LES VIDEOCONFERÈNCIES DE TV PALAMÓS

De ben segur que ningú de l’equip d’aquest mitjà de comunicació local es podia imaginar, ara fa uns mesos enrere, que començaríem l’apartat audiovisual del web des de casa i per videoconferència, perquè un bitxo molt petitó havia estat capaç de fer buidar els carrers de tot el planeta. Després d’unes quantes setmanes amb l’Especial Coronavirus ja activat en el web, el divendres 10 d’abril vàrem començar, de nou, després de 3.769 dies, els enregistraments de xerrades i/o tertúlies a Televisió Palamós.

En realitat, aquesta data no estaba prevista perquè no podiem, i continuem encara sense poder, renovar i actualitzar el conjunt d’equipaments necessaris per fer enregistraments audiovisuals amb les condicions tècniques que calen, avui en dia,  per oferir una bona qualitat televisiva. Però mira… com deia la cançó: “la vida te da sorpresas… sorpresas te da la vida…”, l’activació de l’Estat d’Alarma que ens ha deixat confinats a casa, va començar a “posar de moda” un format que en realitat ja feia temps que existia però que no era massa conegut per al gran públic: les videoconferències.

Amb aquesta opció, amb una qüalitat audiovisual baixa, però acceptada per tothom atesa la situació excepcional que ens toca viure a tots, no es feien necessaris ni mescladors de so ni de video, ni grans equips d’il·luminació, ni platós televisius ni càmeres de gran qüalitat, perque tothom assumeix que en aquest format, mentre el so sigui acceptable, la qualitat de la imatge no és un factor determinant. Tot i això, caldrà millorar, setmana a setmana el format que ara us presentem i ho farem! En tot cas, després de molt de temps, s’aixeca el teló i de nou… comença la funció!

VIDEOCONFERÈNCIA 22: PARLEM DE L’ATURADA, PEL COVID, DE LES COMPETICIONS ESPORTIVES NO PROFESSIONALS

La segona onada de contagis pel Covid-19 està afectant especialment a tot el territori europeu. Pel que fa a Catalunya, atès l’increment de la pandèmia a tot el territori, la Generalitat ha ordenat, entre altres coses, el cessament durant 15 díes de totes les competicions esportives no professionals.

Avui, a Televisió Palamós, fem tertúlia amb: Joan Barba, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palamós; David Cruz, coordinador del Global Palamós; Andreu Iruela, coordinador del Club Esportiu Palamós; i Gerard Reig, coordinador de la Fundació Esportiva Palamós.

 

VIDEOCONFERÈNCIA 21: PARLEM AMB L’ALCALDE LLUÍS PUIG, SOBRE DIFERENTS TEMES D’ACTUALITAT DEL MUNICIPI

Carles Arnall, Dolors Martos i Miquel Figueras conversen, en aquesta ocasió, amb Lluís Puig, alcalde del nostre municipi.

Amb ell parlarem de com s’estan desenvolupan les diferents activitats del Palamós Gastronòmic, dels endarreriments en les obres del sector de l’Eixample, de la polèmica per la construcció del tercer bloc de vivendes a la Pineda d’en Gori, de le queixes dels ecologistes per les obres del nou camí de ronda i altres temes relacionats amb el municipi de Palamós. 

 

VIDEOCONFERÈNCIA 20: COMENCEM LA SEGONA TEMPORADA AMB L’INICI DEL CURS ESCOLAR A PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

Coincidint amb el primer dilluns del mes d’octubre, endeguem la segona temporada de videoconferències a Televisió Palamós fent un anàlisi dels primers dies del nou curs escolar en els centres de primària i secundària del nostre municipi.

Dolors Martos, Miquel Casagran, i Miquel Figueras conversaran, en aquesta ocasió, amb Mario Mercader de l’escola Vedruna, Josep Iglesias de La Salle, Lluís Colàs de La Vila, Carme Belló de l’Institut, i també, amb la regidora d’Ensenyament Laura Lafarga. Ens faltaria només la representant de l’escola Vilarromà que, un cop més, va excusar la seva presència en aquesta videoconferència.

 

VIDEOCONFERÈNCIA 19 AMB… TOTS ELS TERTULIANS, AMB QUI FAREM UN REPÀS D’AQUESTA PRIMERA TEMPORADA

Els tertulians habituals de les videoconferències de Televisió Palamós, Miquel Casagran, Dolors Martos i Carles Arnall, juntament amb en Miquel Figueras, director d’aquest mitjà, fan un repàs d’aquesta primera temporada, que finalitza coincidint amb l’inici de la Festa Major i l’estiu.

