INFORMACIÓ MUNICIPAL

Aquí trobaràs els comunicats emesos per l’Ajuntament de Palamós durant aquesta alerta sanitària i les notícies de proximitat relacionades amb l’afectació del SARS-CoV2, conegut popularment com a COVID-19. Com sol ser habitual en els apartats dedicats a la publicació de notícies, les informacions es publiquen en ordre cronològic invers, és a dir, les més recents figuren a dalt de tot. Clicant a sobre de cada titular, es desplega tot el contingut referent a aquella notícia. 

JA ÉS OBERT EL PERÍODE D’INSCRIPCIONS PER AL CASAL D’ESTIU DE LA LLAR D’INFANTS MUNICIPAL “L’ESTEL DE MOSSÈN GUMERSIND”

Els infants podran ser inscrits en els diversos grups que s’establiran i que tindran lloc de dilluns a divendres, de 08:30h a 16:00h. La realització d’aquest horari quedarà subjecte però a la formació definitiva de grups, resultant de la demanda, així com de les mesures de seguretat sanitària vinculades a la COVID-19.

En el procés d’inscripcions es donarà preferència als alumnes matriculats en aquest centre i, posteriorment, s’aplicarà l’estricte ordre d’entrada de les sol·licituds.

Per a poder formalitzar la inscripció cal adreçar la sol·licitud a la mateixa llar d’infants municipal “L’Estel de Mossèn Gumersind”, mitjançant el correu electrònic: llarinfants.estel@palamos.cat, o bé al telèfon: 972 60 95 92, de dilluns a divendres de 09:00h a 13:00h.

L’AJUNTAMENT DE PALAMÓS
PATROCINA AQUESTA INFORMACIÓ
poster-festa-major-2020
consells-ajuntament-de-palamos-esports
pla-ajuts-al-comerc
infografia-us-obligatori-de-la-mascareta
fer-esport-amb-responsabilitat
agafar-cotxe
16/06/2020 - Creu Roja Palamós realitzarà aquest estiu el servei de vigilància i socorrisme a les platges del municipi.

L’Ajuntament de Palamós ha adjudicat el servei de socorrisme de les platges del municipi, a l’Assemblea Local de la Creu Roja, que d’aquesta manera torna a responsabilitzar-se de la vigilància d’aquests espais litorals de Palamós, vuit anys després de realitzar aquesta funció per darrera vegada.

Per a la realització d’aquesta tasca de socorrisme s’ubicaran punts de vigilància a les platges: Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell, destinant un total de dotze socorristes i una embarcació de suport.

El servei a totes aquestes platges s’iniciarà coincidint amb la Festa Major del municipi, el 24 de juny, Sant Joan, i s’allargarà de manera ininterrompuda fins al 30 d’agost, de les 11:00h a les 19:00h. Posteriorment, al setembre, la vigilància i socorrisme a les platges del municipi es durà terme coincidint amb els dos primers caps de setmana d’aquell mes, concretament els dies 5 i 6, i també l’11,12 i 13 de setembre.

A banda de la tasca de socorrisme, també es realitzarà servei de bany assistit a la platja Gran i a La Fosca, amb cita prèvia; el servei de polseres identificatives per a menors, i es realitzaran tasques de suport informatives de les mesures de prevenció de la Covid-19.

Creu Roja Palamós retorna de nou al servei de vigilància i socorrisme de les platges del municipi que va realitzar fins a l’estiu de l’any 2012. Posteriorment el servei va ser a càrrec de diverses empreses: Proactiva de 2013 al 2016; Aunar Group, de 2017 a 2018; i Marsave l’estiu passat.

asc19-info-m-d-2020-06-16-h-1425-vp1

Les platges de Palamós també comptaran aquest estiu amb 10 informadors per ajudar als usuaris d’aquests espais litorals, a complir les mesures de seguretat de prevenció de la Covid-19. Aquesta funció informativa i de control es durà a terme durant dos mesos, de l’1 de juliol al 31 d’agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d’aquests espais litorals.

Les funcions bàsiques d’aquests informadors serà la de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals hauran d’aplicar per evitar possibles contagis.

Aquesta tasca informativa se sumarà a la que ja fan actualment els cartells instal·lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat de 2 metres respecte a la resta de persones i la distància de 4 metres entre para-sols.

També es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que caldrà utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de l’obligació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel·les d’accés a les platges. 

15/06/2020 - Divendres s'inicia el gruix de la programació d'actes de la Festa Major de Palamós i avui ja es posen a disposició les entrades.

El proper divendres 19 de juny s’encetarà el primer cap de setmana de festes amb una programació d’activitats culturals i lúdiques molt pensades principalment per al jovent del municipi, i organitzades des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós. Aquestes activitats es duran a terme a l’Arbreda i s’obriran aquest divendres a partir de les 22:00h amb cinema a l’aire lliure amb la projecció de la pel·lícula “La La Land”.

Dissabte 20 de juny a les 20:00h, serà el torn per al teatre, amb l’espectacle Improshow, a càrrec de la companyia Planeta. Es tracta d’una proposta teatral on els actors improvitsen a partir de les peticions i idees del públic, fent així un espectacle únic i irrepetible i sempre, en clau d’humor.

Diumenge 21 de juny a les 20:00h, tindrà lloc el concert “Ja veus”, amb una vintena de joves talents, entre 14 i 20 anys, tant de Palamós com de Calonge. L’any passat, l’Àrea de Joventut va iniciar el projecte anomenat Música i Punt, on a través d’un càsting a joves locals es va fer un concert en directe, a l’espai de Barraques de la Festa Major. Aquest any, el càsting s’ha fet on-line durant el confinament i el projecte ha crescut unint-se a l’Espai J-Band de Calonge, i donant pas al “Ja veus” que permetrà fusionar cantants juvenils d’ambdós municipis. L’activitat és organitzada conjuntament amb l’Àrea de Joventut de Calonge i ja és previst que l’11 de juliol l’experiència es repeteixi al municipi veí durant la seva festa major.

Les jornades festives centrals es realitzaran del 23 al 26 de juny, amb el Pregó, concerts, espectacles infantils o activitats musicals itinerants. Trobareu informació més detallada a l’Agenda de Televisió Palamós (a partir del dia 19 de juny).

poster-festa-major-2020

Als actes programats a l’Arbreda només es podrà accedir mitjançant entrada, que serà totalment gratuïta, i que permetrà a l’organització tenir un control de l’aforament màxim, amb tot el públic assegut i garantint poder mantenir la distància de seguretat de 2m entre cadires, les quals es netejaran i desinfectaran a cada ús.

Les entrades per assistir als espectacles es poden adquirir, a partir d’avui dilluns dia 15 de juny, mitjançant el web: www.lagorga.cat. Cada persona podrà adquirir com a màxim un sol pack d’una, dues o quatre entrades, seguint la disposició de les cadires que hi haurà ubicades a l’Arbreda.

Per facilitar aquest servei a la gent gran o a persones sense accés a les tecnologies, s’habilitarà un servei d’atenció telefònica per a la reserva de localitats, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny, de 10:00h a 13:00h, mitjançant el telèfon: 972 602 330.

L’Ajuntament de Palamós i el col·lectiu dels firaires d’atraccions han arribat a l’acord de no parar enguany i posposar aquesta activitat a l’any vinent. Aquest acord vinculat a la situació de l’estat d’alarma i les mesures per combatre el Covid-19, permet garantir al col·lectiu dels firaires poder realitzar la seva activitat a l’edició de la Festa Major de Palamós 2021, prorrogant a aquell moment l’acord d’enguany.

Totes les activitats incloses en el programa de Festa Major es podran seguir en directe a traves del canal de Youtube de l’Ajuntament de Palamós i mitjançant les retransmissions en streaming que es faran d’aquests actes, amb l’objectiu que tothom en pugui gaudir, tenint en compte que en l’espai de l’Arbreda l’aforament serà limitat i no tothom podrà accedir-hi.

Però les activitats de la Festa Major de Palamós 2020 també incorporen propostes online. D’aquesta manera del 19 al 26 de juny es durà a terme el Concurs de cuina juvenil (www.palamosjove.cat). Consisteix a elaborar un plat o postre inspirat en la Festa Major de Palamós. El jurat, format integrament per dones, valorarà la creativitat, originalitat, presentació i conjunt d’ingredients utilitzats.

Aquesta proposta va dirigida a joves d’entre 13 i 30 anys i els premis són un per categoria: 10 menús per valors de 15€/menú o 30 berenars per valor de 5e/berenar als restaurants i bars del municipi que escullin. Les persones guanyadores s’anunciaran el 30 de juny.

Del 19 al 26 de juny l’entitat Ateneu de Palamós també organitzarà un concurs per les seves xarxes socials, amb preguntes sobre Palamós, que faran descobrir curiositats del municipi a bona part dels participants.

A partir del dia 19 de juny, el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, publicarà al seu web un recull de prop de 230 fotografies del fons municipal i de la col·lecció Medir Perxés, enregistrades entre 1939 i 1940, les quals mostren la devastació del municipi després de la Guerra Civil, situant aquests indrets amb imatges actuals.

Del 15 al 29 de juny l’Associació Atlètica Palamós també proposa poder fer la tradicional Marxa Mar i Muntanya, però en aquest cas descarregant el recorregut de la prova mitjançant les xarxes socials d’aquesta entitat, per poder fer l’itinerari de la cursa, de manera individual o en família, quan es consideri més oportú.

Les activitats festives es tancaran el dia 27 de juny, amb un concert de gospel que tindrà lloc a les 20:00h, a l’Arbreda, a càrrec de la formació Palamós Gospel Choir.

Vinculat a la Festa Major es durà a terme un concurs de decoració dels balcons, que premiarà els més ben decorats amb un val de 250 € per gastar als comerços de Palamós. Per a participar-hi només caldrà penjar a Instagram una foto del balcó participant amb l’etiqueta: #fmpalamosalbalco.

12/06/2020 - El dimarts dia 16 l'Ajuntament de Palamós realitzarà el ple ordinari de la Corporació municipal, corresponent al mes de juny.

Tot seguit us mostrem la convocatòria del ple ordinari d’aquest mes de juny

De conformitat amb l’establert pel RD 2568/86, de 28 de novembre, es CONVOCA la sessió de caràcter ordinari del Ple programada pel dia 16 de juny de 2020 a les 18:00 hores d’acord amb el següent,

ORDRE DEL DIA

1.- Aprovació de les actes de la sessió ordinària de data 19 de maig de 2020 i de la sessió extraordinària de data 3 de juny de 2020.

2.- Comunicacions d’Alcaldia.

3.- Acord de deducció d’al·legacions en relació amb la resolució d’aprovació inicial del Pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí, pres per la Comissió Territorial d’Urbanisme.

4.- Acord de deducció d’al·legacions en relació amb la resolució d’aprovació inicial del Pla director urbanístic de les activitats de càmping.

5.- Proposta massa salarial.

6.- Proposta aprovació festes locals any 2021.

7.- Moció, presentada pel grup municipal del PSC-CP, per a la reducció de la precarietat digital a Palamós.

8.- Moció, presentada pel grup municipal de Junts per Catalunya, en condemna d’actituds racistes i xenòfobes i en condemna de l’assassinat de George Floyd.

9.- Propostes urgents.

10.- Precs i Preguntes.

Cas de no haver-hi quòrum vàlid d’assistents en aquesta primera convocatòria la sessió se celebrarà en segona convocatòria el dia 18 de juny de 2020 a la mateixa hora.

asc19-info-m-d-2020-03-14-h-1044

11/06/2020 - La palamosina Dolors Martos, vinculada als mitjans de comunicació locals i a l'activitat comercial del municipi, serà la pregonera de la Festa Major 2020.

L’acte del pregó té lloc tradicionalment al parc del Convent dels Agustins, però enguany es traslladarà al parc de l’Arbreda, on es pot limitar l’aforament i garantir totes les mesures de seguretat sanitària vinculades a la COVID-19.

El pregó s’iniciarà amb l’animació de Fefe&companyia i d’un espectacle de màgia a càrrec de Sebas Comedy que tindrà lloc a les 19:00h; i es complementarà amb l’actuació dels Gegants i Grallers de Palamós; l’encesa del peveter amb la Flama del Canigó que faran els membres de l’Associació Atlètica de Palamós; i de l’actuació de la cantant palamosina Elisabet Fernández.

asc19-info-m-d-2020-06-11-h-1330

Dolors Martos ha estat vinculada, fins a l’any passat que es va jubilar, als mitjans de comunicació locals i a l’activitat comercial del municipi, des d’on s’ha implicat sempre amb el teixit associatiu del poble, impulsant i col·laborant en iniciatives de foment, difusió i promoció de Palamós, la seva societat, entitats i activitats.

La seva participació en mitjans es va iniciar fa prop de 40 anys a Ràdio Palamós, quant els estudis d’aquesta emissora ocupaven les antigues instal·lacions de la Voz de la Costa Brava i posteriorment també en l’etapa al carrer Orient. La tasca de comunicadora va seguir a Televisió Palamós i també a Televisió Costa Brava.

Precisament va ser en aquests mitjans on va presentar i dirigir programes com “El prisma” o “En clau palamosina”, mitjançant els quals es fomentava la feina i les activitats de les entitats i associacions locals.

En la seva faceta de comunicadora es destaca la presentació d’actes del municipi, com els del carnaval, una tasca que ha realitzat durant 24 anys; o bé les presentacions dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Palamós, o del Pregó de la Festa Major, que ha dut a terme durant 21 anys.

A aquestes activitats cal sumar-hi també el seu vincle professional amb el sector del comerç, que ha exercit des de la botiga Ayats, i des d’on ha format part d’entitats com l’Associació de Comerciants del carrer Major o d’organismes com el Centre d’Iniciatives Turístiques.

Pregó, concerts, espectacles, cinema o activitats musicals itinerants, seran protagonistes d’una Festa Major de Palamós 2020, adaptada a les normes de la COVID-19. Les dates centrals de la festa seran del 23 al 26 de juny, però també es programaran activitats de Festa Major els dies previs i posteriors a aquestes dates, concretament del 19 al 27 de juny.

Als actes programats a l’Arbreda només es podrà accedir mitjançant entrada, que serà totalment gratuïta, i que permetrà a l’organització tenir un control de l’aforament màxim, amb tot el públic assegut i garantint poder mantenir la distància de seguretat de dos metres entre les cadires, les quals es netejaran i desinfectaran a cada ús.

Les entrades per assistir als espectacles es podran adquirir a partir del proper dilluns dia 15 de juny, a les 10 h, mitjançant el web: www.lagorga.cat. Cada persona podrà adquirir com a màxim un sol pack d’una, dues o quatre entrades, seguint la disposició de les cadires que hi haurà ubicades a l’Arbreda.

Per facilitar aquest servei a la gent gran o a persones sense accés a les tecnologies, s’habilitarà un servei d’atenció telefònica per a la reserva de localitats, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny, de 10:00h a 13:00h, mitjançant el telèfon: 972 602 330.

05/06/2020 - Pregó, concerts, espectacles, cinema o activitats musicals itinerants, protagonistes d'una Festa Major adaptada a les normes del COVID-19.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ja té preparada la programació d’actes de la Festa Major 2020, que es durà a terme del 23 al 26 de juny, amb un ventall d’actes culturals, lúdics i festius totalment gratuïts, que tindran lloc majoritàriament al parc de l’Arbreda, a l’aire lliure, amb un aforament limitat i garantint totes les mesures de seguretat sanitària vinculades al COVID-19.

Concerts, espectacles, cinema o activitats musicals itinerants, son els principals esdeveniments que s’inclouen en aquest programa que compta amb la col·laboració d’entitats i associacions locals.

La festa s’iniciarà el dimarts 23 de juny, a l’Arbreda, amb un espectacle de màgia i el pregó d’inici dels actes que enguany serà a càrrec de la palamosina Dolors Martos, vinculada als mitjans de comunicació locals i a l’activitat comercial del municipi, des d’on s’ha implicat sempre en el foment, difusió i promoció de Palamós, la seva societat, entitats i activitats.

