de juny faran el pregó de Festa Major, parlem del Palamós C.F. amb el seu president, Toni Heras. Farem un repàs de com a anat la temporada, dels projectes de futur i dels diferents actes de celebració del 125è aniversari d’aquesta entitat al llarg de tot aquest any.

Participen com a tertulians: Carme Pantinat, Dolors Martos i Joan Màrmol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 040
Avui parlem de l’Associació Atlètica Palamós

En aquest penúltim programa de la temporada parlarem sobre l’Associació Atlètica Palamós. Ho farem amb Clàudia Illa, atleta i alhora  secretària de la junta directiva que gestiona aquesta entitat palamosina. I xerrarem una mica de tot plegat: dels inicis de l’associació, dels atletes històrics més destacats, de les noves promeses, de les instal·lacions, equipaments i rutes per anar a entrenar. I com no, parlarem de la «44ena Marxa Popular Mar i Muntanya Vila de Palamós» que es farà aquest proper diumenge.

Participen com a tertulians: Carme Pantinat, Dolors Martos i Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 039
Avui parlem de la Festa del Corpus

El Corpus Christi és una festa de l’Església Catòlica instituïda pel Papa Urbà IV l’any 1262 en què es venera l’Eucaristia. Aquest any es farà el diumenge 11 de juny. A Palamós els actes s’iniciaran a les 08:30h amb l’elaboració de les catifes de flors. Finalitzada la missa de les 12:00h, s’iniciarà la Processó per els següents carrers: Ave Maria, Mossèn Miquel Costa, Roda, Arc, Major, plaça de la Vila, carrer de la Creu, Notaries i finalment, carrer de l’Església. Per parlar d’això i altres temes de la parròquia ens acompanya el rector Pere Narbón.

Participen com a tertulians: Carme Pantinat, Dolors Martos i Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 038
Avui parlem de Joventuts Musicals

Carles Palacio, l’actual president, i Martí Camós, com a soci fundador, ens parlaran dels inicis de Joventuts Musicals de Palamós i de la Pepita Prats, sòcia d’honor i figura clau en el panorama musical de l’època. I, entre altres moltes coses, descobrirem les properes propostes musicals que presentarà aquesta entitat palamosina: el dissabte 3 de juny es farà la 19ena. Mostra d’Intèrprets Joves de Palamós, i el diumenge 4 de juny, el concert «Homenatge a Pau Casals» a càrrec de la Jove Orquestra de Figueres.

Participen com a tertulians: Santi Ferrerfàbrega, Martí Camós i Conxi Recolons. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 037
Avui amb l’Ass. d’Afectades de Fibromiàlgia

A.C.A.F. és una entitat sense ànim de lucre la qual té com a finalitat informar i donar suport a les persones afectades per la fibromiàlgia i altres processos similars de sensibilització central relacionats amb aquesta malaltia i difondre i coordinar les activitats que tinguin com a finalitat millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i dels seus familiars. A Palamós existeix des de fa més de vint anys una secció local encapçalada per Lali Murillo. Amb ella parlarem dels inicis de l’associació a Palamós i dels diferents aspectes de la malaltia.

Participen com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Màrmol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 036
Avui parlem del Port Marina Palamós

Port Marina Palamós es comença a constuir l’any 1990, amb una concessió per a 30 anys. En aquesta primera etapa la oferta es complementa amb la posada en funcionament de 13 discoteques. Uns anys després, aquests espais són substituïts per una àmplia oferta de locals de nàutica esportiva amb centres de busseig, lloguer d’embarcacions i diferents espais de restauració. Parlarem de tot això i també de les novetats iniciades el 2020 i dels projectes de futur amb Mercè Palat, gerent del Port Marina Palamós.