En aquesta darrera xerrada (les videoconferències tornaran a mitjans de setembre), conversaran sobre les dificultats tècniques que en el transcurs de les setmanes han tingut que anar superant. Sobre diferents anècdotes d’aquests enregistrements i sobre quines han estat, per cada un d’ells, les videoconferències més interessants.

VIDEOCONFERÈNCIA 18 AMB… EN FRANCESC BENAIGES, PESCADOR JUBILAT I EXPATRÓ MAJOR DE LA CONFRADIA

En aquesta ocasió, la Dolors Martos i en Miquel Figueras conversen amb Francesc Benaiges, pescador jubilat i ex-patró major de la Confradia de Pescadors de Palamós.

Amb ell parlarem de com ha afectat en el món pesquer el Covid-19. També ens explicarà les seves vivències a nivell personal en aquesta etapa de confinament causada per l’aparició del coronavirus.

VIDEOCONFERÈNCIA 17 AMB… DIFERENTS REPRESENTANTS DE CREU ROJA PALAMÓS

En Miquel Casagran i en Carles Arnall, juntament amb en Miquel Figueras com a moderador, parlaran amb l’Ernest Pí, l’Albert Matavera i la Pepi Cerdà, de Creu Roja Palamós.

Amb tots ells tindrem una interessant xerrada sobre les tasques que ha tingut que portar a terme aquesta entitat per tal d’ajudar a la gent més necessitada durant tot aquest temps de confinament. Per altra banda, i atès que enguany Creu Roja Palamós tornarà a encarregar-se de la vigilància de les platges aquest estiu, els hi demanarem que ens expliquin tot el dispositiu previst per realitzar aquesta tasca.

VIDEOCONFERÈNCIA 16 AMB… L’ALCALDE LLUÍS PUIG I AMB DIFERENTS RESTAURADORS DE PALAMÓS

En aquesta ocasió, parlem amb diferents restauradors de Palamós, que ens expliquen com han tingut que afrontar aquesta situació d’alerta sanitària. Avui parlem amb l’Amadeu Fernández, del restaurant Ca l’Amadeu; en Toni Izquierdo del Mas dels Arcs i en Jordi Rissech de l’Arcada. També ens acompanya en Lluís Puig, alcalde de Palamós.

En el darrer tram d’aquesta conversa, en la que també participa en Carles Arnall com a tertulià, el director de Televisió Palamós, Miquel Figueras, dóna a conèixer, davant la sorpresa dels participants a la xerrada, que l’actual arrendatari del Cinema Arinco ha decidit rescindir el contracte per a la projecció de pel·lícules. Tot seguit, aquest darrer entra en directe per explicar la seva versió dels fets…  No us ho perdeu!

VIDEOCONFERÈNCIA 15 AMB… LA TÈCNICA DE CULTURA, SANDRA MATEU, SOBRE LA FESTA MAJOR 2020

Avui us parlarem de les activitats que l’Ajuntament de Palamós ha organitzat per a la Festa Major d’enguany. Òbviament serà una festa atípica: no hi haurà castell de focs, no hi hauran barraques, i la major part de les activitats es realitzaran a l’Arbreda per controlar l’aforament. En definitiva… es tracta de fer una festa, el més lluïda possible dins de la situació actual, però buscant el màxim de garanties sanitàries per a tots els ciutadans.

El director de TV Palamós, Miquel Figueras, amb la companyia de la Dolors Martos (que, per cert, serà la pregonera d’aquest 2020) i en Miquel Casagran, conversaran de tot plegat amb la tècnica de l’Àrea de Cultura Sandra Mateu.

VIDEOCONFERÈNCIA 14 AMB… LA FANNY FUERTES, DE CARITAS INTERPARROQUIAL DE PALAMÓS I SANT JOAN

Amb la companyia d’en Miquel Casagran i la Dolors Martos, el director de Televisió Palamós, Miquel Figueras, conversa amb la Fanny Fuertes, coordinadora de Caritas Interparroquial de Palamós i Sant Joan.

En temps tant díficils, no ja tant sols des d’un punt de vista de salut, sinó també econòmica i socialment, una entitat com Caritas és vital per ajudar a les persones més vulnerables. la Fanny ens en donarà tots els detalls de com s’està treballant des d’aquesta entitat en aquests moments especialment díficils i complicats per a molta gent.