Als actes programats a l’Arbreda només es podrà accedir mitjançant entrada, que serà totalment gratuïta, i que permetrà a l’organització tenir un control de l’aforament màxim, amb tot el públic assegut i garantint poder mantenir la distància de dos metres entre les cadires, les quals es netejaran i desinfectaran a cada ús.

Les entrades per assistir als espectacles es podran adquirir a partir del dia 15 de juny, mitjançant el web: www.lagorga.cat. Cada persona podrà adquirir com a màxim un sol pack d’una, dues o quatre entrades, seguint la disposició de les cadires que hi haurà ubicades a l’Arbreda.

Per facilitar aquest servei a la gent gran o a persones sense accés a les tecnologies, s’habilitarà un servei d’atenció telefònica per a la reserva de localitats, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny, de 10:00h a 13:00h, mitjançant el telèfon: 972 602 330.

poster-festa-major-2020

El dia 23 de juny l’activitat festiva seguirà a partir de 22:00h, amb una de les propostes destacades del programa, que incorpora la realització d’espectacles itinerants mitjançant els quals poder fer arribar el caliu de la festa als carrers del municipi, on els veïns podran gaudir-ne còmodament des de les seves finestres, terrasses o balcons. En aquest cas i, damunt d’una de les carrosses utilitzades pel carnaval, es programarà un concert de revetlla itinerant, a càrrec del grup “Coi Els Montgrons”.

Vinculat a aquesta activitat s’organitzarà un concurs de decoració dels balcons durant la Festa Major, que premiarà els més ben decorats amb un val de 250 € per gastar als comerços de Palamós. Per a participar-hi només caldrà penjar a Instgram una foto del balcó participant amb l’etiqueta: #fmpalamosalbalco.

Totes les activitats incloses en el programa (també publicat en format revista) es podran seguir en directe mitjançant les retransmissions en streaming que es faran d’aquests actes, amb l’objectiu que tothom en pugui gaudir, tenint en compte que en l’espai de l’Arbreda l’aforament serà limitat i no tothom podrà accedir-hi.

El dia central de la festa, 24 de juny, Sant Joan, l’activitat s’iniciarà a les 10:00h amb una jornada de portes obertes al Museu de la Pesca que s’allargarà durant tot el dia; i a les 12:00h, la tradicional missa solemne a l’església de Palamós. La música tindrà un especial protagonisme aquest dia amb l’espectacle familiar itinerant a càrrec del grup Atrapahits, que es durà a terme de 19:00h a 21:00h, pels carrers del municipi; i amb un doble concert que realitzarà a l’espai de l’Arbreda la cobla Els Montgrins, el primer a les 19:30h, que es repetirà a les 22:30h.

El 25 de juny, l’Arbreda acollirà dues propostes més. A les 19:00h serà el moment d’inici d’un espectacle de circ pensat per als més menuts i a càrrec de la companyia Pekenio Náhuel. A les 22:30h, tindrà lloc el concert “Barber shop” que durà a terme el grup Metropolitan. Entre aquestes dues propostes s’afegirà, de les 20:00h a les 22:00h, la música itinerant amb la participació del Dj palamosí, Dani Homs, que amenitzarà els carrers del municipi amb música dels anys vuitanta.

Els actes centrals de la festa es tancaran el divendres 26 de juny amb molta música. A les 19:00h, l’Arbreda serà l’escenari del concert que realitzarà el trio format per Neus Mar, Nito Figueras i Enric Canada. I a partir de les 22:00h i fins a la mitjanit, els carrers de Palamós seran els protagonistes del concert itinerant que durà a terme la formació The Covers, acompanyats per a l’ocasió dels cantants: Ukuphila, Litus, Mireia Sierra, Suki, Cabernícola i Keko Doménech.

Les jornades festives centrals es realitzaran del 23 al 26 de juny, però també es programaran activitats els dies previs i posteriors a aquestes dates. D’aquesta manera del 19 al 26 de juny l’entitat Ateneu de Palamós organitzarà un concurs per les seves xarxes socials, amb preguntes sobre Palamós, que faran descobrir curiositats del municipi a bona part dels participants.

A partir del dia 19 de juny, el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, publicarà al seu web un recull de prop de 230 fotografies del fons municipal i de la col·lecció Medir Perxés, enregistrades entre 1939 i 1940, les quals mostren la devastació del municipi després de la Guerra Civil, situant aquests indrets amb imatges actuals.

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós també ha previst diverses propostes que tindran lloc a l’Arbreda: el dia 19 de juny, cinema a la fresca amb la projecció, a les a les 22:00h, de la pel·lícula “La La Land”. El dissabte 20, a les 20:00h, l’espectacle Improshow a càrrec de la companyia Planeta Impro; i el diumenge 21 de juny el concert “Ja Veus”, a càrrec d’artistes locals i de Calonge. Les propostes per a joves es completaran amb un concurs de cuina en línia, mitjançant el qual caldrà proposar una recepta d’un àpat de Festa Major, i enviar-la a: espai.jove@palamos.cat.

Les activitats festives es tancaran el dia 27 de juny, amb un concert de gospel que tindrà lloc a les 20:00h, a l’Arbreda, a càrrec de la formació Palamós Gospel Choir.

05/06/2020 - L'Ajuntament de Palamós distribueix portamascaretes entre els veïns i les veïnes del municipi.

L’Ajuntament de Palamós ha adquirit una primera comanda de 5.000 portamascaretes que a partir d’avui, 5 de juny, es començaran a distribuir entre els ciutadans del municipi que desitgin fer-ne ús.

Aquests elements es podran recollir gratuïtament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, ubicada a l’accés principal de l’Ajuntament de Palamós (carrer Major, 56). També es distribuiran entre els comerços i restaurants del municipi per tal que ho puguin oferir als seus clients.

Es tracta d’una cartolina plastificada de forma rectangular, que permet guardar les mascaretes del tipus quirúrgica, per tal de garantir la seva higiene quan no són utilitzades.

asc19-info-m-d-2020-06-05-h-1332

Un cop la mascareta es diposita sobre la cara interior d’aquest portamascaretes, la cartolina es recull en dos plecs subjectats per les dues gomes de la mateixa màscara, quedant de la mida d’una targeta de crèdit, molt còmode per portar en una bossa de mà o fins i tot en una butxaca.

El portamascaretes està imprès en color a les dues cares, on s’inclou les instruccions d’ús, amb els passos per plegar correctament la cartolina, així com les icones amb les recomanacions bàsiques que cal tenir en compte per prevenir la propagació de la Covid-19. El disseny també inclou els missatges: Cuidem-nos; Per tu, pels altres.

Aquest disseny segueix el que l’Ajuntament de Palamós ha utilitzat en l’edició dels suports “Palamós segur”, que inclou les recomanacions per prevenir contagis per coronavirus i que s’han distribuït entre els comerços del municipi o bé que s’han ubicat a les platges.

04/06/2020 - El plenari de l'Ajuntament de Palamós dona llum verda al pla de xoc municipal per fer front a la crisi de la Covid-19.

L’Ajuntament de Palamós activarà un primer pla de xoc per fer front a la crisi de la Covid-19 al municipi, amb l’objectiu de posar a disposició dels ciutadans i ciutadanes de Palamós i Sant Joan, d’un volum de recursos públics per poder mitigar els efectes de la crisi del coronavirus.

Així ho va aprovar ahir (dimecres 3 de juny) el ple municipal, que es va convocar de manera extraordinària per debatre aquest punt, que va obtenir el suport unànime de totes les forces polítiques representades al consistori, i que defineix un total de 14 línies bàsiques d’actuació que han estat fruit del treball i les propostes de tots els grups municipals.

L’aportació econòmica d’aquest pla és de 700.000 euros, resultant de l’avaluació realitzada per l’Àrea de Serveis Econòmics d’aquelles partides del pressupost municipal 2020 que podien destinar una part del seu global a aquests ajuts; sumat al 20% de la previsió de superàvit per a aquest any que 2020, percentatge màxim que l’Estat permet als municipis poder destinar per atendre les emergències socials derivades de l’estat d’alarma.

L’objectiu és el de poder destinar aquesta aportació econòmica a dues línies essencials d’actuació: atenció social i ajuda a les famílies, per una banda, i promoció econòmica i foment de l’ocupació, per una altra.

Línies d’actuació del pla de xoc, Covid-19
Ajudes lloguer habitatge habitual. 210.000 €
Mediació conflictes lloguers. 10.000 €
Ajudes d’urgència per alimentació i serveis bàsics / Targetes moneder.45.000€
Espai distribució aliments / SABI. 10.000 €
Línia d’ajuts a empreses locals. 210.000 €
Subvencions adaptació mesures prevenció COVID-19. 85.000 €
Reforç “cartellera” via pública Covid-19. 5.000 €
Ajudes directes compra Comerç local (vals / targetes moneder). 35.000 €
Promoció digital dels establiments locals. 15.000 €
Campanyes intensives digitals d’eliminació d’estocs. 15.000 €
Mitjans de venda on-line. 5.000 €
Plans d’inserció laboral (SOC,Garantia Juvenil,Convenis,pràctiques,).40.000 €
Wifi públic municipal. 10.000 €
Programari informàtic tràmits on-line. 5.000 €

Amb aquestes 14 línies d’actuació del pla de xoc s’adopten mesures per garantir les necessitats bàsiques, amb l’increment de l’import destinat a ajudes d’urgència per a les famílies del municipi que puguin patir pobresa en l’alimentació, higiene o medicació.

També s’incrementa la dotació econòmica de l’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós (EDA) i del projecte d’acompanyament de les persones usuàries del Servei d’Atenció Bàsica Immediata (SABI), que augmenta en 10.000 euros la seva dotació inicial (46.000 €).

També s’impulsa l’ajut per al lloguer de l’habitatge de residència habitual i la mediació en conflictes de lloguer, o el projecte de xarxa de wifi públic en la zona urbana per a la reducció de la bretxa digital o dels plans d’inserció laboral que promoguin l’ocupació al municipi.

S’incideix en línies per a la recuperació econòmica per a l’aplicació de mesures de protecció de la salut relacionades amb la Covid-19 mitjançant subvencions i reforç de la senyalització a la via pública per garantir la màxima seguretat tant als ciutadans i ciutadanes com als visitants, així com facilitar la comunicació i tràmits telemàtics amb l’administració local.

Finalment, aquest pla de xoc contempla ajudes al teixit comercial i empresarial del municipi amb accions que permetin el manteniment o creació de llocs de treball, campanyes de reducció d’estocs, reforç de la comunicació per incentivar i promocionar tant l’autoconsum local com el turisme, així com la creació de plataformes de venda on-line destinades al teixit comercial local.

Les diverses àrees amb vinculació directa a les propostes incloses en el pla de xoc, ja estan ultimant l’aplicació de les accions previstes, així com la redacció de les bases que permetran poder sol•licitar les diferents línies d’ajut.

Cal destacar que a banda d’aquestes propostes l’Ajuntament de Palamós també ha previst altres mesures que no tenen una relació directa amb el pla de xoc però sí una destacada repercussió econòmica. És el cas de la bonificació de la quota tributària de diverses taxes, per tal de reduir-les proporcionalment en funció del període del qual no s’hagi pogut gaudir del servei amb motiu de l’estat d’alarma, com és el cas de l’ocupació de la via pública o recollida escombraries industrial.

L’Àrea de Serveis Econòmics també ha modificat el calendari de taxes municipals davant la crisi sanitària de la COVID-19, allargant de juny a novembre, els terminis de pagament. Aquesta mesura fiscal afecta els tributs que graven sobre: els vehicles de tracció mecànica; els béns immobles, la taxa escombraries domiciliàries, els guals i els cementiris; la taxa d’escombraries comercials; l’impost sobre activitats econòmiques; les liquidacions d’ocupació de via pública o les liquidacions de mercats.

02/06/2020 - Les platges de Palamós s'acondicionen per acollir usuaris complint totes les mesures necessàries per evitar contagis de la Covid-19.

L’aplicació de la fase 2 del desconfinament ha permès l’accés a la platja d’una manera normalitzada sumant la possibilitat de banyar-se o poder prendre el sol, a les activitats que hi havia estipulades fins ara.

En aquest sentit l’Ajuntament de Palamós preveu poder donar cabuda a tots els usuaris que aquest estiu vulguin fer ús de les platges del municipi, tenint en compte que la gran majoria té una superfície de sorra suficientment ampla per garantir el distanciament entre usuaris.

L’Àrea municipal de Turisme de manera conjunta amb la de Serveis Tècnics han pogut fer l’estudi de les capacitats d’aforament de les cinc platges del municipi, tenint en compte tots els requeriments de seguretat i higiene que permetin evitar contagis per coronavirus.

Aquest estudi conclou que les cinc platges de Palamós (Gran de Palamós, La Fosca, Castell, Morro del Vedell i cala Estreta), amb més de 86.000m2, podran acollir prop de 15 mil usuaris complint totes les mesures de necessàries, i que a banda del distanciament social de 2m, inclou també, deixar lliures els 6m des de la línia d’aigua o els 3m de distància a banda i banda de les passarel•les d’accés i de la resta d’elements de platja.

Només a la platja Gran de Palamós que compta amb més superfície de sorra lliure per a la utilització dels usuaris, es calcula que un total d’11.000 persones podrien fer-ne ús de manera simultània.

L’estudi tècnic realitzat apunta que l’aforament màxim que s’ha calculat en el global de les cinc platges (15 mil usuaris) no s’hi arribarà en cap moment, tenint en compte que aquest número no s’ha superat mai, ni en les temporades turístiques amb més afluència de gent.

tvp-info-m-d-2020-06-02

Durant els propers dies l’Ajuntament de Palamós instal·larà cartelleria informativa a totes les platges, que inclourà en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès, els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals hauran d’aplicar per evitar possibles contagis.

Aquests cartells adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat de 2 metres respecte a la resta de persones i la distància de 4 metres entre para-sols.

També es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que caldrà utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de l’obligació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

Totes les normatives que s’apliquin a l’ús de les platges i del litoral es podran consultar a l’APP municipal.

Entre les mesures d’informació que s’aplicaran a les platges del municipi per evitar contagis per coronavirus, l’Ajuntament de Palamós preveu també la contractació d’informadors per a realitzar una tasca de conscienciació i control a peu de platja.

En aquest cas però aquest sistema no s’aplicarà fins que es permetin els desplaçaments entre regions, i augmenti el nombre de visitants al municipi, moment en el qual es pot requerir d’un seguiment més exhaustiu dels aforaments a les platges.

Durant les darreres setmanes l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i mitjançant els operaris de la Brigada Municipal, ha realitzat les feines de condicionament i millora de les platges del municipi, algunes d’elles, com La Fosca o Castell, afectades el gener passat pel temporal Glòria.

D’aquesta manera s’ha procedit a retirar les restes vegetals acumulades per aquests temporals, realitzant els arranjaments d’accessos (escales i rampes), canalitzant les rieres que hi desemboquen, i executant les tasques de millora de la planimetria de la sorra d’aquestes platges.

Aquestes tasques s’han complementat amb el muntatge de dutxes, rentapeus i passeres, i de la resta de serveis necessaris per tenir les platges amb totes les condicions per rebre els usuaris.

En els propers dies es preveu poder actuar també en l’arranjament de diversos desperfectes que el temporal Glòria va causar als àmbits litorals de Sota Cala Margarida i de la platja de Sa Tamardia.

08/06/2020 - Palamós disposarà de 10 informadors per ajudar als usuaris de les platges a complir les mesures de seguretat de prevenció de la Covid-19.

Les platges i les cales de Palamós comptaran aquest estiu amb un servei d’informadors, format per 10 persones, dedicades a la funció específica d’ajudar als usuaris de les platges a complir les mesures de seguretat de prevenció de la Covid-19. Aquesta funció informativa i de control es durà a terme durant dos mesos, de l’1 de juliol al 31 d’agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d’aquests espais litorals.

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat el procés de contractació d’aquestes persones que hauran de tenir entre 18 i 29 anys, prioritzant joves empadronats al municipi. Les funcions bàsiques d’aquests informadors serà la de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals hauran d’aplicar per evitar possibles contagis.