Participen com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Màrmol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 035
Avui: política municipal amb Teresa Ferrés

A pocs díes de l’inici de la campanya electoral parlem amb Teresa Ferrés que torna a la política municipal amb una llista independent. Ferrés fa un anàlisi de l’actual situació política i es presenta com una «alternativa de quilòmetre zero». Ens comenta que no veu clar la «recollida porta a porta» ni el projecte d’aparcament edificat a La Equitativa. Critica la mala gestió que s’ha fet del tema del cotxe policial multat i considera molt greu els canvis a l’òrgan de govern de la Fundació Mossèn Miquel Costa, entre altres temes.

Participen com a tertulians: Santi Ferrerfàbrega, Dolors Martos i Carme Pantinat. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 034
Avui: Sant Joan Florit amb Miquel Casagran

El diumenge 7 de maig, de les 10 del matí i fins a les 8 de la tarda, es farà una nova edició del «Sant Joan Florit», una exposició de flors i plantes que podreu contemplar i fotografiar en 28 patis i jardins particulars, combinada amb un munt d’activitats complementàries: arrossada popular, actuacions musicals, mercat artesanal, mostra de pintura, exposició fotogràfica, concurs de dibuix… Avui, en parlarem amb Miquel Casagran, de l’Associació de Veïns de Sant Joan.

Avui presenta i modera Carme Pantinat i també participen com a tertulians Conxi Recolons i Manel Salvador. La realització i edició d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 033
Avui parlem de Progat amb Dolors Joan

L’Associació Progat Palamós i Sant Joan vigila les colònies de gats al carrer, procurant que tinguin bones condicions de salut. En aquest sentit, els localitza, els fa esterilitzar i els torna a deixar al mateix lloc on van ser trobats. Tot això, en coordinació amb l’àrea municipal de Medi Ambient. Ara es vol pujar un graó més amb la proposta d’un santuari-refugi per aquests animals. Avui en parlem de tot plegat amb la presidenta de l’associació Dolors Joan.

Avui presenta i modera Carme Pantinat i també participen com a tertulians Miquel Casagran i Manel Salvador. La realització i edició d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 032
Avui, política municipal amb Raimon Trujillo

Poc a poc ens apropem a l’inici de la campanya electoral.  Avui ens acompanya en Raimon Trujillo, cap de llista de la formació Junts per Palamós i Sant Joan. Amb ell farem un repàs a la política municipal del nostre municipi. Abordarem temes com la neteja dels carrers, les obres del carrer Vincke, els aparcaments, el futur del Passeig del Mar, els possibles pactes post-electorals, el projecte per fer un nou hospital comarcal i el futur de Televisió Palamós, entre d’altres temes.

Avui presenta i modera Dolors Martos i també participen com a tertulians Santi Ferrerfàbrega i Joan Mármol. La realització i edició d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 031
Avui parlem amb la nedadora Roser Castillo

La Roser Castillo, del Club Natació Palamós, és una apassionada d’aquest esport des de ben petita: el seu pare va participar com a waterpolista als Jocs de Londres 1948 i Helsinki 1952 i la seva mare fou també una nedadora destacada als anys 40. La Roser ha estat dedicada en cos i ànima a la natació, primer com a monitora professional i després com a nedadora participant en campionats de veterants en la categoria d’entre 70 i 74 anys, on ha guanyat en aquests darrers anys un munt de medalles de bronze, plata i or.

Participen com a tertulians: Manel Salvador, Carme Pantinat i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 030
Avui parlem de la Confraria de Pescadors

Després d’un any com a nou Patró Major de la Confraria de Pescadors, en Miquel Mir ens posarà al dia de l’actualitat d’aquest sector. Parlarem de l’Organització de Productors Pesquers de Palamós (una associació sense ànim de lucre formada per tots els armadors i mariners de Palamós) i d’alguns dels seus projectes destacats: crear un Pla de pesca, un Pla de formació per impulsar el relleu generacional i un Obrador de peix per promocionar el seu consum en els menjadors de les escoles i a l’Hospital de Palamós.