VIDEOCONFERÈNCIA 13 AMB… EN PACO MAGÁN, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE LA GENT GRAN DE PALAMÓS

Nascut a Alcudia de Guadix (Granada), però molt ben arrelat a Palamós on resideix des de fa molts anys, Paco Magán ha estat sempre ben present a la vida social de la ciutat. Mestre d’EGB de molts palamosins, professor d’autoescola i, des de fa un temps president de l’Associació de la Gent Gran de Palamós. Amb ell parlarem de com a viscut aquests primers mesos de la pandèmia i de com creu que l’entitat, que ara presideix, hauria d’afrontar la “nova normalitat”.

Videoconferència moderada per Miquel Figueras i amb la participació de la Dolors Martos i en Miquel Casagran.

VIDEOCONFERÈNCIA 12 AMB…
LA NÚRIA COMA I LA LOURDES VALLS

Amb la companyia d’en Miquel Casagran i la Dolors Martos, el director de Televisió Palamós, Miquel Figueras, conversa amb la Núria Coma i la Lourdes Valls.

Cada setmana, durant les dates de confinament, la Núria ha interpretat, per a tots els veïns del primer tram del carrer President Macià, diferents cançons per amenitzar una mica la estona. A més, tant ella com la Lourdes han participat, com a components del “Fusions Grup Vocal”, en la creació d’un video dels de “format multipantalla”, on han interpretat la cançó “Close to you”.

VIDEOCONFERÈNCIA 11 AMB…
EL MOSSÈN PERE NARBÓN FONT

L’aparició del Covid-19 ha provocat un seguit de canvis (ja veurem amb el temps si seran temporals o definitius) en les relacions socials entre les persones. L’Església no n’ha estat una excepció. A pobles i ciutats, les misses, batejos, comunions i enterraments, s’han hagut de suspendre o realitzarse de forma molt limitada. Amb l’ajut de xarxes socials com Youtube, moltes parròquies han “tornat” a fer missa…

Amb la companyia d’en Miquel Casagran i la Dolors Martos, el director de Televisió Palamós, Miquel Figueras, conversa amb Mossèn Pere Narbón i amb la M.Àngels Forné.

VIDEOCONFERÈNCIA 10 AMB… DIFERENTS REPRESENTANTS DEL TEIXIT COMERCIAL DE PALAMÓS

A la videoconferència d’aquesta tarda parlarem amb diferents persones relacionades amb el teixit comercial del nostre municipi per tal de copsar idees de com han d’afrontar aquestes fases de la desescalada que, entre d’altres coses, comporten l’obertura de botigues i altres serveis cara al públic.

En Carles Arnall i la Dolors Martos, juntament amb en Miquel Figueras, com a moderador, parlaran amb el president de Fecotur Toni Bachiller, amb el regidor de Promoció Econòmica Emili Colls i les botigueres Anna Oliu i Muntsa Abad.

VIDEOCONFERÈNCIA 09 AMB… L’ASSOCIACIÓ CATALANA D’AFECTADES I AFECTATS DE FIBROMIÀLGIA

Atès que enguany se celebra el 20è aniversari de la delegació del Baix Empordà de l’ACAF (Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia), parlem amb algunes de les persones relacionades amb aquesta entitat perquè ens expliquin com estan convisquen amb aquesta pandèmia, provocada pel Covid-19.

Amb la companyia de la Dolors Martos i en Miquel Casagran, el director de Televisió Palamós, Miquel Figueras fa tertúlia amb la Carme Gutièrrez, la Nuri Pérez i l’Anna Nadal.

VIDEOCONFERÈNCIA 08 AMB… L’ALCALDE DE PALAMÓS
I EL PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ

Aquesta tarda fem una videoconferència amb l’alcalde de Palamós i amb el president de la Cambra de Comerç, per parlar de com pot afectar al teixit empresarial del nostre entorn la crisi econòmica provocada pels efectes col·laterals del Covid-19, i quines haurien de ser les mesures que haurien d’emprar tant les empreses com les administracions per tal de fer-li front.

Avui, Lluís Puig i Pol Fages fan tertúlia amb en Miquel Casagran, la Dolors Martos, en Carles Arnall i en Miquel Figueras (com a moderador).