Aquesta tasca informativa se sumarà a la que ja fan actualment els cartells instal•lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat de 2 metres respecte a la resta de persones i la distància de 4 metres entre para-sols.

També es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que caldrà utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de l’obligació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

asc19-info-m-d-2020-06-08-h-1144

Les persones que vulguin optar a poder ser contractats per a formar part del servei d’informadors, poden presentar la seva sol·licitud fins el proper dimecres 10 de juny. La sol·licitud cal fer-la arribar per correu electrònic a: ocupacio@palamos.cat, indicant com assumpte del correu: “Brigada jove 2020”, i adjuntant el currículum, una carta de motivació i la còpia del document nacional d’identitat o NIE. Per a poder consular les bases i el procés d’inscripció es pot fer mitjançant el web de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós: www.palamosocupacio.cat

Durant les darreres setmanes l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i mitjançant els operaris de la Brigada Municipal, ha realitzat les feines de condicionament i millora de les platges del municipi, algunes d’elles, com La Fosca o Castell, afectades el gener passat pel temporal Glòria.

D’aquesta manera s’ha procedit a retirar les restes vegetals acumulades per aquests temporals, realitzant els arranjaments d’accessos (escales i rampes), canalitzant les rieres que hi desemboquen, i executant les tasques de millora de la planimetria de la sorra d’aquestes platges. Aquestes tasques s’han complementat amb el muntatge de dutxes, rentapeus i passeres, i de la resta de serveis necessaris per tenir les platges amb totes les condicions per rebre els usuaris.

02/06/2020 - Demà dimecres l'Ajuntament de Palamós realitzarà un ple extraordinari per aprovar les mesures econòmiques contra el Covid-19.

Tot seguit us mostrem la convocatòria del ple extraordinari que la corporació municipal de Palamós realitzarà demà dimecres:

De conformitat amb l’establert pel RD 2568/86, de 28 de novembre, es CONVOCA la sessió de caràcter extraordinari del Ple programada pel dia 3 de juny de 2020 a les 18.00 hores d’acord amb el següent,

1.- Modificació de crèdits 8/2020 de mesures econòmiques contra el Covid’19.

2.- Acord d’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança Fiscal número 11, reguladora de la Taxa per l’ocupació del domini públic.

3.- Moción, del grupo municipal de Ciudadanos, de agradecimiento a profesionales que desempeñan tareas para afrontar la crisis del COVID-19 y de protección efectiva de los mismos ante actos de acoso o señalamiento por el mero hecho de tal desempeño.

Cas de no haver-hi quòrum vàlid d’assistents en aquesta primera convocatòria la sessió se celebrarà en segona convocatòria el dia 5 de juny de 2020 a la mateixa hora.

asc19-info-m-d-2020-03-14-h-1044

29/05/2020 - L'atenció social a les famílies i el foment de l'economia i l'ocupació, objectius prioritaris del pla de xoc per fer front a la crisi de la Covid-19 al municipi.

L’Ajuntament de Palamós activarà un primer pla de xoc per fer front a la crisi de la Covid-19 al municipi, amb l’objectiu de posar a disposició dels ciutadans i ciutadanes de Palamós i Sant Joan, d’un volum de recursos públics per poder mitigar els efectes de la crisi del coronavirus.

L’aportació econòmica d’aquest pla és de 700.000 euros, resultant de l’avaluació realitzada per l’Àrea de Serveis Econòmics d’aquelles partides del pressupost municipal 2020 que podien destinar una part del seu global a aquests ajuts; sumat al 20% de la previsió de superàvit per a aquest any que 2020, percentatge màxim que l’Estat permet als municipis poder destinar per atendre les emergències socials derivades de l’estat d’alarma.

L’objectiu és el de poder destinar aquesta aportació econòmica a dues línies essencials d’actuació: atenció social i ajuda a les famílies, per una banda, i promoció econòmica i foment de l’ocupació, per una altra.

D’aquesta manera s’ha acordat per part de tots els grups polítics representats al consistori municipal que han definit un total de 14 punts on es concreten les línies bàsiques d’actuació d’aquest primer pla de xoc.

 • Ajudes lloguer habitatge habitual. 210.000 €
 • Mediació conflictes lloguers. 10.000 €
 • Ajudes d’urgència per alimentació i serveis bàsics / Targetes moneder. 45.000 €
 • Espai distribució aliments / SABI. 10.000 €
 • Línia d’ajuts a empreses locals. 210.000 €
 • Subvencions adaptació mesures prevenció COVID-19. 85.000 €
 • Reforç “cartellera” via pública Covid-19. 5.000 €
 • Ajudes directes compra Comerç local (vals / targetes moneder). 35.000 €
 • Promoció digital dels establiments locals. 15.000 €
 • Campanyes intensives digitals d’eliminació d’estocs. 15.000 €
 • Mitjans de venda on-line. 5.000 €
 • Plans d’inserció laboral (SOC, Garantia Juvenil, Convenis, pràctiques). 40.000 €
 • Wifi públic municipal. 10.000 €
 • Programari informàtic tràmits on-line. 5.000 €

asc19-info-m-d-2020-03-14-h-1044

L’objectiu és aplicar accions adreçades a l’atenció dels col•lectius més vulnerables cobrint l’emergència social al municipi; així com l’impuls econòmic amb el suport a les empreses i el comerç local.

Amb aquestes 14 línies d’actuació del pla de xoc s’adopten mesures per garantir les necessitats bàsiques, amb l’increment de l’import destinat a ajudes d’urgència per a les famílies del municipi que puguin patir pobresa en l’alimentació, higiene o medicació.

També s’incrementa la dotació econòmica de l’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós (EDA) i del projecte d’acompanyament de les persones usuàries del Servei d’Atenció Bàsica Immediata (SABI), que augmenta en 10.000 euros la seva dotació inicial (46.000 €).

També s’impulsa l’ajut per al lloguer de l’habitatge de residència habitual i la mediació en conflictes de lloguer, o el projecte de xarxa de wifi públic en la zona urbana per a la reducció de la bretxa digital o dels plans d’inserció laboral que promoguin l’ocupació al municipi.

S’incideix en línies per a la recuperació econòmica per a l’aplicació de mesures de protecció de la salut relacionades amb la Covid-19 mitjançant subvencions i reforç de la senyalització a la via pública per garantir la màxima seguretat tant als ciutadans i ciutadanes com als visitants, així com facilitar la comunicació i tràmits telemàtics amb l’administració local.

Finalment, aquest pla de xoc contempla ajudes al teixit comercial i empresarial del municipi amb accions que permetin el manteniment o creació de llocs de treball, campanyes de reducció d’estocs, reforç de la comunicació per incentivar i promocionar tant l’autoconsum local com el turisme, així com la creació de plataformes de venda on-line destinades al teixit comercial local.

Les diverses àrees amb vinculació directa a les propostes incloses en el pla de xoc, ja estan ultimant l’aplicació de les accions previstes, així com la redacció de les bases que permetran poder sol·licitar les diferents línies d’ajut.

Cal destacar que a banda d’aquestes propostes l’Ajuntament de Palamós també ha previst altres mesures que no tenen una relació directa amb el pla de xoc però sí una destacada repercussió econòmica. És el cas de la bonificació de la quota tributària de diverses taxes, per tal de reduir-les proporcionalment en funció del període del qual no s’hagi pogut gaudir del servei amb motiu de l’estat d’alarma, com és el cas de l’ocupació de la via pública o recollida escombraries industrial.

L’Àrea de Serveis Econòmics també ha modificat el calendari de taxes municipals davant la crisi sanitària de la COVID-19, allargant de juny a novembre, els terminis de pagament. Aquesta mesura fiscal afecta els tributs que graven sobre: els vehicles de tracció mecànica; els béns immobles, la taxa escombraries domiciliàries, els guals i els cementiris; la taxa d’escombraries comercials; l’impost sobre activitats econòmiques; les liquidacions d’ocupació de via pública o les liquidacions de mercats.

28/05/2020 - El Museu de la Pesca reobre aquest divendres, implementant un seguit de protocols per tal d'afavorir que el visitant se senti còmode i segur.

El Museu de la Pesca, a Palamós, reobrirà demà divendres, 29 de maig a les 15 h, la visita del públic a la seva exposició permanent, seguint les indicacions de les autoritats i després d’incorporar a les instal·lacions els protocols de seguretat i desinfecció amb motiu de la Covid-19.

El museu ha establert totes les mesures necessàries per adaptar-se estrictament a les condicions per a la reobertura en el marc del desconfinament, sempre des de la cautela i la prudència, i extremant les mesures de seguretat per tal d’afavorir que el visitant, sentint-se còmode i segur, gaudeixi de l’experiència.

En aquest període de reobertura el Museu de la Pesca aplicarà l’oferta de dues entrades al preu d’una (2×1). A partir d’ara, l’equipament obrirà de dimarts a divendres, de 10:00h a 13:30h i de 15:00h a 19:00h. Dissabtes, diumenges i festius l’horari serà de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h. Els dilluns romandrà tancat.

asc19-info-m-d-2020-05-28-h-1503

Les normes i protocols d’ús i higiene de cada espai estaran a la vista de visitants i de tots els treballadors/es, especialment en llocs estratègics d’ús comú. El personal del museu també informarà els visitants de les mesures obligatòries, recomanacions i de qualsevol dubte que pugui sorgir.

L’aforament a l’exposició permanent i a l’exposició temporal es redueix en un terç per assegurar en tot moment la distància de seguretat interpersonal. La visita podrà ser individual, del nucli familiar o persones convivents.

L’ús de mascareta serà obligatori durant tot el recorregut, així com la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic.

A l’espai d’audiovisual es mantindran les distàncies entre seients i el recorregut dins el museu serà en un sol sentit, tot evitant les aglomeracions. Els elements interactius de l’exposició quedaran inhabilitats temporalment, i no es podran tocar les peces o els elements exposats.

La botiga, que tindrà un accés independent, serà atesa en tot moment pel personal del museu i es potenciarà l’ús de sistemes de pagaments amb targeta contact-less.

Durant aquesta primera fase de la desescalada, el Museu de la Pesca només obrirà al públic visitant la seva exposició permanent, mentre que les visites guiades queden temporalment suspeses.

Es preveu que la resta de serveis i equipaments que també gestiona la Fundació Promediterrània: Espai del Peix, Barques del Peix i Documare, es vagin reobrint a mesura que les autoritats permetin les activitats i les mesures establertes garanteixin la seguretat i la comoditat del visitant.

27/05/2020 - El dilluns 1 de juny, s'obre el període d’inscripcions per a poder participar a la nova edició del Casal d’Estiu de Palamós.

Dilluns vinent, 1 de juny, s’obrirà el període d’inscripcions per a poder participar en el Casal d’Estiu Municipal, organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós i sota la gestió de l’empresa Tot Oci, Educació, Lleure i Esport.

De l’1 al 3 de juny (ambdós inclosos) tindrà lloc el procés de preinscripcions, on cada família interessada caldrà que omplin de manera telemàtica el formulari corresponent a través del portal web: www.palamos.cat/casals.

A partir del 8 i fins al 12 de juny, les famílies que hagin fet la preinscripció rebran un missatge automàtic confirmant que s’ha fet correctament, amb un enllaç que més endavant servirà per descarregar el formulari d’inscripció definitiva i la carta de pagament amb el corresponent codi de barres.

La documentació del nen o nena necessària per a realitzar la inscripció és la següent: calendari actualitzat de vacunes i declaració responsable. Els preus que s’estableixen pel Casal Municipal d’Estiu són de 150 € al mes si la inscripció és de matí, i de 160 € si s’opta pel torn de migdia amb servei de menjador. La inscripció també es pot realitzar per setmanes individuals, per dues setmanes consecutives o dies eventuals, amb les quotes corresponents.

El Casal de Palamós es divideix en el Casal d’Estiu per a mainada de 3 (amb P-3 finalitzat) a 12 anys, i el Casal Esportiu, adreçat a infants de 7 a 12 anys. Enguany el Casal d’Estiu tindrà lloc de l’1 de juliol al 31 d’agost, a les instal·lacions de l’Institut de Palamós i amb activitats també a la nau polivalent dels “50 metres”.

asc19-info-m-d-2020-05-27-h-1506

Els horaris del casal seran els següents: torn de matí, de 9 a 13 h; i servei de menjador, de 13 a 15 h. En aquesta edició 2020 i causa de les mesures de la Covid-19, els horaris s’han vist modificats i s’han hagut d’eliminar les opcions d’acollida matí i tarda.

Per tal de poder garantir les mesures de prevenció de la Covid-19, enguany les places seran limitades i els grups més reduïts que altres edicions. Les activitats que es desenvoluparan també seran adaptades al distanciament físic que exigeix la situació i els protocols publicats pel govern.

Entre altres mesures cal destacar que el Casal d’Estiu de Palamós organitzarà als infants en grups de convivència amb una ràtio general d’uns 7 infants per grup. Seguint el protocol del govern, aquests grups de convivència no podrán interactuar entre ells. Cadascun dels grups tindrà un responsable/monitor, que dinamitzarà jocs i activitats dissenyades prèviament per garantir entre els infants del grup que no hi hagi contacte o proximitat física.

El casal comptarà també amb la figura d’un responsable d’higiene i seguretat. Es demanarà als infants que es rentin les mans amb aigua i sabó sempre que es canviï d’activitat, i abans i després dels àpats.

Pel que fa a les mesures col·lectives, hi haurà una neteja i desinfecció dels materials i els espais. El material es desinfectarà quan canviï d’unitat de convivència. Pel que fa als espais, es preveuen tres neteges diàries en aules, lavabos i menjador.

El dijous dia 25 de juny, tindrà lloc una reunió informativa adreçada als pares i tutors de la mainada inscrita.

Aquesta reunió es realitzarà telemàticament, utilitzant la plataforma Zoom i per a la qual les famílies d’infants inscrits rebran la corresponent invitació amb les claus per a participar-hi mitjançant correu electrònic.

Tota la informació relativa al Casal d’Estiu Municipal es podrà trobar a les xarxes socials de l’Ajuntament de Palamós.

27/05/2020 - El consistori palamosí convoca a la ciutadania a sumar-se al minut de silenci, com a mostra de record a les víctimes mortals del Covid-19.

Amb motiu del decret de dol oficial que ha establert el Govern central per un període de deu dies i en homenatge i record per les més de 26.000 víctimes mortals que ja ha provocat la Covid-19, la bandera de l’edifici de l’Ajuntament de Palamós oneja a mitja asta.

A banda, avui dimecres 27 de maig i coincidint amb el primer dia de dol oficial, el consistori municipal s’ha sumat a la convocatòria del minut de silenci que, en aquest cas, ha tingut lloc a les 12 h del migdia, davant l’Ajuntament de Palamós.

L’Ajuntament ha fet extensiu a la ciutadania sumar-se a aquest minut de silenci, secundant-lo allà on es trobés en aquell moment, com a mostra de record i respecte a les víctimes mortals provocades per la Covid-19.

asc19-info-m-d-2020-05-27-h-0855

26/05/2020 - La Policia Local de Palamós ha felicitat l’aniversari a més de 90 infants del municipi durant el període de confinament.

La Policia Local de Palamós ha felicitat l’aniversari a més de 90 infants del municipi durant el període de confinament. Durant les darreres deu setmanes els agents de la Policia Local de Palamós han felicitat un total de 91 infants.

La finalització d’aquest servei coincideix, si es compleixen totes les previsions, amb el darrer dia de la fase 1 de confinament a la regió sanitària de Girona, establerta dins l’estat d’alarma que es va decretar amb motiu de la Covid-19. Aquesta fase i la 2 també, ja preveuen el contacte i la presència de més persones al domicili, per tant, la possibilitat de “normalitzar” les festes d’aniversari a casa.

Els agents de la Policia Local de Palamós han realitzat la felicitació dels més menuts, sempre a petició dels seus pares, que han sol·licitat aquest servei dos dies abans de la data de celebració, adreçant un correu electrònic a: adminpolicia@palamos.cat.

asc19-info-m-d-2020-05-26-h-1456

D’aquesta manera i sempre que la resta de serveis urgents ho permeten, els agents s’adrecen al domicili de la família amb el cotxe patrulla, i posen en marxa els llums d’emergència perquè pugui veure-ho des de casa seva.