Participen com a tertulians: Isabel Martí, Miquel Casagran i Santi Ferrerfàbrega. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 029 (part 1)
Avui parlem amb l’alcalde de Palamós

Queden menys de 2 mesos per la jornada electoral del 28 de maig i, com és tradicional des de temps immemorials, en aquestes dates el govern de torn apreta l’accelerador amb un menú degustatiu d’obres, inauguracions i assaitjos de futures inauguracions. En aquesta primera part del programa parlarem d’això i traslladarem a l’alcalde diferents preguntes i/o comentaris que ens han fet arribar els espectadors a través del correu territori17230@gmail.com

Per parlar de tot plegat, avui ens acompanya l’alcalde Lluís Puig i hi participen com a tertulians: Santi Ferrerfàbrega, Dolors Martos i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 029 (part 2)
Avui parlem amb l’alcalde de Palamós

Després d’una primera part de preguntes, entrarem en una segona més activa i crítica, presentada en format de debat que, com en les pel·lícules d’acció, va «in crescendo» fins a l’últim minut. La temàtica girarà a l’entorn de dos dels temes que, indiscutiblement, agafaran més protagonisme durant la propera campanya electoral: la remodelació integral del Passeig del Mar i la problemàtica surgida per la mancança, cada vegada més notòria, d’aparcaments al centre.

Per parlar de tot plegat, avui ens acompanya l’alcalde Lluís Puig i hi participen com a tertulians: Santi Ferrerfàbrega, Dolors Martos i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 028
Avui parlem de CobosMika Company

Olga Cobos i Peter Mika, van crear CobosMika Company a Alemanya l’any 2000. La companyia desenvolupa la seva activitat al seu centre de creació i formació de Palamós, on també és companyia resident al Teatre La Gorga. Des del 2010, la Companyia duu a terme el Programa SEEDs, un curs de formació professional en dansa per a joves ballarins de tot el món (aquest divendres a les 20:30h presenten una doble estrena de dansa contemporànea a La Gorga).

Per parlar de tot plegat, avui ens acompanya l’Olga Cobos i participen com a tertulians: Manel Salvador, Carme Pantinat i Dolors Martos. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 027
Avui parlem de Càritas Palamós i Sant Joan

Avui parlem de l’entitat social «Càritas Palamós i Sant Joan» amb la companyia de la seva principal responsable: Fanny Fuertes. Com sabeu Càritas fa serveis d’acollida i acompanyament a persones en risc d’exclusió. Ofereix un servei d’aliments per a les famílies amb menys recursos econòmics, o que no poden cobrir les necessitats bàsiques. Disposen de menjadors socials que proporcionen àpats sans i equilibrats a persones sense recursos econòmics. També tenen un rober, assessorament jurídic per a inmigrants i molt més.

Participen com a tertulians: Manel Salvador, Carme Pantinat i Dolors Martos. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 026
Política municipal amb Cristóbal Posadas

A principis d’any, el fins fa poc regidor de Ciutadans Cristóbal Posadas, anunciava que revalidaria com a cap de cartell de la formació taronja en els propers comicis electorals del mes de maig. En les darreres setmanes tot s’ha capgirat i Posadas anuncia que plega de Ciutadans i que està estudiant una proposta del Partit Popular per ser cap de cartell a Palamós.  En el programa d’avui Posadas explica els motius d’aquesta decisió i fa un balanç d’aquests darrers 4 anys, amb una dura crítica al govern de Lluís Puig.

Participen com a tertulians: Isabel Martí, Miquel Casagran i Santi Ferrerfàbrega. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 025
Avui parlem del Jutjat de Pau de Palamós

El Jutjat de Pau de Palamós fa les funcions de Registre Civil, sent un registre públic la finalitat del qual és donar constància oficial dels fets i actes que es refereixen a l’estat civil de les persones, així com el nom i cognoms, el naixement, la defunció , la filiació, el sexe o la nacionalitat de les persones ocorregudes a Palamós. 