VIDEOCONFERÈNCIA 07 AMB…
EN JOSEP GABARRÓ, “PEPE DEL SAVOY”

Avui ens acompanya en Josep Gabarró. Conegut popularment com en “Pepe del Savoy”, aquest “perico” simpàtic però de veu cridanera, es va fer molt popular els anys 60, 70 i 80 a Palamós, on regentava el mític Savoy, un dels locals d’espectacles més famosos de la Costa Brava.

Videoconferència moderada per Miquel Figueras i amb la participació de la Dolors Martos i en Miquel Casagran.

VIDEOCONFERÈNCIA 06 AMB…
LES ESCOLES PALAMOSINES DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

La directora i els directors de les escoles de secundària i/o primària del municipi, es reuneixen per videoconferència amb TV Palamós per parlar de l’incidència del virus en l’ensenyament que, per cert, no s’ha aturat. I és que, malgrat el tancament dels edificis, l’escola continua més viva que mai gràcies a les noves tecnologies.

Carme Belló de l’Institut, Lluís Colàs de La Vila, Mario Mercader del Vedruna, i Josep Iglesias de La Salle (excusa la seva presència la representant de l’escola Vila-romà), fan tertúlia amb en Miquel Casagran, la Dolors Martos i en Miquel Figueras com a moderador.

VIDEOCONFERÈNCIA 05 AMB…
EL REGIDOR DE SEGURETAT I MOBILITAT, ALFONS BARTOLOMÉ

Alfons Bartolomé, regidor de Seguretat, Mobilitat, Ocupació de Via Pública i Protecció Civil ens parla de com ha tingut que afrontar la seva regidoria les incidències provocades per l’alerta sanitària per l’aparició del coronavirus Covid-19.

Videoconferència moderada per Miquel Figueras i amb la participació de la Dolors Martos i en Carles Arnall.

VIDEOCONFERÈNCIA 04 AMB…
LA BIÒLOGA MARINA, CONXI RODRÍGUEZ

Aquesta tarda ens acompanya la biòloga marina Conxi Rodríguez, que ens parlarà sobre la preservació de les illes Formigues i de com ha tingut que afrontar el fet de continuar donant classe als seus alumnes a través de videoconferència amb motiu de l’alerta sanitària pel Covid-19.

Videoconferència moderada per Miquel Figueras i amb la participació de la Dolors Martos i en Carles Arnall.

VIDEOCONFERÈNCIA 03 AMB…
ELS MÚSICS VICENS PRATS I MARTÍ CAMÓS

Avui ens acompanyen dos músics palamosins amb una llarga trajectoria professional tocant arreu del món.

Amb la companyia de la Idoia Landa, la Dolors Martos, en Miquel Casagran, en Carles Arnall, i moderada pel director de Televisió Palamós, Miquel Figueras farem tertúlia amb en Vicens Prats, que ens parlarà des de París, sobre com ell està visquent el comfinament. Tot seguit conversarem amb el director de l’Orquestra Montgrins, Martí Camós i Segura, que ens explicarà com ho veu tot plegat, això si… des de la seva estimada vila de Palamós.

VIDEOCONFERÈNCIA 02 AMB…
EL MOVIMENT SOLIDARI COVID19 I LA PILAR ARXÉ

Segona xerrada per videoconferència en la que en Miquel Casagran, la Dolors Martos i en Carles Arnall, sota la coordinació del director de TV Palamós, Miquel Figueras, faran tertúlia amb les convidades d’aquesta setmana.

La Christie Demeuldre i la Ester Yesares ens parlaran sobre la elaboració de mascaretes que han fet des de l’entitat Moviment Solidari Covid-19 Calonge. Tot seguit, la Pilar Arxé, arrel d’un accident de trànsit anterior, ens explicarà la seva estada en el centre Palamós Gent Gran, quan varen començar a apareixer els primers positius en el centre sanitari.

VIDEOCONFERÈNCIA 01 AMB…
L’ALCALDE DE PALAMÓS, LLUÍS PUIG

En aquesta primera tertúlia experimental tots som “novatillos” i haurem d’anar aprenent a emprar correctament aquest nou format audiovisual, per cert, força diferent als que estavem acostumats a utilitzar. Per tant, perdoneu les primeres errades de so, lums, colors, que de ben segur anirem solventant en el transcurs de les properes setmanes.

En aquesta primera videoconferència hi participen, copm a tertulians, la Idoia Landa, la Dolors Martos, en Miquel Casagran i en Carles Arnall, tots ells moderats pel director de Televisió Palamós, Miquel Figueras. Com a convidat d’aquesta setmana, ens acompanya l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.