Posteriorment els agents accedeixen fins a la porta del domicili on deixen un obsequi, assegurant d’aquesta manera que no hi hagi cap contacte amb les persones residents, i evitant cap risc de contagi. El regal que el cos de la policia ha preparat per a aquests menuts, és el d’un “carnet de policia infantil de casa”, que s’ha editat especialment per aquests aniversaris i que inclou el nom de l’infant i la seva fotografia, amb un escut simulat de policia.

Amb aquesta acció solidària s’ha volgut realitzar un gest amable adreçat als més petits de Palamós, mitjançant el qual se’ls pogués sorprendre i divertir en un moment difícil com és el del confinament.

El servei de felicitació dels aniversaris dels infants del municipi, finalitzarà diumenge vinent dia 31 de maig, però per aquells menuts que celebrin l’aniversari aquest proper cap de setmana, encara hi ha temps per sol·licitar-ho fins divendres 29 de maig a: adminpolicia@palamos.cat.

22/05/2020 - Palamós Ciutat Educadora inicia una campanya per a sensibilitzar contra la violència i el maltractament d'infants i adolescents.

El projecte Educatiu de Ciutat (PEC), “Palamós Ciutat Educadora”, ha posat en marxa aquesta setmana una campanya informativa amb l’objectiu de poder sensibilitzar la ciutadania del municipi contra la violència i el maltractament a infants i adolescents.

Aquesta proposta es coordina des de la Taula per a la convivència infantil de Palamós, inclosa en el PEC i constituïda fa un any. Aquest òrgan té com a principal objectiu poder millorar l’atenció a la infància del municipi i la coordinació pel que fa a la prevenció i la detecció de disfuncions que la puguin afectar.

Amb aquesta campanya es vol contribuir a mitigar la violència i el maltractament a infants i adolescents, una realitat malauradament existent però que actualment s’està agreujant amb la situació de confinament causada per la pandèmia Covid-19.

asc19-info-m-d-2020-05-22-h-0846

L’alerta s’ha generat quan diverses organitzacions especialitzades en aquest àmbit han mostrat la seva preocupació sobre l’increment de casos de violència contra infants que s’estan produint a porta tancada. Increment no només quantitatiu, sinó en la gravetat dels casos que segons aquestes entitats s’estan identificant durant aquest període.

L’objectiu que té la Taula per a la convivència infantil de Palamós amb la realització d’aquest acció, és arribar tant a qui pateix la violència com a persones que coneguin aquestes situacions, per tal que hi facin atenció i, sempre que calgui, puguin adreçar-se a dispositius i serveis on poder trobar tota la ajuda i l’assessorament necessari.

La campanya es promociona amb l’edició de cartells, fulls de mà i xarxes socials, mitjançant les quals poder informar dels telèfons d’emergència i d’ajuda per als casos que puguin produir-se. En el cas dels cartells, aquests es distribueixen en establiments comercials i dependències municipals.

A banda d’aquesta difusió també es comptarà amb el suport de les Ampa o Afa i les escoles del municipi, per tal d’arribar a tota la comunitat educativa de Palamós.

Els suports utilitzats inclouen el contacte amb el servei Infància Respon (Generalitat) tel: 116111, infanciarespon.bsf@gencat.cat; el d’Emergències, tel: 112; també el de Prevensi (Plataforma dedicada a la prevenció de l’abús sexual infantil), tel: 900 440 443, info@prevensi.es; així com els telèfons de la Policia Local de Palamós, Mossos d’Esquadra, l’Hospital de Palamós o el Centre d’Assistència Primària de Palamós.

La situació de confinament, augmenta l’aïllament, la soledat i la indefensió d’aquests infants i adolescents, i amplifica tots els efectes negatius d’aquestes situacions. Acompanyant aquesta problemàtica de caràcter “domèstic”, també es fa palès que l’assetjament a través de les xarxes, el ciberbullyng continua produint-se i va guanyant terreny als assetjaments “directes” més habituals fins ara.

La Taula per a la convivència infantil de Palamós, inclosa en el projecte Palamós Ciutat Educadora, està integrada per representants de l’Ajuntament de Palamós mitjançant la regidoria d’Ensenyament; representants d’Educació de la Generalitat, així com amb tota la Comunitat educativa municipal, amb un docent de cada escola així com un representant de l’Ampa o Afa de cada centre educatiu.

La Taula es complementa amb un ampli ventall de tècnics d’administracions com els integrants de l’EAP (Equip d’assessorament psicopedagògic), i l’EAIA (Equip d’atenció a la infància i l’adolescència) de la Generalitat; representants del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Palamós; dels serveis mèdics de l’ABS de Palamós i del CSMIJ (Centre de salut mental infantil i juvenil), així com de tècnics municipals de les àrees d’Educació, Acció Social i Ciutadania, Joventut, Immigració i Esports.

D’ençà la creació d’aquest grup de treball s’han abordat aspectes com el de la revisió del protocol d’absentisme escolar, però també es preveu poder treballar altres factors com el de la prevenció de l’assetjament entre iguals o bé l’harmonització dels mecanismes de relació dels centres educatius amb el municipi, entre altres.

22/05/2020 Demà dissabte es tallarà a la circulació de vehicles el primer tram de l'avinguda de Catalunya.

L’Ajuntament de Palamós comunica que demà dissabte 23 de maig, de les 06:00h. fins a les 15:00h, el tram de l’avinguda de Catalunya entre el carrer de Josep Joan i l’avinguda de l’Onze de Setembre, romandrà tancat a la circulació de vehicles en els dos sentits sentits.

El motiu és la necessitat d’ubicar les parades de fruites i verdures a la calçada d’aquest tram de l’avinguda, garantint l’espai suficient per a poder preservar la distància de seguretat entre les persones.

Aquesta mesura excepcional, es mantindrà tots els dissabtes mentre les autoritats sanitàries no modifiquin els requeriments de seguretat actuals establerts en relació al Covid-19.

asc19-info-m-d-2020-05-22-h-no-enviada

20/05/2020 - L'Ajuntament de Palamós acorda amb bars i restaurants l'esponjament de terrasses per acoblar-les als requeriments del desconfinament.

L’Àrea de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Palamós treballa de manera conjunta amb els bars i restaurants del municipi, l’esponjament de terrasses per acoblar-les als requeriments del desconfinament dins la fase 1 de l’estat d’alarma.

Els requisits que aquesta normativa exigeix ara als establiments, estableix que només es pot utilitzar la meitat de l’aforament previst en les terrasses, assegurant una separació mínima de dos metres entre taules.

Les peticions d’ubicació de terrasses, que es fan arribar a l’Ajuntament, es treballen de manera individualitzada per tal de permetre, en tot el possible, la seva ampliació, ajustant-les a la normativa, als condicionants d’espai i a la mobilitat de l’àmbit on està ubicat cada negoci.

Des de l’Àrea de Mobilitat i Via Pública s’ofereixen totes les facilitats per ampliar els espais de terrasses, sempre que no afectin de manera significativa la mobilitat de persones i vehicles, i tenint en compte la necessitat d’obtenir el permís dels propietaris de les finques limítrofs per a la ubicació, si cal, de les taules i les cadires davant la seva façana.

asc19-info-m-d-2020-05-20-h-1129

En aquesta línia es treballa també per a poder ubicar part de les terrasses en la secció de carrer situat just davant la terrassa, tancant al trànsit de vehicles un tram d’aquest vial, i on les taules i cadires n’ocuparien una part.

Actualment s’estudia poder aplicar aquest sistema al darrer tram de l’avinguda de l’Onze de Setembre (àmbit de la Planassa), al carrer de Cervantes, al de Dídac Garrell, als dos trams dels carrers d’Orient i d’Alba que es troben situats al voltant de la plaça de Catalunya, i també a la plaça dels Arbres, plaça dels Comtes de Palamós i la plaça dels Països Catalans.

12/05/2020 - L'Àrea de Serveis Econòmics ha modificat el calendari de taxes municipals davant la crisi sanitària causada pel Covid-19.

L’Àrea de Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Palamós segueix aplicant mesures d’alleugeriment fiscal que ajudin als ciutadans a pal·liar la frenada en sec de l’activitat comercial, empresarial i laboral provocada pel Covid-19.

En aquesta línia l’Ajuntament de Palamós anuncia l’ajornament del pagament d’impostos municipals. El nou calendari fixat estableix que no es començarà a tramitar el cobrament de les taxes municipals, com a mínim, fins al mes de juny, en un període que s’allargarà fins al mes de novembre.

Aquesta mesura fiscal afecta els tributs que graven sobre: els vehicles de tracció mecànica; els béns immobles (rústic i urbà), la taxa escombraries domiciliàries, els guals i els cementiris; la taxa d’escombraries comercials; l’impost sobre activitats econòmiques; les liquidacions d’ocupació de via pública (taules i cadires o mercaderies), o les liquidacions de mercats.

asc19-info-m-d-2020-03-18-h-1204

Nou calendari per al pagament d’impostos municipals:

1.- Impost sobre vehicles de tracció mecànica:
– Finalització període voluntari: 30 de juny 2020
– Cobrament rebuts domiciliats: 8 de juny 2020

2.- Impost sobre béns immobles (Rústic i urbà), taxa escombraries domiciliàries, guals i Cementiris:
– Període de cobrament en voluntària: 1 de juny a 31 d’octubre 2020.
– Cobrament rebuts domiciliats:
o 1a fracció IBI: 22 de juny 2020
o 1a fracció escombraries domiciliàries, guals i cementiris: 7 de juliol 2020
o 2a fracció IBI: 20 agost 2020
o 3a fracció IBI i 2a fracció escombraries domiciliàries: 20 d’octubre 2020

3.- Taxa escombraries comercials:
– Període de cobrament en voluntària: 1 d’agost a 31 d’octubre.
– Cobrament rebuts domiciliats: es dividirà el rebut en 2 fraccions:
o 1a fracció: 20 agost 2020
o 2a fracció: 20 d’octubre 2020

4.- Impost sobre Activitats Econòmiques
– Període de cobrament en voluntària: 14 de setembre a 20 de novembre 2020
– Cobrament rebuts domiciliats: 20 d’octubre 2020

5.- Liquidacions de Mercats (dimarts i fruita i verdura):
o 1r semestre: agost
o 2n semestre: octubre

6.- Liquidacions OVP taules i cadires, mercaderies i altres elements anàlegs:
o 1a fracció: fins al 5 de setembre
o 2a fracció: fins al 20 d’octubre

L’Ajuntament de Palamós també bonificarà la quota tributària de diverses taxes, per tal de reduir-les proporcionalment per mesos complerts en funció del període del qual no s’hagi pogut gaudir del servei o de l’aprofitament.

Es tracta concretament de la Taxa per la prestació del servei de gestió de residus comercials, de la Taxa per l’ocupació de la via pública per Mercats i de la taxa per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires, mercaderies i altres elements.

Aquest nou període tributari per aquests conceptes s’emmarcarà des de la declaració de l’estat d’alarma fins a l’aixecament de la suspensió que faci possible reprendre de nou l’activitat econòmica.

A banda s’amplien fins al 20 de maig els terminis de pagament dels deutes tributaris per liquidacions practicades per l’Ajuntament de Palamós que no haguessin conclòs el passat 18 de març.

11/05/2020 - Comença el període de preinscripcions d'alumnes d'educació infantil, primària i secundària per al curs 2020-2021.

Aquesta setmana s’iniciarà el període de sol·licituds de preinscripció per al segon cicle d’educació infantil (P3), educació primària i educació secundària obligatòria (ESO) per al curs 2020-2021, que s’havia d’iniciar el mes de març, i que va quedar suspès a causa l’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària de la COVID-19.

Ara, en el nou context social i sanitari, s’ha establert el nou calendari per a la prescripció i matrícula, obrint-se un període de presentació de sol·licituds del 13 al 22 de maig.

La situació actual fa imprescindible reduir els tràmits presencials i l’accés de les famílies en els centres educatius, pel que es fomenta que, tothom que disposi de recursos, realitzi la preinscripció telemàticament, enviant a la bústia electrònica del centre demanat en primera opció, un correu electrònic amb el resguard i documentació necessària, escanejada o fotografiada. L’escola respondrà el correu quedant així confirmada la formalització de la preinscripció.

asc19-info-m-d-2020-05-11-h-1032

De manera excepcional, per als casos que no sigui possible la presentació telemàtica o que es puguin tenir dificultats en fer el tràmit de preinscripció electrònica, es podrà demanar una cita prèvia a l’escola per a poder fer la preinscripció presencialment en el centre.

Cada centre publicarà en el seu web tota aquella informació relativa al centre, que inicialment es facilitava en la jornada de portes obertes, així com altres informacions referents al procediment de preinscripció i matriculació.

Les llistes provisionals de barem, llistes d’assignacions i d’espera, es publicaran a les webs dels centres escolars.

Les reclamacions al barem provisional, s’hauran de fer per correu electrònic a la bústia oficial del centre, i rebran una resposta com a justificant de recepció, malgrat que excepcionalment, es podrà realitzar presencialment, demanant cita prèvia directament al centre.

Per a més informació es pot consultar l’apartat de preinscripcions de la web “Estudiar a Catalunya” (http://queestudiar.gencat.cat/ca/index.html) de la Generalitat de Catalunya. Per a qualsevol dubte també es pot contactar amb l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós (aulaaprenentatge@palamos.cat, 972 31 87 02).

CENTRES DOCENTS DE PALAMÓS

Escola La Vila
Telèfon: 972 314 344 – 972 317 613
Correu electrònic: b7002569@xtec.cat
Web: www.escolalavila.cat
Codi de centre: 17002569

Institut Escola Vila-romà
Telèfon: 972 316 125
Correu electrònic: b7002612@xtec.cat
Web: www.vila-roma.cat
Codi de centre: 17002612

Col·legi La Salle
Telèfon: 972 314 236
Correu electrònic: b7002570@xtec.cat
Web: www.palamos.lasalle.cat
Codi de centre: 17002570

Escola Vedruna
Telèfon: 972 314 286
Correu electrònic: b7002594@xtec.cat
Web: www.vedrunapalamos.org
Codi de centre: 17002594

Institut Palamós
Telèfon: 972 602 344
Correu electrònic: info@inspalamos.cat
Web: www.inspalamos.cat
Codi de centre: 17005352

08/05/2020 - L'Ajuntament de Palamós destinarà 700.000 euros en un primer pla de xoc per fer front a la crisi de la Covid-19 al municipi.

La situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19, ha motivat que l’Ajuntament de Palamós activi un pla de xoc que permeti minimitzar en tot el possible les necessitats socials o econòmiques que puguin sorgir al municipi i derivades d’aquesta crisi.

Durant les darreres setmanes l’Àrea de Serveis Econòmics ha fet un estudi exhaustiu d’aquelles partides del pressupost municipal 2020 que podien destinar a aquest pla, una part del seu global.

Aquest treball ha permès extreure un total de 700.000 euros que ara es destinaran a poder fer front i a minimitzar, en tot allò que sigui possible, les conseqüències que comporti aquesta crisi al municipi.

asc19-info-m-d-2020-03-14-h-1044

L’objectiu és el de destinar aquesta aportació econòmica a dues línies essencials d’actuació: l’atenció social i l’ajuda a les famílies; així com la promoció econòmica i el foment de l’ocupació. D’aquesta manera es va acordar per part de tots els grups polítics representats al consistori municipal durant la Junta de Portaveus convocada amb aquest objectiu.

Precisament aquestes formacions municipals presentaran ara les propostes que han preparat per a fer efectiu aquest pla de xoc, consensuant aquelles accions que cal realitzar i el seu ordre de prioritat, donat resposta immediata a les diferents necessitats de caràcter urgent.

L’objectiu és aplicar accions adreçades a l’atenció dels col•lectius més vulnerables cobrint l’emergència social al municipi; així com l’impuls econòmic amb el suport a les empreses i el comerç local.