Per parlar d’aquests i altres temes, en el programa d’avui ens acompanya l’Enric Marsal que, després de 4 anys, finalitza el seu mandat com a Jutge de Pau de Palamós. En el programa d’avui, participen com a tertulians: Joan Mármol, Dolors Martos i Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 024
Avui parlem de l’Associació Tirita Clown

L’Associació Tirita Clown acompanya a persones hospitalitzades i amb situacions de risc social, amb un idioma universal i bàsic com és el joc, l’humor, el riure i l’amor. Les actuacions d’aquestes pallasses profesionals, fan que la persona estigui present amb si mateixa i no amb la malaltia, afavorint d’aquesta manera tot el seu procés de recuperació.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya Elena Ballester, de l’Associació Tirita Clown. Participen com a tertulians: Joan Mármol, Carme Pantinat i Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 023
Avui parlem de la Fundació Oncolliga Girona

La Fundació Oncolliga Girona  és una entitat sense ànim de lucre que aposta per la promoció de la salut i la sensibilització de la societat, sense oblidar la seva finalitat principal: donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen facilitant recursos humans i materials que contribueixin a fer més còmode la vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya la delegada de la Secció Local d’Oncolliga, Hortènsia Doporto. Participen com a tertulians: Santi Ferrerfàbrega, Manel Salvador i Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 022
Avui, política municipal amb Alexan Weltz

Avui, parlem de diferents temàtiques en relació a la política municipal de la nostra població: habitatge, pisos turístics, model econòmic, aparcaments, hospital… Alexan Weltz ens farà una valoració de com veu la gestió feta per l’actual govern, i ens comentarà alguna de les propostes que la CUP vol fer a la ciutadania en els propers comicis electorals del mes de maig, com és la municipalització de serveis.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya el candidat de la CUP en les properes Eleccions Municipals 2023, Alexan Weltz. Participen com a tertulians: Joan Mármol, Jordi Pallí i Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, va a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 021
Avui, amb la Reina i Carnestoltes 2023

Comença el compte enrere!! Tots a punt pel Carnaval de Palamós 2023!! El dissabte dia 11 es farà el sopar de presentació de la Reina i del Carnestoltes d’enguany. Avui els tenim aquí per què ens expliquin moltes anècdotes i curiositats: sabíeu que, de fet, tenen aquests «càrrecs» excepcionalment des de l’any 2021? I com s’ho va fer la Sandra per aconseguir aquest somni que tenia des de ben petita?

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya la Sandra Maruny (Reina 2023) i en Dante Chiarella (Carnestoltes 2023). Participen com a tertulians: Dolors Martos, Isabel Martí i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 020
Avui parlem del Carnaval de Palamós 2023

Després de dos anys sota mínims degut a la pandèmia, torna el Carnaval de Palamós amb més força que mai. De l’11 al 22 de febrer t’esperen un munt d’activitats amb motiu del Carnestoltes 2023. Avui farem un repàs de les diferents propostes que, enguany, incorporen algunes novetats com, per exemple, les «festes temàtiques» que es faran el divendres dia 17  en diferents indrets de Palamós.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanya Raul Font de l’Associació Carnaval de Palamós. Participaran com a tertulians: Dolors Martos i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 019
Avui, política municipal amb Raquel Gallego

Avui parlarem de política municipal amb un dels grups que es troba actualment a l’oposició: el PSC. S’acosten eleccions i és moment que els diferents candidats comencin a plantejar propostes i facin un anàlisi de la gestió municipal en diferents àmbits com ensenyament, comerç, turisme i equipaments com el mercat municipal i el possible nou emplaçament de l’hospital comarcal i d’un nou pavelló esportiu.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà la candidata pel PSC a les properes Eleccions Municipals 2023, Raquel Gallego. Participaran com a tertulians: Joan Mármol, Dolors Martos i Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 018
Avui parlem de l’Associació Les Braves

Aquest 12 de gener reiniciem el «Territori 17230», l’espai divulgatiu de Televisió Palamós creat amb l’objectiu de donar veu a persones i entitats palamosines. En aquest primer programa de l’any parlarem dels inicis de la colla Les Braves i de les diferents activitats que organitzen com, per exemple, l’espectacle que faran el dia 20 a La Gorga. Última hora: s’ha notificat l’anul·lació d’aquesta activitat.

