EL DIA DE LA INVESTIDURA

 

El dissabte dia 15 de juny es va portar a terme l’acte d’investidura de Lluís Puig com a batlle de Palamós per a la legistatura 2019-2023. Una jornada sense sorpreses, atès que el guió ja estava escrit des de la nit de les eleccions quan ERC es va imposar clàrament a la resta de candidatures obtenint 10 dels 17 regidors.

TELEVISIÓ PALAMÓS – CANAL ELECCIONS

EL DIA DE LA INVESTIDURA

 

El dissabte dia 15 de juny es va portar a terme l’acte d’investidura de Lluís Puig com a batlle de Palamós per a la legistatura 2019-2023. Una jornada sense sorpreses, atès que el guió ja estava escrit des de la nit de les eleccions quan ERC es va imposar clàrament a la resta de candidatures obtenint 10 dels 17 regidors. 

LLUÍS PUIG REVALIDA EL MANDAT

Amb la presència de prop d’un centenar de persones, veïns i veïnes del municipi, aquest dissabte 15 de juny, a les dotze del migdia, s’ha donat inici a la sessió constitutiva de la nova Corporació Municipal, resultant de les eleccions municipals del passat 26 de maig. L’acte ha estat presidit per una mesa d’edat, formada per la regidora electa més gran, Roser Huete (CUP), i la més jove, Cheyma Mechaal (ERC).

Després de la comprovació de credencials, s’ha procedit a efectuar l’acte del jurament o promesa del càrrec dels disset regidors electes. Els edils independentistes ho han fet per imperatiu legal, recordant els represaliats per l’1 d’Octubre, mentre que els edils del PSC i C’s han fet servir el “sí prometo” tradicional.

Tot seguit s’ha procedit a la votació per a l’elecció de l’alcalde: el regidor Josep Coll (Partit dels Socialistes de Catalunya de Palamós i Sant Joan), ha obtingut tres vots; mentre que Raimon Trujillo (Junts per Catalunya Palamós i Sant Joan) ha obtingut dos vots. Cristóbal Posadas (Ciutadans) ha obtingut un vot, mentre Roser Huete (Candidatura d’Unitat Popular Sant Joan-Palamós), ha renunciat a presentar-se a l’elecció, votant en blanc.

L’anècdota de la jornada s’ha produït en aquest moment del recompte de vots quan, al fer les sumes, hi havia només 9 vots dels teòrics 10 d’ERC. Després de fer la revisió de sobres s’ha trobat finalment a dins d’un d’ells. Els deu vots dels regidors electes d’ERC han permès la proclamació, per segona legislatura consecutiva, de Lluís Puig com a alcalde de Palamós. El màxim representant municipal ja ha anunciat que en breu presentarà el nou cartipàs que formaran les regidories de Govern. 

En el seu discurs l’alcalde ha destacat que “no pot haver-hi orgull més gran per un palamosí o una palamosina, apassionat per al seu municipi, que poder arribar a ser-ne alcalde i d’aquesta manera poder treballar per impulsar aquells projectes que permetin fer de Palamós un municipi per viure, modern, obert i pròsper, on tothom pugui desenvolupar les seves potencialitats sense que ningú s’hi senti exclòs”. 

La resta de regidors d’Esquerra Republicana de Catalunya Palamós i Sant Joan, són: Maria Puig, Emili Colls, Xavier Lloveras i Joan Barba, que ja han format part del consistori durant la darrera legislatura; i les noves incorporacions, Núria Botellé, Alfons Bartolomé, Laura Lafarga, Marina Álvarez i Cheyma Mechaal. En el cas d’Alfons Bartolomé ja va ser regidor a l’Ajuntament de Palamós en la legislatura 2007-2011.

La formació del PSC també inclou la regidora Raquel Gallego, regidora a l’Ajuntament de Palamós des de 2007; i Yolanda Aguilar, que ja va ser regidora en la legislatura 2011-2015.

En el cas de JxCat la representació al consistori es completa amb la regidora Pilar Arxé, que s’incorpora de nou a l’activitat política municipal.

Finalment us fem saber que quan ja estigui configurat el nou cartipàs municipal, us en informarem en el darrer apartat d’aquest especial que hem anomenat CANAL ELECCIONS. 

GALERIA FOTOGRÀFICA