07/05/2020 - L'àrea de promoció econòmica ha activat una proposta participativa adreçada a la ciutadania per tal d'incentivar de nou l'activitat comercial.

L’acció se centra en un concurs que fomenta el consum de proximitat, convidant els participants a poder fer una llista de la compra original, i sempre basada en productes que es puguin adquirir en qualsevol botiga de Palamós.

Per a poder prendre part del concurs caldrà fer una foto d’aquesta llista i penjar-la al Facebook o Instagram amb l’etiqueta #NosaltresNoEtDeixaremMaiPenjat, l’eslògan de la campanya en clara referència al compromís que té el teixit comercial palamosí cap als seus clients. Les imatges participants es podran publicar fins al dia 15 de maig.

Les tres millors propostes s’emportaran 100€ cadascuna, que els guanyadors/es destinaran a poder fer compres en aquell establiment de Palamós que escullin.

La campanya s’ha engegat aquesta setmana quan la desescalada de l’estat d’alarma ha permès obrir de nou els comerços minoristes, malgrat que es preveu que l’obertura generalitzada de botigues sigui a partir de dilluns vinent, 11 de maig, on també si sumaran restaurants i terrasses.

asc19-info-m-d-2020-05-07-h-1625

Aquesta iniciativa se suma a la que ja es va iniciar el mes passat, on l’Ajuntament de Palamós va editar un vídeo, difós per les xarxes socials, amb un missatge de conscienciació adreçat a la ciutadania, on es destacava la importància de donar suport al sector comercial i empresarial del municipi, un cop superat el seu tancament a causa de l’estat d’alarma, ajudant així a reactivar de nou la dinàmica econòmica local.

Aquest vídeo va comptar amb la participació de l’actor palamosí Àlex Brull, interpretant un personatge que, davant la decepció que li suposa la seva experiència amb el comerç electrònic, posa en valor el teixit comercial palamosí. El muntatge del vídeo es complementava amb la imatge de diversos representants del comerç local subjectant un cartell amb l’etiqueta #NosaltresNoEtDeixaremMaiPenjat.

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós també ha fet arribar una enquesta al teixit empresarial i comercial del municipi per conèixer l’impacte i les necessitats d’aquest sector davant la crisi de la COVID-19.

L’enquesta pretén ser una eina per a recollir dades quantitatives de cada empresa, obtenint una àmplia radiografia que permeti planificar, proposar i prendre aquelles mesures necessàries que garanteixin l’activació econòmica del municipi en els pròxims mesos.

Aquest qüestionari s’ha distribuït telemàticament a les empreses, establiments i comerços locals per tal que puguin fer arribar la informació sobre la repercussió real que està tenint aquesta crisi sanitària sobre els seus negocis.

05/05/2020 - Palamós celebrarà la seva Festa Major 2020 amb un programa adaptat a la situació actual d'alerta sanitària causada pel COVID-19.

Palamós no renuncia a la seva Festa Major 2020, que tindrà lloc del 23 al 26 de juny, i ja prepara un programa d’activitats adaptat a les normes de seguretat de la COVID-19, i d’acord amb el pla de desconfinament que s’estableix per part del Govern central.

Amb aquest objectiu l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, amb la participació de la resta de serveis municipals implicats, està treballant en la proposta d’actes que permetin la realització d’esdeveniments culturals, lúdics i festius amb un aforament limitat i garantint totes les mesures de seguretat sanitària.

Pregó, concerts, espectacles infantils o de circ, serien algunes de les propostes que en aquest moment s’estan estudiant per a poder incloure en la programació festiva, i que es programarien principalment en espais a l’aire lliure.

asc19-info-m-d-2020-05-05-h-0838

Caldrà però poder assegurar que en aquests recintes exteriors es pugui delimitar tot el seu perímetre, dins el qual només es podrà accedir mitjançant entrada, que serà totalment gratuïta però que s’haurà de reservar amb anterioritat, i que permetrà tenir un control de l’aforament màxim per a cada espai, amb tot el públic assegut i garantint poder mantenir la distància adequada entre seients.

L’Ajuntament de Palamós descarta però, i de manera definitiva, la realització dels balls o d’activitats multitudinàries, com les tradicionals “Barraques” que tenen lloc a la platja Gran. Això sí, s’estudiarà quina alternativa es pot donar als tradicionals focs d’artifici que es programen com a cloenda de les festes.

L’Àrea de Joventut ja treballa per tal que dins la programació de la Festa Major 2020 es puguin realitzar activitats d’interès juvenil, ja sigui en un format digital o bé presencial, i en aquest darrer cas també amb control d’aforament i amb el públic assegut.

L’Ajuntament de Palamós supedita la decisió de la instal·lació de la fira d’atraccions, que s’ubica tradicionalment a l’aparcament de la platja Gran, a allò que determinin les administracions central o autonòmica, d’acord amb la desescalada de l’emergència sanitària actual, i sempre que es garanteixi la plena seguretat dels treballadors i els usuaris d’aquestes atraccions.

04/05/2020 - L'Ajuntament de Palamós fa el lliurament de lots de material escolar a infants de famílies vulnerables del municipi

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós ha realitzat, mitjançant personal municipal voluntari, el lliurament de material bàsic per a infants de famílies vulnerables del municipi. Aquesta activitat va tenir lloc el passat dissabte, 2 de maig, a l’equipament polivalent de la Nau dels 50 metres, un espai ampli que ha permès realitzar aquest lliurament garantint totes les mesures sanitàries de protecció.

Els lots de material escolar han estat aportats per les escoles públiques del municipi (La Vila i Vila-romà) i estan formats per diversos elements bàsics com: retoladors, llapis, folis, tisores o gomes. Unes 70 famílies amb fills o filles matriculats principalment en escoles de primària del municipi varen recollir aquest material.

A banda també es varen fotocopiar diversos conjunts d’apunts que alguns escolars necessitaven per a seguir el curs, en aquest cas de secundària, des del confinament.

asc19-info-m-d-2020-05-04-h-1352

L’Ajuntament de Palamós ja va lliurar, a finals del mes de març, les targetes moneder, que gestiona la Generalitat, a les prop de 300 famílies de Palamós amb beques de menjador escolar.

D’aquesta manera es garanteix que les famílies amb menys recursos que durant el període lectiu s’han beneficiat d’una beca menjador, continuïn rebent aquest ajut malgrat el tancament dels centres escolars a causa de l’estat d’alarma decretat per l’emergència sanitària del coronavirus.

Cal destacar també que el diumenge, 26 d’abril, l’Ajuntament de Palamós va fer el lliurament d’un total de 1.300 mascaretes adaptades per a infants, que van ser elaborades pels voluntaris i voluntàries del Moviment Solidari-COVID 19, i que es varen repartir gratuïtament entre les famílies del municipi amb mainada de 3 a 12 anys.

29/04/2020 - Palamós proposa a la ciutadania la celebració virtual del Dia Internacional de la Dansa, de manera telemàtica.
Amb motiu de la celebració, avui 29 d’abril, del Dia Internacional de la Dansa, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós organitza, des de fa 13 anys, i conjuntament amb la companyia internacional de dansa CobosMika Company (en conveni de residència al Teatre La Gorga), la tradicional activitat Trobadansa. Aquesta proposta compta sempre amb la participació de les entitats, escoles i centres de dansa locals.

Cada 29 d’abril se celebrarà a nivell mundial el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni.

El Dia Internacional de la Dansa també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar la dansa a tothom. L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa sempre ha estat el d’acostar la dansa a la ciutadania, i al llarg dels anys, organitzant activitats de caràcter festiu al voltant d’aquest dia, amb el propòsit de fer-ne màxima difusió i aconseguir sensibilitzar la ciutadania.

El municipi sempre viu aquesta festa al carrer, però enguany, amb motiu de l’actual situació de confinament de la societat, es transforma per a celebrar-se de manera totalment virtual. L’objectiu d’aquesta activitat és sempre, poder difondre i apropar la dansa a tota la població, utilitzant en aquest cas, les xarxes socials, on poder posar en valor aquesta disciplina cultural, així com les persones, escoles i companyies que la promouen a Palamós.

asc19-info-m-d-2020-04-29-h-1158

Amb aquest interès les companyies i escoles de dansa del municipi han preparat prop d’una vintena de vídeos amb les seves coreografies que sota el nom de “Palamós és dansa, Palamós es mou!”, s’han penjat avui a les xarxes amb les etiquetes #Trobadansavirtual i #Ballemacasa.

Les entitats, formacions i companyies participants són: L’Associació Pots, que fomenta la inclusió de les persones amb discapacitats psíquiques, Cobosmika Solc, Escola de Ball Dance With Me, l’Escola de dansa Georgina Ors, Inspira Esport&Salut, La Fàbrica de Dansa i el Club Gimnàstica Rítmica Costa Brava. També si sumen la formació professional de dansa Cobosmika SEED’s, així com Cobosmika Company.

Totes aquestes actuacions enregistrades en vídeo permetran veure diverses disciplines i danses, com el funcky, jazz, dansa contemporània o hip hop, entre altres.

A continuació t’oferim la relació de les formacions i escoles participants amb els enllaços de les seves coreografies:

Associació Pots: https://bit.ly/2yOqsHQ
Cobosmika Solc: https://vimeo.com/412769239
Escola de Ball Dance With Me: https://bit.ly/3cSKoIu
Escola de Dansa Georgina Ors: https://bit.ly/3f2imMK
Inspira Esport&Salut: https://bit.ly/359LFbq
La Fàbrica de Dansa: https://bit.ly/3aNs2aA
Club Gimnàstica Rítmica Costa Brava: https://bit.ly/2S64EOX

Formació professional de dansa Cobosmika SEED’s:
Espectacle Hidden de Cobosmika Company:
https://vimeo.com/407584153 Contraseña: HiddenCobosMika.

Espectacle Wish de Cobosmika Company:
https://vimeo.com/56502367 Contraseña: CobosMika.

Espectacle NMNW de Cobosmika Company:
https://vimeo.com/185595662 Contraseña: NMNW PremiereSAT.

Coreografia d’Olga Cobos en motiu del DID20:
https://vimeo.com/412671023.

Espectacle de Videodansa Hiraeth de Cobosmika SEED’s:
https://vimeo.com/385457466 Contraseña: RED.

21/04/2020 - Diumenge es lliuraran als infants de Palamós un total de 1.500 mascaretes adaptades, elaborades per l'entitat "Moviment Solidari de Calonge - COVID 19".
L’Ajuntament de Palamós prepara tot el dispositiu necessari per a poder realitzar, aquest proper diumenge dia 26 d’abril, el procés del lliurament d’un total de 1.500 mascaretes adaptades, destinades als infants de 3 a 12 anys del municipi, per a ser utilitzades com a protecció davant el contagi del coronavirus. L’objectiu és el de poder fer arribar aquest material a totes les famílies de Palamós i Sant Joan que ho desitgin, davant la possibilitat de l’activació imminent d’un pla de desconfinament dels infants que es podria aplicar a partir del dilluns vinent.

Les mascaretes es lliuraran gratuïtament i es farà diumenge al matí, de 9 a 14 h, en les respectives escoles d’infantil i primària (La Vila, Vila-romà, La Salle i Vedruna) on aquests nens i nenes estiguin matriculats. El pare, la mare o el tutor legal, podrà recollir la mascareta en els punts de lliurament que l’Ajuntament de Palamós haurà ubicat en l’accés d’aquests centres educatius. Personal municipal voluntari verificarà la llista dels alumnes d’infantil a primària matriculats en aquella escola i farà l’entrega de les mascaretes.

asc19-info-m-d-2020-04-21-h-1450

Aquest material és elaborat per l’entitat Moviment Solidari de Calonge- COVID 19, que confecciona aquestes mascaretes amb teixit quirúrgic de polipropilè, adaptades a cada edat i en tres mides diferents (de 3 a 6, de 6 a 9 i de 9 a 12 anys) perquè siguin utilitzades per la mainada.

L’Ajuntament de Palamós també ha finançat a aquesta entitat solidària formada per uns 300 voluntaris, la compra del material necessari per a l’elaboració de 10.000 mascaretes de protecció, i en aquest cas pensades per a ser utilitzades per persones adultes.

Aquestes mascaretes es distribuiran entre professionals de serveis essencials, la resta de treballadors que s’han incorporat al seu lloc de feina, així com a la població en general.

La distribució gratuïta d’aquest material per als ciutadans es realitza tots els dimarts i dissabtes de 10 a 13 h, al Mercat municipal; i tots els dijous d’11 a 13 h, en el passeig de la Fosca.

Aquest col·lectiu de voluntariat ja ha distribuït a Palamós i des de l’inici de l’estat d’alarma, entre 2.000 i 2.500 mascaretes per setmana.

20/04/2020 - Per primera vegada a la seva història, l'Ajuntament de Palamós farà aquest proper dimarts, un ple municipal per videoconferència.
Demà dimarts 21 d’abril l’Ajuntament de Palamós realitzarà el seu primer plenari de manera telemàtica, aplicant d’aquesta manera alternativa al confinament que estableix l’estat d’alarma per la crisi sanitària que ha comportat el COVID-19, i que dins les mesures per evitar la propagació del coronavirus no permeten una sessió presencial. D’aquesta manera es reprendran els plens municipals després que l’Ajuntament de Palamós hagués de suspendre, amb motiu del decret de l’estat d’alarma, el que s’havia convocat pel dia 17 de març.

Aquesta sessió telemàtica s’iniciarà a les 18:00h, i es podrà seguir en directe clicant la imatge “Plenaris municipals” ubicada al web de l’Ajuntament de Palamós, des d’on la icona “accedir als plens”, permetrà enllaçar amb el canal Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCVWzuPwjLtowcFcVE8wzXew/videos

Es tracta del primer ple de la història de l’Ajuntament de Palamós que es realitzarà amb un sistema de videoconferència, tot i que en els darrers dies ja s’han realitzat de manera telemàtica sessions d’altres dels seus òrgans de govern, com la Junta de Govern o les Comissions Informatives.

asc19-info-m-d-2020-04-20-h-1229

El ple comptarà amb la participació dels disset regidors de la corporació municipal, que connectaran amb la sessió de manera telemàtica des dels seus domicilis, tal com ja van fer el passat divendres amb motiu de la realització de les proves que es van dur a terme per a poder assegurar el bon funcionament del sistema.

Precisament la utilització d’aquestes eines telemàtiques permetran la reincorporació als òrgans de govern municipal de la regidora de Junts per Catalunya, Pilar Arxé, hospitalitzada durant els darrers cinc mesos a conseqüència d’un greu accident de trànsit. Ara ja amb l’alta hospitalària des de la setmana passada, la regidora municipal podrà seguir la seva recuperació des del seu domicili i alhora, participar directament en l’activitat del consistori.

A banda dels disset regidors i regidores també prendran part del Ple el secretari i l’interventor municipal. Precisament aquest últim, Josep Teixidor, s’incorpora en aquesta funció en substitució d’Anna Morell, que deixa la plaça d’interventora a l’Ajuntament de Palamós, un càrrec que ha ocupat en els darrers quatre anys.

asc19-info-m-d-2020-04-02-h-1400

Tot seguit et mostrem la convocatòria per aquest ple municipal ordinari del mes d’abril

De conformitat amb l’establert pel RD 2568/86, de 28 de novembre, es convoca la sessió de caràcter ordinari del Ple programada pel dia 21 d’abril de 2020 a les 18:00 hores d’acord amb el següent ORDRE DEL DIA:

1.- Aprovació de l’acta de la sessió ordinària de data 18 de febrer de 2020.
2.- Comunicacions d’Alcaldia
3.- Aprovació inicial el Projecte d’obres ordinàries d’urbanització de la Fosca, fase II.
4.- Aprovació inicial del Projecte d’expropiació pel procediment de taxació conjunta dels béns i drets afectats pel POUM i detallats en el Projecte d’obres locals ordinàries d’urbanització de la Fosca, fase II.
5.- Nomenament dels nous components de la comissió de seguiment de l’ordenança de gestió de residus i neteja viària.
6.- Proposta a ple del nomenament del representant i el substitut al nou CILMA -Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de la Diputació de Girona.
7.- Proposta d’acord d’aprovació de la memòria del Pla d’actuacions de restauració, rehabilitació i millora del sistema platja duna de la platja de Castell.
8.- Acord de modificació dels preus públics dels diferents espectacles culturals per la incorporació al Conveni Apropa Cultura.
9.- Acord de modificació dels preus públics del Casal d’Estiu Municipal de Palamós.
10.- Modificació de crèdit 4/2020 del Pressupost 2020.
11.- Proposicions urgents.
12.- Precs i Preguntes

Cas de no haver-hi quòrum vàlid d’assistents en aquesta primera convocatòria la sessió se celebrarà en segona convocatòria el dia 23 d’abril de 2020 a la mateixa hora.