Per parlar de tot plegat ens acompanyarà, per videoconferència, una de les representants d’aquesta entitat palamosina: l’Anna Ferrer. Participen com a tertulians la Isabel Martí, la Carme Pantinat i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 017
Avui parlem del Club Natació Palamós

Aquest dijous és el torn d’una de les nostres associacions esportives: el Club Natació Palamós. En aquest «Territori 17230» parlarem dels inicis d’aquesta entitat, de les fites que han assolit alguns dels seus nedadors i nedadores. També farem un repàs de les diverses activitats que fan durant tot l’any, com els cursos de natació en aigües obertes i els cursos de natació en piscina.

Per parlar de tot plegat ens acompanyarà, per videoconferència, un dels màxims responsables d’aquesta entitat palamosina: en Marc Ferriol. Participen com a tertulians en Manel Salvador i la Carme Pantinat . La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 016
Avui parlem amb l’alcalde de Palamós

Programa especial en el que l’alcalde Lluís Puig contestarà diferents temes plantejats pels nostres col·laboradors i també preguntes que ens han enviat els espectadors a través del correu electrònic: territori17230@gmail.com.

Entre altres, parlem de la futura obertura de la perllongació del carrer Vincke, de la manca d’un gran festival musical d’estiu, i d’un possible canvi d’ubicació de la fira de la Festa Major.

En el programa d’aquesta setmana participen com a tertulians, Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Màrmol. La realització i moderació és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 015
Avui parlem de la «Festa del pedal 2022»

En aquest segon programa, de la segona temporada de l’espai divulgatiu Territori 17230, farem un repàs de les diverses activitats que es varen portar a terme durant la Festa Major del nucli de Sant Joan de Palamós. Com a tema central parlarem de la «Festa del Pedal», que tindrà lloc el diumenge 18 de setembre.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya en Miquel Casagran, de l’Associació de Veïns de Sant Joan. Participen com a tertulians, Santi Ferrerfàbrega, Núria Coma i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 014
Avui parlem del «Palamós Lan Party 2022»

S’acaba l’estiu i engeguem motors! Aquest dijous 1 de setembre iniciem la segona temporada de l’espai divulgatiu TERRITORI 17230, amb una xerrada amb el president de Tecnofan, l’entitat organitzadora del «Palamós Lan Party 2022» que tindrà lloc aquest cap de setmana a la Nau dels 50m.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya en Pep Martorell, president de l’Associació Palamós Tecnofan. Participen com a tertulians, la Carme Pantinat, en Cesc Matés i en Joan Màrmol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 013
Avui parlem de política municipal (CUP)

En el darrer programa d’aquesta primera temporada (tornarem el setembre), parlem de política municipal amb una de les representants dels grups que actualment formen part de la Corporació Municipal. Els temes més destacats en aquesta ocasió són: la proposta d’un nou pla de mobilitat al municipi, el funcionament de l’institut-escola Vilarromà i, el futur pla de recollida de residus porta a porta.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’aquesta setmana ens acompanya la Roser Huete (CUP). Participen com a tertulians, la Muntsa Abad, en Miquel Casagran i en Cesc Matés. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, és a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 012
Avui parlem de l’Ag. Sardanista Costa Brava