17/04/2020 - La comissió organitzadora ha decidit posposar la 30a edició de la Mostra de Teatre Infantil de Palamós fins a l'any vinent.
La Comissió organitzadora de la Mostra de Teatre, integrada per Gespa Teatre i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, ha decidit definitivament posposar al maig de l’any vinent la 30a edició de la Mostra de Teatre Infantil.

La decisió arriba davant la perllongació de l’actual crisi sanitària, que no dóna opció per a la realització d’aquesta veterana activitat escènica que s’havia de realitzar del 3 al 24 de maig. La inactivitat escolar no permet poder assajar als grups participants, i per tant impossibilita la realització de la Mostra, per la qual cosa l’objectiu és reprendre al maig de 2021, el treball ja realitzat enguany.

asc19-info-m-d-2020-04-17-h-1057

A la 30a Mostra Infantil s’hi havien inscrit 14 grups entre escolars, extraescolars i independents. Un total de tres-cents setanta infants del municipi d’entre 3 i 12 anys havien de prendre part d’aquesta edició.

Aquesta veterana activitat teatral segueix doncs la decisió presa a finals del mes passat amb la Mostra de Teatre Juvenil que també s’ha posposat, pels mateixos motius, a l’abril de l’any 2021.

16/04/2020 - L'Ajuntament de Palamós aporta els fons econòmics necessaris per a l'elaboració de 10.000 mascaretes de protecció.
L’Ajuntament de Palamós ha finançat la compra del material necessari per a l’elaboració de 10.000 mascaretes de protecció que seran elaborades pe als prop de 300 voluntaris del Moviment Solidari de Calonge-COVID 19, format principalment per persones de diversos municipis del Baix Empordà.

Per a poder confeccionar aquestes 10.000 mascaretes l’Ajuntament de Palamós ha adquirit 250 metres de teixit quirúrgic de polipropilè i prop de 5.000 metres de goma. Un material que ja tenen els voluntaris que ara començaran la tasca de confecció de les mascaretes i que es distribuiran entre professionals de serveis essencials, personal municipal de Brigada, Policia Local i de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la resta de treballadors que s’han incorporat de nou al seu lloc de feina, així com a la població en general.

asc19-info-m-d-2020-04-16-h-1504

La distribució gratuïta d’aquest material per als ciutadans es realitza tots els dimarts i dissabtes de 10 a 13 h, al Mercat municipal; i tots els dijous d’11 a 13 h, en el passeig de la Fosca. Aquest col·lectiu de voluntariat ja ha distribuït a Palamós i des de l’inici de l’estat d’alarma, entre 2.000 i 2.500 mascaretes per setmana.

En aquest període el Moviment Solidari de Calonge-COVID 19 ja ha confeccionat unes 30.000 mascaretes en total, amb una freqüència d’entre 1.500 i 1.700 per dia.

Tot i comptar amb prop de 300 voluntaris, aquesta entitat demana més col·laboració ciutadana que pugui sumar-se a la iniciativa i participar en qualsevol de les tasques de confecció, recollida o distribució del material. En aquest sentit es demana que aquelles persones que vulgui aportar la seva ajuda es posin en contacte, només per WhatsApp, al telèfon 652 708 867.

15/04/2020 - Amb el lema #SantJordivirtualaPalamos, l'Ajuntament de Palamós proposa tot un seguit d'activitats virtuals per a poder celebrar Sant Jordi des de casa.
L’Ajuntament de Palamós ha preparat tot un programa d’activitats virtuals per a poder realitzar aquests dies des de casa i com a alternativa a la situació de confinament, que no permetrà enguany celebrar les activitats de la Diada de Sant Jordi, al carrer, com és tradicional.

Amb el lema #SantJordivirtualaPalamos, des de diverses àrees municipals encapçalades per les de Cultura i Joventut, es proposen tot un seguit d’iniciatives que cerquen la interacció dels ciutadans en aquestes activitats en línia. Tota la programació prevista es pot consultar a l’APP municipal i les seves xarxes a Instagram i Facebook.

Les propostes són diverses com l’anomenada “Crea la teva rosa”, dirigida a qualsevol persona que vulgui elaborar una rosa amb materials que té a casa, la qual serà lliurada, quan se superi el confinament, a les persones usuàries del centre sociosanitari Palamós Gent Gran. Durant aquests dies es demana als participants que facin arribar un vídeo al correu espai.jove@palamos.cat, abans del dia 22 d’abril, dedicant-la “Aquesta rosa és per a tu”, per tal que el dia 23, es faci arribar el vídeo amb totes les dedicatòries al Palamós Gent Gran.

Una altra de les propostes és el concurs “Roba un poema” mitjançant poder fomentar aquests dies la literatura, la cultura i la creativitat. En aquest cas cal enviar una fotografia abans del 20 d’abril (espai.jove@palamos.cat) que mostri un missatge creat a partir de títols dels lloms dels llibres.

El programa d’activitats online també inclou el Concurs de Sant Jordi a Instagram que anima als palamosins i les palamosines, de totes les edats, que facin propostes sobre aquelles activitats, relacionades amb tallers o manualitats, jocs, música, literatura, gastronomia, o altres maneres de celebrar el Sant Jordi des de casa.

Per a participar-hi caldrà penjar a Instragram i amb l’etiqueta #FemSantJordiaPalamos, un vídeo de no més de 30 segons o una foto, on cada participant mostri com proposa celebrar el Sant Jordi a casa. L’autor/a del vídeo o la imatge més original i divertida guanyarà un sopar que un restaurant del municipi portarà al seu domicili el dia de Sant Jordi.

En l’apartat de concurs també destaca el que proposa donar a conèixer el racó preferit del municipi que proposin els participants, que l’hauran de fer arribar abans del 20 d’abril a l’adreça oficinadetursime@palamos.cat acompanyada amb una frase que convidi al drac, a Sant Jordi i/o a la princesa a descobrir aquests espais destacats. La persona guanyadora s’emportarà una sortida en caiac per a dues persones per descobrir Palamós des del mar.

asc19-info-m-d-2020-04-15-h-1548

El Museu de la Pesca també posa a disposició dels ciutadans els seus recursos digitals al Facebook @museudelapesca d’es d’on poder gaudir de fons del programa “Imatges que fan parlar” així com les fonts, eines i recursos digitals adreçats a escoles i famílies per conèixer a fons el mar i els peixos, gaudir del patrimoni marítim de la Costa Brava i descobrir la riquesa de la cultura marinera. https://museudelapesca.org/recerca/recursos-digitals

Davant la situació d’Estat d’Alarma el Servei d’Arxiu Municipal ha ajornat la deliberació del jurat i per tant el lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós d’enguany, que tradicionalment té lloc per Sant Jordi, però si es presentarà el dia 23 d’abril, i en format digital, la publicació que recull el treball guanyador de l’edició del premi de l’any passat, amb títol Quant mesura la costa catalana? Anàlisi de la teoria fractal, de Júlia Martí.

El dijous 16 d’abril la Biblioteca municipal prepara l’Hora del conte virtual, amb contes a càrrec d’Albert Estengre.

Dimecres 22 d’abril, la Biblioteca també celebrarà la VIII Revetlla de Sant Jordi, amb un espai per a la lectura de textos breus. En aquesta ocasió escrits i creats pels alumnes que participen en el Taller literari d’escriptura que s’imparteix a la Biblioteca i que és conduït per l’escriptor Miquel Martín i Serra. Aquest mateix dia GespaTeatre convida a gaudir de l’adaptació de l’espectacle De vegades la mar, representat al Museu de la Pesca el 2017. Tota aquesta programació es podrà seguir a través dels canals de Facebook i Twitter @BibPalamos de la Biblioteca municipal.

Dijous 23, amb motiu de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca presentarà online l’XI Lectura continuada. Enguany es llegirà el poemari Apàtrida, de l’autor palamosí, Joan Gasull.

Aquesta jornada també inclou dues activitats en línia més: un concurs de “Tanka”, composicions poètiques japoneses breus, que cal presentar la mateixa diada de Sant Jordi al Facebook de La Gorga; així com l’exposició virtual del Llegat Francesc Galí on l’usuari podrà descobrir la llegenda de Sant Jordi en aquest destacat llegat pictòric municipal.

La programació lúdica i cultural de Sant Jordi es complementarà amb la realització d’un concert en línia a càrrec de músics palamosins que a partir de les 18:30 h, oferiran les seves actuacions en directe mitjançant l’Instagram i Facebook de l’Ajuntament de Palamós.

14/04/2020 - La Policia Local de Palamós ha tramitat prop de 140 denúncies en relació amb el trencament injustificat del confinament.
La Policia local de Palamós fa el seguiment diari del confinament dels ciutadans en relació amb l’aplicació de l’Estat d’Alarma a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel COVID-19.

Des del passat 17 de març i fins avui, la Policia Local de Palamós han fet un control diari sobre vianants, vehicles i establiments, tramitant un total de 138 denúncies en relació amb el trencament injustificat del confinament.

En aquest sentit s’han identificat 101 vianants sobre un control de 760, dels quals s’han denunciat 63 persones i s’han realitzat 2 detencions. En el cas dels vehicles, se n’han aturat 7.427, identificant-ne 101 i aplicant sancions a un total de 73. La Policia Local de Palamós també ha tramitat 2 denúncies a establiments que s’han saltat la normativa d’aturar l’activitat comercial oberta al públic d’acord amb l’Estat d’Alarma.

asc19-info-m-d-2020-04-14-h-1426

Durant aquest passat període festiu de la Setmana Santa la Policia Local de Palamós també ha ubicat controls als accessos del municipi i principalment en les entrades a les urbanitzacions, denunciant un total de 12 vehicles propietat de persones que s’adreçaven a la seva segona residència.

Per a realitzar aquesta vigilància els agents varen ubicar controls en àmbits com La Fosca, amb molts habitatges de segona residència, on es van tancar alguns dels seus accessos per tal de canalitzar les entrades i sortides de vehicles únicament pels llocs on la Policia Local de Palamós va situar les patrulles que feien la vigilància.

09/04/2020 - Amb motiu de l'actual crisi sanitària pel Covid-19, el festival marítim Palamós Terra de Mar trasllada la seva 14a edició a l'any vinent.
L’Ajuntament de Palamós ha comunicat la decisió definitiva de traslladar la 14a edició del tradicional festival marítim “Palamós Terra de Mar”, al mes de maig de l’any vinent atesa l’actual crisi sanitària i les mesures de confinament establertes, que han aconsellat prendre aquesta decisió envers aquesta activitat que enguany estava prevista per al cap de setmana del 16 i 17 de maig.

Aquesta és una destacada activitat del municipi que esdevé referent en el foment de la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres a la Costa Brava, i que només l’any passat va acollir prop de 18 mil persones, consolidant un any més l’èxit d’aquesta activitat que en la seva 13a edició va estar dedicada al cabotatge i al comerç marítim del port.

asc19-info-m-d-2020-04-09-h-1327

El públic assistent l’any passat va poder participar de les desenes d’activitats programades al port, destacant la visita a les embarcacions participants; o bé els recorreguts marítims pel litoral de Palamós.

A banda es van realitzar altres propostes molt concorregudes com l’exposició de la maquinària portuària que en l’actualitat s’utilitza per a la càrrega i descàrrega de vaixells. Però també la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf; el tast de cuina marinera o els tallers infantils, entre altres.

Des de l’Ajuntament de Palamós es comença a treballar des d’ara per a l’organització del Palamós Terra de Mar-2021, amb un programa potent que el segueixi destacant com al festival mariner del litoral gironí.

09/04/2020 - L'Ajuntament de Palamós fa obsequi de dolços, a sanitaris i policies, per la seva tasca davant la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus.
L’Ajuntament de Palamós es posa una vegada més al costat dels professionals que amb la seva feina ajuden, cada dia, a combatre la crisi sanitària que suposa la pandèmia del coronavirus.

En aquest cas s’ha volgut agrair aquesta tasca amb l’obsequi de dolços que l’Ajuntament de Palamós ha fet arribar a tot l’equip humà que forma els diversos serveis i unitats de l’Hospital de Palamós, del Centre d’Atenció Primària del municipi, del centre sociosanitari Palamós Gent Gran i de la comissaria de la Policia Local.

asc19-info-m-d-2020-04-09-h-1154

Es tracta de caixes de “brunyols de l’Empordà”, que són tan tradicionals en aquesta època de l’any de la Quaresma i Setmana Santa, que s’han distribuït aquest matí per aquests centres de treball.

L’Ajuntament de Palamós ho ha acompanyat amb un cartell on es destacava el gest d’agraïment que tenia aquest obsequi, acompanyat de la frase, “No se’ns ha acudit una forma més dolça per dir-vos, senzillament, GRÀCIES!!!”

D’aquesta manera l’Ajuntament de Palamós ha volgut “endolcir” aquestes jornades tan dures per tots aquests professionals i agrair-los la seva feina i dedicació.

08/04/2020 - La Policia Local de Palamós establirà nous controls per detectar les persones que durant la Setmana Santa vulguin accedir a la seva segona residència
Coincidint amb l’inici del període festiu de Setmana Santa, la Policia Local de Palamós establirà nous controls per detectar les persones que durant aquests dies vulguin accedir a la seva segona residència. Aquesta vigilància s’incrementarà dijous, divendres i dissabte d’aquesta setmana i donarà continuïtat a la que ja es va realitzar, amb el mateix objectiu, el cap de setmana passat, on no es va localitzar cap vehicle amb destí a segona residència. La Policia Local de Palamós denunciarà aquells desplaçaments que es detectin i que són prohibits en la situació actual d’Estat d’Alarma.

Els agents ubicaran controls al municipi i principalment en les entrades d’urbanitzacions, com La Fosca, amb molts habitatges de segona residència, on ja s’han tancat alguns dels seus accessos per tal de canalitzar les entrades i sortides de vehicles únicament pels llocs on se situaran les patrulles que faran la vigilància. Tant a La Fosca com a la urbanització de Mas Pareras, aquest control es reforça també amb les càmeres de videovigilància de seguretat ciutadana i control del trànsit que es troben situades en els accessos a aquestes zones.

asc19-info-m-d-2020-04-08-h-1245

El Consell d’Alcaldes del Baix Empordà, on és membre l’alcalde de Palamós, ha demanat a les administracions de la Generalitat i de l’Estat que també reforcin aquests dies festius els controls policials, i que ho facin centrant esforços principalment, a les sortides de les grans ciutats així com en els peatges d’accés a la Costa Brava.

Des del passat 17 de març i fins avui, la Policia Local de Palamós ha controlat la circulació en el municipi de persones i vehicles, identificant 99 vianants sobre un control de 730, dels quals s’han denunciat 37 persones i s’han realitzat dues detencions.

En el cas dels vehicles, se n’han aturat 5.293, identificant-ne 79 i aplicant sancions a un total de 36. La Policia Local de Palamós també ha tramitat dues denúncies a establiments que s’han saltat la normativa d’aturar l’activitat d’acord amb l’Estat d’Alarma.

06/04/2020 - Palamós activa un servei adreçat a empreses i treballadors per a informar sobre les mesures laborals i econòmiques que comporta el COVID-19.
L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa un nou espai a la web www.palamosocupacio.cat per informar a empreses, autònoms i treballadors del municipi, d’aquelles mesures laborals i econòmiques que s’han establert amb motiu de l’aplicació de l’estat d’alerta a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel COVID-19. Aquesta pàgina web (www.palamosocupacio.cat) es divideix en sis espais on s’inclouen, entre altres, les informacions segmentades per col·lectius, empreses, negocis, autònoms, treballadors o formació.

Es destaca la informació dedicada a l’actualització de les mesures que ha aplicat l’Ajuntament de Palamós, com la de suspendre i postposar aquells tributs que graven activitats o serveis que no s’han pogut prestar plenament, com la taxa d’ocupació de via pública o l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. En l’apartat dedicat als autònoms es pot consultar informació dedicada a les prestacions extraordinàries que es poden sol·licitar per cessament de l’activitat, així com altres línies d’ajudes i els tràmits que cal fer per a poder- les demanar. També s’inclouen eines per a la digitalització del negoci i l’aplicació del teletreball.

asc19-info-m-d-2020-04-06-h-1519

Els negocis també tenen un espai de referència en aquest web, on s’assessora els seus propietaris en la gestió d’aquesta crisi. D’aquesta manera es pot trobar des de la regulació d’ocupació temporal per força major, passant per com es pot gestionar la reducció de la quota de la Seguretat Social o bé com sol·licitar la moratòria de tributs i rebuts de subministraments.

Aquesta pàgina de servei també inclou informació sobre formació online i de cursos gratuïts, així com la consulta de borses de treball, amb les ofertes que ara mateix són necessàries i urgents i que publica el Servei d’Ocupació de Catalunya, com és el cas del sector d’ocupacions assistencials i de dependència (sector sociosanitari), així com el de la campanya agrària (recollida de fruita). A banda en aquest web s’ofereix el contacte d’un servei d’atenció i consulta per poder orientar a les persones que ho necessitin. Aquestes consultes es poden adreçar als correus electrònics: ocupacio@palamos.cat; o bé orientacioprofessional@palamos.cat.

Per a realització d’algunes de les formacions o tràmits, cal comptar amb el certificat digital. Aquelles persones que requereixin l’obtenció d’aquest document poden sol·licitar-ho ara trucant o enviant un whatsapp a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Palamós i concretament al telèfon 630 030 309. Aquesta possibilitat dóna alternativa a no poder fer el tràmit de manera presencial. Per això caldrà enviar una foto del DNI, NIE o passaport, per davant i per darrere, especificar un correu electrònic i adjuntar un vídeo on la persona interessada digui el seu nom i cognoms, el número de document identificatiu, especificant que autoritza a fer el certificat digital a l’Ajuntament de Palamós. L’Oficina d’Atenció Ciutadana es posarà en contacte amb la persona que ha fet la petició mitjançant correu electrònic.

03/04/2020 - L'Ajuntament de Palamós ha dictat un ban per regular les passejades de gossos per la via pública durant el periode d'alerta sanitària.
Aquest és el ban dictat per l’alcalde de Palamós en el que es fixa la normativa que ha de regular les sortides al carrer, amb gossos, mentre duri l’actual estat d’alarma pel COVID-19

asc19-info-mu-d-2020-04-03-h-1500

BAN MUNICIPAL

El Real Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-, en l’article 7 estableix les limitacions de la llibertat de circulació de les persones com a mesures sanitàries d’obligat compliment. És per això que com Alcalde i mitjançant el present Ban , declaro l’obligatorietat de complir amb les següents mesures:

1. Només es podrà treure a passejar el gos/gossos de forma individual cada persona, sempre a prop del domicili i pel temps mínim imprescindible, excepte en els casos de famílies monoparentals que no poden deixar els nens sols a casa.

2. Les passejades han de ser pel temps mínim imprescindible i s’han de realitzar en l’entorn de la residència habitual de la persona que passeja l’animal, només per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals, i no més enllà d’una distància de 300 metres del domicili.

3. Les passejades no són activitat d’oci, i per tant s’evitarà el contacte amb altres persones i animals, i en tot cas mantenint sempre la distància de seguretat recomanada de 2 metres.

4. No es pot anar a comprar i passejar el gos a la vegada.

5. Resten vigents les normes contemplades en l’Ordenança Municipal de Protecció, Control i tinença d’Animals en relació als animals a les vies i espais públics.

6. És d’obligat compliment la recollida de les defecacions dels animals així com evitar les miccions en els parcs infantils, zones d’esbarjo, zones enjardinades, les façanes d’edificis i en el mobiliari urbà.

Tota persona que contravingui aquestes normes serà objecte de denúncia per part dels agents de l’autoritat.

L’Alcalde.

03/04/2020 - La 30a edició de la Mostra de Teatre Juvenil de Palamós es posposa definitivament a l'any vinent per la situació d'alerta sanitària.
La 30a edició de la Mostra de Teatre Juvenil es durà a terme doncs l’abril de l’any 2021 amb la representació de les obres que s’havien preparat per ara, on es contava amb la participació d’un total de vuit grups entre escolars, extraescolars i independents, integrats per un global d’uns 200 joves d’entre 12 i 20 anys. Pel que fa a la Mostra de Teatre Infantil no es preveu, de moment, modificacions en el seu calendari que emmarca l’activitat durant el proper mes de maig.

asc19-info-mu-d-2020-04-03-h-1204

L’any 1974 es va celebrar a Palamós el 1r Concurs de Teatre Infantil, organitzat per Gespa Teatre, amb la intenció de fomentar l’interès pel teatre entre els nens i les nenes, els nois i les noies de Palamós. Posteriorment es va decidir canviar el format i passar de Concurs a Mostra de Teatre Infantil, per minimitzar l’esperit competitiu.

L’any 1984 el tancament de l’edifici de La Gorga per a realitzar-hi obres de remodelació va obligar a portar la Mostra a un altre espai i es va fer a les Galeries Carmen.

Aquest equipament però va resultar insuficient i inadequat i la Mostra es va suspendre fins a l’any 2000, any que l’escenari del Teatre s’havia equipat per a poder-hi representar obres en condicions. La Mostra va renéixer de la mà de Gespa Teatre i de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós com a Mostra de Teatre Infantil i Juvenil.

L’èxit de participació va fer que l’any 2011 la Mostra es desdoblés en la Mostra de Teatre Infantil, adreçada a nens i nenes de 3 a 12 anys i la Mostra de Teatre Juvenil, adreçada a joves de 12 a 20 anys. Les obres de la primera es presenten al llarg del mes de maig i les obres de la segona al llarg del mes d’abril.

La Mostra de Teatre Juvenil havia arribat enguany a la seva 30a edició per a la qual s’estava treballant per commemorar-la de manera especial.

02/04/2020 - L'Ajuntament de Palamós reprèn de manera telemàtica l'activitat dels òrgans de govern municipals.
Aquest dijous l’Ajuntament de Palamós ha realitzat, per primer cop, la Junta de Govern Local de manera telemàtica. Es tracta de la primera vegada que la corporació municipal palamosina realitza la sessió d’un dels seus òrgans de govern per videoconferència, com a alternativa al confinament que estableix l’estat d’alerta per la crisi sanitària que ha comportat el COVID-19. D’aquesta manera es reprèn l’activitat d’un dels òrgans col·legiats municipals que des del mes passat havien quedat suspesos al no poder-se realitzar de manera presencial.

asc19-info-m-d-2020-04-02-h-1400

L’Ajuntament havia supeditat aquesta represa a la possibilitat d’aplicar aquesta tecnologia, mitjançant la qual es permet l’accés virtual a la sessió dels diversos regidors i tècnics municipals necessaris per a la seva realització, que hi connecten online des dels seus domicilis o despatxos, com és el cas de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, que ho ha fet avui des de l’alcaldia de l’Ajuntament.

Amb el bon resultat d’aquesta primera experiència ara l’Ajuntament de Palamós valorarà, tècnicament i jurídicament, la possibilitat de poder realitzar aquest mes d’abril el Ple municipal també de manera telemàtica, així com les Comissions Informatives prèvies, i d’aquesta manera poder recuperar l’activitat completa dels seus òrgans de govern.

Precisament el Ple de l’Ajuntament de Palamós del passat mes de març es va convocar per al dimarts dia 17, però a causa de l’evolució que va prendre en aquell període la crisi del coronavirus amb l’aplicació de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Palamós va procedir a establir un pla de contingència per al seu personal i àrees, suspenent també l’activitat dels seus òrgans de govern, entre aquests el del Ple municipal del març.

01/04/2020 - L'Ajuntament de Palamós fa el seguiment de la gent gran del municipi que viu sola, per conèixer les seves necessitats durant el confinament.
L’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa una campanya de seguiment de les persones grans del municipi que viuen soles, un dels col·lectius amb més risc davant la pandèmia del coronavirus. El contacte es fa telefònicament des de l’àrea de Gent Gran, per part de personal municipal encapçalats per la regidora de l’àrea, i s’adreça principalment a persones de més de 70 anys que estan soles a casa seva i que possiblement no compten amb ajuda familiar.

En total s’han comptabilitzat al municipi 724 persones amb aquests condicionants, que durant aquests dies se’ls està trucant, amb l’objectiu de poder saber en quina situació es troben i poder-los donar tot aquell suport que requereixin durant aquest període de confinament. En el moment del contacte telefònic se’ls pregunta totes aquelles necessitats que puguin tenir, relacionades amb el seu estat de salut, medicació, alimentació o de la llar, així com si tenen algun familiar o persona d’amistat amb la qual puguin contactar per a poder assegurar sempre un referent davant qualsevol necessitat o urgència.

asc19-info-m-d-2020-04-01-h-1148

Després de realitzar la consulta telefònica l’Ajuntament de Palamós gestiona aquelles necessitats que s’hagin pogut detectar, aplicant recursos propis o bé derivant-ho aquells serveis més especialitzats (hospitalaris, assistencials, etc) que calgui en cada cas.

Aquesta atenció però no acaba aquí, ja que en bona part dels casos l’àrea de Gent Gran segueix fent un acompanyament a aquestes persones, amb trucades sovintejades que permeten seguir mantenint el contacte, aportant en aquest cas una part més emocional i de companyia a aquestes persones que han d’afrontar el confinament soles a casa seva.

En aquesta línia cal destacar que l’Assemblea local de Creu Roja i l’Ajuntament de Palamós han coordinat la posada en marxa d’un servei que permet garantir el subministrament d’aliments, productes de farmàcia o d’higiene, a persones grans, discapacitades i vulnerables del municipi, que es veuen afectades per les mesures de confinament. Aquest servei s’adreça precisament a aquelles persones del municipi que acreditin aquesta situació i condicions, visquin soles i que no tingui xarxa familiar que els pugui atendre.

A banda l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut), ha potenciat el seu Servei Local de Teleassistència, la qual cosa suposa també poder ampliar i reforçar encara més el seguiment acurat de la gent gran o de les persones vulnerables que viuen soles, en coordinació amb els serveis socials municipals.

31/03/2020 - Quatre barques de la flota pesquera de Palamós fan una aportació solidària de 8.000 euros a l'Hospital de Palamós per a la lluita contra el coronavirus.
Durant aquests dies son moltes les mostres de solidaritat que es van repetint en diversos àmbits de la nostra societat en referència a la lluita contra el COVID19 i fent costat al personal i les institucions sanitàries. En aquest sentit cal destacar que a banda de l’aportació material que moltes persones estan fent amb l’elaboració de mascaretes i altres materials, ara també si sumen les donacions econòmiques particulars o de col·lectius i empreses.

Aquest és el cas de quatre barques de la flota pesquera palamosina que varen decidir fer l’aportació resultant de la seva darrera jornada de pesca, prop de 8.000 euros, a la lluita contra el coronavirus.

Es tracta concretament de les embarcacions d’arrossegament Mandorri, Juan y Virgilio, Perla de Palamós i Tia Cinta, els armadors i les tripulacions de les quals  han aportat així i de manera desinteressada i solidària els beneficis íntegres del seu treball, 7.945,11 euros, corresponent al global que varen facturar les quatre barques després de la jornada de pesca, realitzada el passat dimecres dia 25 de març, l’únic dia de la setmana passada que aquests vaixells van poder sortir a pescar.

asc19-info-m-d-2020-03-31-h-1229

La totalitat d’aquests diners seran aportats al número de compte (ES06 2100 9046 9302 0004 4164) que els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE)-Hospital de Palamós ha habilitat per a donacions econòmiques destinades a combatre en els seus centres, l’emergència sanitària que suposa el COVID19. La principal prioritat ara és l’adquisició de material per al personal sanitari com mascaretes, bates de protecció impermeables, ulleres de protecció, guants de nitril, així com l’habilitació de recursos hotelers de suport per a l’atenció de pacients amb COVID19.

La direcció i els professionals dels SSIBE, així com l’Ajuntament de Palamós, agraeixen el gest solidari dels armadors i les tripulacions d’aquestes quatre embarcacions, que amb la seva generosa aportació econòmica faran possible seguir lluitant contra aquesta emergència sanitària. Un agraïment que es fa extensiu a la resta de particulars i empreses que també han fet arribar la seva col·laboració.

27/03/2020 - L'Ajuntament de Palamós inicia la desinfecció dels espais de la via pública més concorreguts i sensibles per prevenir contagis pel COVID-19 .
Palamós realitza avui divendres una primera acció de desinfecció dels espais de la via pública més concorreguts i sensibles, amb l’objectiu de poder combatre la transmissió del coronavirus COVID-19. Per portar-ho a terme, l‘Ajuntament de Palamós ha encarregat aquesta tasca a una empresa especialitzada, acreditada i amb personal titulat per a fer aquests tractaments, i inclou la desinfecció d’accessos a equipaments públics, sanitaris o d’alimentació, així com l’interior d’alguns serveis municipals, on hi ha fluxos importants de personal.

L’acció prioritza aquelles zones d’alta concurrència, com els accessos a l’Hospital de Palamós, al Centre d’Atenció Primària, al sociosanitari Palamós Gent Gran, l’Espai de Distribució d’Aliments, i els accessos d’algun supermercat o el Mercat Municipal.

asc19-info-m-d-2020-03-27-h-1527

En l’àmbit del mercat els treballs s’estendran també en els espais exteriors on habitualment s’ubiquen les parades de fruites i verdures; així com en les zones on se situen establiments, comerços i supermercats, amb molta afluència de persones, dins el tram de l’avinguda Catalunya que va entre el carrer del Carmel i l’avinguda de l’Onze de Setembre. També s’actua en els accessos a les dependències dels Serveis Socials, la Brigada Municipal o la comissaria de la Policia Local, equipaments en els quals (on s’inclou l’Espai de Distribució d’Aliments) també es realitza la desinfecció del seu interior.

Les neteges a la via pública es fan amb productes virucides autoritzats pel Ministeri de Sanitat, mentre que en els espais interiors i dependències s’utilitzen canons d’ozó. L’Ajuntament de Palamós valorarà poder programar altres accions de desinfecció més endavant si fos necessari.

Cal destacar també el procés higienitzant que el servei municipal de neteja està realitzant durant els darrers dies als carrers del municipi, mitjançant l’aplicació de productes desinfectants a les escombradores mecàniques, així com la neteja de les tapes dels contenidors per minimitzar el risc de les superfícies de contacte.

27/03/2020 - Es lliuren les targetes moneder a unes 200 famílies de Palamós amb beques menjador per aquest curs escolar 2019-2020.
Unes 200 famílies de Palamós han estat citades per recollir aquest matí les targetes moneder que gestiona el Departament d’Educació de la Generalitat, i que són adreçades als seus fills o filles, els quals tenen concedida una beca menjador per aquest curs 2019-2020 en alguna de les quatre escoles de primària del municipi.

D’aquesta manera es garanteix que les famílies amb menys recursos que durant el període lectiu s’han beneficiat d’una beca menjador, continuïn rebent aquest ajut malgrat el tancament dels centres escolars a causa de l’estat d’alarma decretat per l’emergència sanitària del coronavirus.