Aquest dijous és el torn d’una altra de les entitats culturals palamosines més emblemàtiques. Es tracta de l’Agrupació Sardanista Costa Brava, una de les més antigues del municipi que, des del primer minut, ha vetllat per difondre el món de la sardana arreu. En aquest «Territori 17230» farem un repàs de les nombroses activitats que fan durant tot l’any i especialment durant aquests mesos d’estiu.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà el president de l’agrupació, Josep Cordomí. Participaran com a tertulians: Carme Pantinat, Martí Camós i Isabel Martí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 011
Avui parlem de política municipal (Junts)

Avui tornem a parlar de política municipal amb el portaveu d’un altre dels grups que es troba actualment a l’oposició: Junts per Catalunya. Entre d’altres coses li preguntarem sobre com encara políticament aquests darrers 10 mesos abans de les eleccions. Com valora l’acció de govern i quin anàlisi en fa de, malgrat ser un dels grups més votats històricament a Palamós, actualment només tingui 2 regidors.

Per parlar de tot plegat, en el programa d’avui ens acompanyarà el portaveu de Junts per Catalunya, Raimon Trujillo. Participaran com a tertulians: Dolors Martos, Joan Mármol i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 010
Avui parlem de la Sindicatura de Greuges

Amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament de la Sindicatura de Greuges i de com pot ajudar a moltes persones, aquest servei d’atenció a la ciutadania, davant possibles conflictes o desacords entre el ciutada i l’administració, us oferim, al nostre entendre, un dels programes més interessants d’aquesta primera temporada del «Territori 17230» de Televisió Palamós.

Per parlar de tot plegat, en aquest desè programa ens acompanyarà la Síndica de Greuges, Fina Camós. Participaran com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 009
Avui parlem del Museu de la Pesca

Amb qüasi 20 anys d’existència, el Museu de la Pesca ja fa temps que és un referent en el món museístic de Catalunya i un emblema del nostre municipi. «L’alma màter», desde la seva creació, ha estat en Miquel Martí. Amb ell farem un repàs dels inicis del museu i de les dificultats ocasionades durant la pandèmia i de com s’ha d’enfocar aquest projecte en els propers anys.

Per parlar de tot plegat, en aquest novè programa ens acompanyarà en Miquel Martí, director del Museu de la Pesca. Participaran com a tertulians: Jordi Pallí, Dolors Martos i Joan Mármol. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 008
Avui: els problemes per aparcar a Palamós

Avui et proposem (a excepció dels primers minuts, que parlarem de la Festa Major) un programa monotemàtic d’una hora de durada, centrat amb els problemes que origina la manca de places suficients d’aparcament en el nostre municipi, especialment quan arriba l’estiu. Preguntarem al màxim responsable de la Corporació Municipal sobre l’aparcament de la platja i el del Pedró, el projecte de la Cooperativa, i la idoneïtat, o no, de fer aparcaments soterrats o a l’extraradi. 

Per parlar de tot plegat, en aquest vuitè programa ens acompanyarà l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. Participaran com a tertulians, Manel Salvador, Miquel Casagrán i Jordi Pallí. La realització i moderació d’aquest espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 007
Avui parlem de la Societat Coral El Progrés

Aquest any, l’entitat cultural degana de Palamós «Societat Coral El Progrés», fundada l’any 1897, celebra el seu 125è aniversari. I a tal efecte, en el transcurs d’aquest 2022, portarà a terme diferents activitats. Una de les més destacades serà la de ser els encarregats de fer el Pregó de Festa Major el proper 23 de juny, a partir de les 20:00h, en el Parc del Convent dels Agustins.

Per parlar de tot plegat, en aquest setè programa ens acompanyarà la presidenta de la Societat Coral El Progrés, Maria Roviralta. Participaran com a tertulianes, Dolors Martos, Carme Pantinat i Isabel Martí. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 006
Avui parlem de la Festa del Corpus

El Corpus Christi (en llatí «cos de Crist») és una festa de l’església Catòlica, d’origen medieval i instituïda pel papa Urbà IV l’any 1262 en què es venera l’Eucaristia. És una festa mòbil dins del calendari litúrgic. En aquest 2022 es portarà a terme el diumenge 19 de juny. A Palamós els actes s’iniciaran a partir de les 9 del matí amb la elaboració de les catifes de flors. A les 11:15h s’iniciarà la Processó.

Per parlar de tot plegat, en aquest sisè programa ens acompanyarà el rector de la parròquia de Palamós i Sant Joan, Pere Narbón. Participaran com a tertulians, Isabel Martí, Carme Pantinat i Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 005
Parlem de política municipal (Ciutadans)

En aquesta ocasió parlem, nòvament, de política municipal amb un dels representants dels grups que actualment formen part de la corporació municipal. En el programa d’avui es parla, entre d’altres, de la manca d’aparcaments, del format dels precs i preguntes durant el plenaris,  de la polèmica sobre el cotxe de policia sancionat, de la manca d’hotels de petit format i dels creuers, entre altres temes.

Per parlar de tot plegat, en aquest cinquè programa ens acompanyarà en Cristóbal Posadas, de Ciutadans. Participaran com a tertulians, en Cesc Matés, la Muntsa Abad i en Joan Mármol. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 004
Avui parlem de política municipal (PSC)

En aquest espai divulgatiu de Televisió Palamós, també parlarem de política municipal amb els representants dels diferents grups que actualment formen part de la corporació municipal. Farem un repàs del dia a dia del municipi i preguntarem sobre els temes de més actualitat com, per exemple: la futura remodelació del passeig, aparcaments, el nou hospital i el Pla Director del Port de Palamós.

Per parlar de tot plegat, en aquest quart programa ens acompanyarà en Josep Coll, del Partit dels Socialistes de Catalunya. Participaran com a tertulians, en Jordi Pallí, la Dolors Martos i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 003
Avui parlem de la «3a. Mostra del disc antic»

Aquest proper dissabte 21 de maig torna la «Mostra del disc antic» a Palamós. En aquesta tercera edició es retorna al carrer Cervantes i a més, l’espai s’amplia al sector de l’Arbreda Municipal on, al llarg del dia s’hi faran diferents activitats complementàries a la Mostra: vermut popular, botifarrada, concert dels Dex’s Band i actuacions de Dj’s.

Per parlar de tot plegat, en aquest tercer programa ens acompanyarà en Josep Maria García, de l’Associació Municipal i Social Club de Fans 60, 70, 80. Participaran com a tertulians, en Martí Camós, la Maria Roviralta i en Joan Sánchez. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 002
Avui parlem del «Palamós Terra de Mar»

Aquest cap de setmana (14 i 15 de maig) es farà una nova edició del «Palamós Terra de Mar» dedicada, enguany, a rememorar els orígens de l’excursionisme marítim a casa nostra. I com cada any, es podran visitar diferents embarcacions, iniciar-se en esports nàutics, navegar pel litoral… També hi haurà jocs i entreteniments per als més petits.

Per parlar de tot plegat, en aquest segon programa ens acompanyarà en Raül Mata, membre de l’organització del «Palamós Terra de Mar». Participaran com a tertulians, en Lluís Colàs, la Dolors Martos i en Manel Salvador. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.

TERRITORI 17230 – PROGRAMA 001
Avui parlem del «Sant Joan florit i artesà»

Aquest proper diumenge 8 de maig, el barri de Sant Joan us convida a gaudir d’una nova edició del «Sant Joan florit i artesà», amb un munt d’activitats per a totes les edats: carrers engalanats i espais florits, mostra de pintura, exposició de nines del món, concursos, passejades amb ponis i diverses activitats musicals.

Per parlar de tot plegat, en aquest primer programa ens acompanyarà en Carles Sala, president de l’Associació de Veïns de Sant Joan. Participaran com a tertulians, en Santi Ferrerfàbrega, la Carme Pantinat i en Miquel Casagran. La realització i moderació d’aquest nou espai divulgatiu, anirà a càrrec del director de Televisió Palamós, Miquel Figueras.