En total a Palamós són 297 targetes, que majoritàriament s’han lliurat aquest matí a la Nau polivalent dels 50 metres, per part de personal de l’Ajuntament de Palamós.

asc19-info-m-d-2020-03-27-h-1325

L’entrega de les targetes s’ha realitzat amb totes les mesures sanitàries de protecció. Cal destacar que només s’ha citat una persona per família, que ha hagut d’esperar el seu torn a l’exterior de l’edifici respectant la distància de seguretat amb les altres persones i a l’espera de ser cridats, un per un, per fer-los l’entrega de la targeta.

L’accés a la Nau ha estat de manera individual, on després de netejar-se les mans amb una solució desinfectant, ha omplert el formulari corresponent i posteriorment s’ha adreçat a la taula corresponent a l’escola del seu fill, on ha recollit la targeta. Així mateix el personal municipal que ha dut a terme el lliurament, ha realitzat aquesta tasca mantenint la distància de seguretat entre les persones, i dotats amb mascaretes i guants.

L’ús de la targeta és exclusivament per a compres en aquells establiments d’alimentació que disposin de Terminal Punt de Venda (TPV) o datàfon, mitjançant els quals es permeti pagar amb targeta de crèdit o de dèbit. La targeta moneder té un període de caducitat màxim d’un any, i és destinada únicament a la compra de productes d’alimentació. Hi ha la possibilitat que més endavant es recarregui aquesta targeta amb més diners, si el tancament de les escoles es perllonga més enllà del període inicial.

26/03/2020 - La Policia Local de Palamós felicita l’aniversari als infants del municipi, menors de vuit anys, durant el període de confinament.
La Policia Local de Palamós ha iniciat una acció solidària que vol sorprendre els més petits del municipi en un moment difícil com és el del confinament. Amb aquest objectiu els agents de la policia palamosina han impulsat la proposta de poder felicitar l’aniversari als infants de Palamós menors de vuit anys, en un gest amable que vol fer més suportable aquest període. Cal destacar que aquesta acció es realitza sempre que no hi hagi cap altre servei que ho impedeixi.

asc19-info-m-d-2020-03-26-h-1312

La policia palamosina s’adreça al domicili de l’infant homenatjat, amb el cotxe patrulla, i posen en marxa els llums d’emergència perquè pugui veure-ho des de casa seva. Posteriorment els agents accedeixen fins a la porta del domicili on deixen un obsequi, assegurant d’aquesta manera que no hi hagi cap contacte amb les persones residents, i evitant cap risc de contagi. El regal que el cos de la policia ha preparat per a aquests menuts, és el d’un “carnet de policia infantil de casa”, que s’ha editat especialment per aquests aniversaris i que inclou el nom de l’infant i la seva fotografia.

Les dades que es requereixen per a l’elaboració d’aquest “carnet” les hauran passat amb antelació les famílies interessades a poder oferir al seu fill o filla, aquesta acció solidària de la policia de Palamós.

Per a poder sol·licitar aquesta proposta caldrà que els pares de l’infant que celebri l’aniversari, facin aquesta petició dos dies abans de la data de celebració, adreçant un correu electrònic a: adminpolicia@palamos.cat. La Policia Local de Palamós li farà arribar un document que caldrà omplir amb les dades de l’infant, l’adreça del domicili i la data de l’aniversari.

25/03/2020 - Palamós se suma a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”, amb el suport dels comerços locals.
Palamós s’ha sumat a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”, que lidera l’Institut Català de les Dones (ICD), i que és adreçada als comerços de primera necessitat que segueixen oberts al públic durant el període de confinament motivat per la pandèmia del coronavirus.

L’objectiu és que aquestes botigues puguin ser altaveu d’aquelles dones del municipi que es trobin en situació de violència masclista, i que ara es pot veure agreujada per aquest confinament. Aquesta situació pot comportar una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la, afavorint situacions de violència amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar per trobar el suport de familiars, amistats, o professionals.

asc19-info-m-d-2020-03-25-h-1421

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós coordina aquesta campanya al municipi, amb l’edició dels cartells que agents de la Policia Local de Palamós han distribuït a l’Hospital i el CAP, així com en una quarantena de comerços locals (farmàcies, fleques, estancs, supermercats, fruiteries o peixateries). En aquests establiments es garanteix que la persona afectada per aquesta situació serà escoltada explicant el seu cas, per tal que des del comerç es truqui per ella al 900900120, per a poder ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social; o bé al 112 en cas d’emergència.

L’àrea d’Igualtat demana també a la ciutadania en general la seva implicació en aquesta campanya, denunciant aquells casos de violència masclista dels quals siguin coneixedors, que puguin detectar durant aquest període en el seu àmbit més proper, exercint d’aquesta manera un acte de responsabilitat ciutadana.

En tots els casos que es puguin detectar a Palamós les àrees municipals d’Igualtat i d’Acció Social, mitjançant els Serveis Socials, faran un seguiment per a proporcionar l’acompanyament, assessorament i suport a aquestes persones.

24/03/2020 - Comerços i establiments de primera necessitat de Palamós s’organitzen per a fer serveis a domicili o d’urgències.
Molts comerços de Palamós han reaccionat davant la situació de confinament dels ciutadans que comporta l’estat d’alarma provocat per la pandèmia del coronavirus, i s’han organitzat per a realitzar serveis a domicili o d’urgència.

La relació d’aquestes botigues i dels seus contactes es pot consultar a les xarxes socials municipals, i per tant ja es pot trobar a l’APP, Facebook, Instagram i Twitter de l’Ajuntament de Palamós.

Es tracta d’establiments de primera necessitat que s’ofereixen als ciutadans per tal de facilitar-los l’adquisició d’aliments o serveis, sense haver de sortir de casa seva, poden fer la comanda per telèfon, correu electrònic o whatsapp, i garantint el transport d’aquests productes fins al domicili.

En aquesta relació hi ha comerços principalment d’alimentació com les carnisseries, xarcuteries, fruiteries o peixateries; però també d’espècies, llegums i fruits secs a granel; de begudes, també supermercats, biosupermercats o farmàcies; i s’inclouen fins i tot botigues de menjar per animals, perruqueries, bugaderies i ferreteries. A banda també es destaquen aquells establiments que tenen serveis d’urgències com òptiques o bé els dedicats a les telecomunicacions i la informàtica.

Cal recordar que l’estat d’alarma en vigència actualment obliga el confinament de les persones a casa seva i limita la mobilitat a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Igualment, es permet la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les activitats anteriorment referides o per al repostatge en benzineres.

20/03/2020 - Es posa en marxa a Palamós una programació de propostes pensades per als ciutadans com a alternativa a la inactivitat del confinament.
L’Ajuntament de Palamós impulsa iniciatives mitjançant les quals es creen propostes pensades per a la ciutadania com a alternativa a la inactivitat que suposa l’estat de confinament pel coronavirus a moltes llars. Amb aquest objectiu l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós ha creat el projecte, “Punt Jove ON-line!”, mitjançant el qual s’ofereixen als joves del municipi alternatives d’oci, cultura, salut i formació en un format digital, algunes de les activitats que ja es realitzaven presencialment i altres que es creen de nou, perquè el jovent palamosí pugui fer-les còmodament des de casa seva.

La programació d’aquestes activiats serà de dilluns a divendres amb propostes diferents per a cada dia. D’aquesta manera els dilluns s’anunciaran totes les ofertes de teatre que durant la setmana es programen en streaming i de forma gratuïta. Tots els dimarts a les 17:30 h es publicaran les coreografies de la professora de Dansa Inclusiva, de manera que qui vulgui pugui practicar-les i enviar els seus vídeos amb el hasthag #joballoambpotsacasa, que després es compartiran.

Els dimecres seran destinats a compartir els cursos per a gestionar el benestar emocional dels joves. Cada dijous tindrà lloc el taller d’AcroYoga que que habitualment realitza Clàudia Àrias, a les dependències del Punt Jove, i que ara es durà a terme en mode online. Els divendres serà el torn per als berenars saludables, publicant les receptes i deixant que durant la setmana els participants enviïn les fotos de com els ha quedat.

asc19-info-m-d-2020-03-20-h-1500

A més a més, se seguirà oferint el suport als treballs de recerca pels alumnes de batxillerat amb vídeos tutorials que s’elaboraran i es penjaran al canal de youtube de Joventut, oferint als alumnes una bústia de dubtes i suggeriments.

L’altra de les àrees municipals que impulsa propostes per a poder realitzar a casa, és la d’Esports, que ha preparat diverses rutines i entrenaments que es difondran a partir de la setmana vinent mitjançant les xarxes socials municipals, amb l’objectiu de fomentar l’activitat física, i per a tota la família, durant aquests dies de confinament.

Les propostes esportives s’han dividit en tres àmbits. Per als més petits de casa els “Reptes motrius”, amb més d’una vintena d’exercicis que es poden fer de manera conjunta amb els pares o la resta de la família. Per als adults i gent activa, les “Rutines d’entrenament”, on mitjançant les imatges i els textos que s’han elaborat es poden seguir amb molta facilitat els exercicis proposats. Aquesta proposta es completa amb l’activitat física “Gimnàstica suau” pensada per a les persones de la tercera edat. En aquest cas es poden escollir tres rutines que l’usuari pot anar alternant durant la setmana.

18/03/2020 - L'Ajuntament de Palamós suspèn el cobrament d'alguns tributs municipals fins a la finalització de la crisi del coronavirus.
Amb motiu de l’establiment de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Palamós segueix aplicant mesures que permetin pal·liar als ciutadans, i en tot allò que sigui possible, algunes de les conseqüències d’aquesta situació. Per aquest motiu, i des de l’àrea de Serveis Econòmics, s’ha acordat ajornar el cobrament de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, el qual es postposarà fins un cop finalitzat l’episodi provocat per la pandèmia, moment en el qual es determinaran quin serà el calendari de cobrament.

Un altre dels conceptes que s’inclouen en aquestes mesures és el de la taxa d’ocupació de via pública d’activitats econòmiques, la qual es retornarà als titulars dels establiments que exercien aquesta ocupació, els imports corresponents als dies que no hi ha hagut activitat, ja que han restat tancats tal com decreta l’estat d’alarma.

asc19-info-m-d-2020-03-18-h-1204

Aquest tancament també ha afectat la llar d’infants municipal “L’Estel de Mossèn Gumersind”, les taxes de la qual es procediran a retornar o a compensar a les famílies, aquells imports corresponents als dies que aquest centre ha restat sense activitat.

L’Ajuntament de Palamós valorarà la possibilitat de suspendre o posposar altres tributs municipals si l’afectació del coronavirus persisteix en el temps.

Cal recordar també que la Companyia Aigües de Palamós compta amb un fons de 10.000 euros destinats a poder donar suport a aquelles famílies amb poca capacitat econòmica que no puguin fer front al pagament dels rebuts d’aquest servei, i que ara, amb motiu de l’afectació de la crisi del coronavirus, puguin sol·licitar.

17/03/2020 - Palamós organitza un servei per a garantir el subministrament d'aliments i medicaments a persones grans, discapacitades i vulnerables del municipi.
L’Assemblea local de Creu Roja i l’Ajuntament de Palamós han coordinat la posada en marxa d’un servei que permeti garantir el subministrament d’aliments, productes de farmàcia o d’higiene, a persones grans, discapacitades i vulnerables del municipi, que es veuen afectades per les mesures de confinament establertes per l’estat d’alerta en relació a les mesures de prevenció del contagi per coronavirus.

L’objectiu és poder actuar exclusivament amb aquelles persones del municipi que visquin soles i que no tingui xarxa familiar que els pugui atendre. D’aquesta manera les persones que acreditin aquesta situació i condicions podran sol·licitar aquest servei. Per això caldrà contactar amb la Creu Roja Palamós al telèfon 972 602211.

asc19-info-m-d-2020-03-17-h-1346

Aquest servei es durà a terme de dilluns a divendres entre les 9 i les 13 h. Els tècnics de Creu Roja es desplaçaran al domicili de la persona sol·licitant i ho faran seguint els protocols de protecció que permeten minimitzar qualsevol possibilitat de contagi. Un cop al domicili sabran quin son els productes que es necessiten, es farà un càlcul econòmic aproximat, i amb els diners que els haurà aportat la persona que ha demanat el servei, la Creu Roja es desplaçarà als establiments comercials on adquirirà els productes.

Posteriorment els traslladarà al domicili on presentarà les factures o els comprovants de la compra. En el cas de requerir productes farmacèutics caldrà que aquesta comanda sigui acompanyada de la consequent recepta actualitzada i de la targeta sanitària.

A banda d’aquesta mesura cal destacar que l’Ajuntament de Palamós, mitjançant l’Àrea d’Acció Social, i l’Assemblea local de Creu Roja, segueixen realitzant el servei de càtering a persones grans i en estat de vulnerabilitat del municipi, que durant tot l’any garanteix el subministrament de menjar cuinat a aquestes persones. Amb motiu però de les mesures de confinament que s’han establert, els Serveis Socials ja han ampliat el nombre de persones que reben aquest servei i no descarten augmentar-lo en els propers dies.

16/03/2020 - Tots els serveis municipals treballaran a porta tancada i es demana a la ciutadania realitzar les tramitacions per via electrònica i d'atenció telefònica.
L’Ajuntament de Palamós ha establert que a partir d’avui els serveis municipals treballaran a porta tancada. Avui al matí l’Ajuntament de Palamós ha comunicat aquesta decisió als caps dels respectius serveis.

Aquesta mesura afecta totes les àrees del consistori amb atenció al públic, excepte la comissaria de la Policia Local, que atén qualsevol urgència o emergència; i també l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la qual resta oberta a les dependències de l’Ajuntament, però amb cita prèvia (www.palamos.cat/citaprevia) i en aquest cas per tràmits estrictament imprescindibles i inaplaçables. Es demana a la ciutadania, per a la seva comoditat, que pugui utilitzar els canals telemàtics per a resoldre temes administratius. Per a qualsevol consulta es recomana utilitzar el correu electrònic: oac@palamos.cat o bé al telèfon: 972600026.

Amb aquestes mesures preventives es vol evitar el risc de contagi del coronavirus SARS-CoV-2, amb l’objectiu de preservar la seguretat de treballadors i ciutadans, al mateix temps que es garanteix la continuïtat dels serveis. En aquest sentit l’Ajuntament ha previst aplicar el teletreball entre el personal municipal, sempre que sigui possible en la seva feina, també es podran establir torns per tal de combinar horari entre el personal d’una mateixa àrea, o bé una borsa d’hores de lliure disposició que caldria retornar abans de final d’any.

Cal recordar que el mercat municipal setmanal previst per demà dimarts només ubicarà parades d’alimentació. L’Ajuntament de Palamós també ha suspès la sessió plenària prevista per demà, la qual es tornarà a convocar tan bon punt sigui possible.

asc19-info-m-d-2020-03-16-h-1424

L’Ajuntament de Palamós fa una crida a la ciutadania per tal de col·laborar en permetre que els serveis essencials es puguin realitzar sense problemes. En aquest sentit es demana als palamosins i les palamosines que durant aquest període es faci un bon ús dels serveis de recollida de residus, utilitzant de manera correcta les àrees d’aportació, deixant dins el bujols corresponents les diverses fraccions.

També s’informa la ciutadania que durant el periode d’aplicació de l’estat d’alerta, s’abstinguin de deixar trastos i andròmines al carrer, ja que aquest servei s’ha suspès momentàniament per prioritzar la recollida de les escombraries i la neteja viaria.

Destacar també que la Policia Local de Palamós realitza patrulles per tal de controlar que les persones que transiten pel carrer, a peu o en vehicle, ho facin només sota els crirteris establerts en la disposició d’estat d’alerta.

15/03/2020 - L'Ajuntament de Palamós recorda les mesures per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2, en base a la declaració d'estat d'alarma.
L’alcalde de Palamós, els regidors de Seguretat, Mobilitat i Protecció Civil; i de Brigada, amb els respectius tècnics d’aquestes àrees han valorat aquest matí, a la seu de la Policia Local de Palamós, les necessitats locals que estableix la declaració d’alarma que ha dictaminat el Govern central en referència a les mesures per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

En base a aquesta disposició l’Ajuntament de Palamós informa que se suspendrà el mercat de roba de dimarts, restant només aquelles parades de venda exclusiva d’alimentació. També es tancaran tots els parcs infantils del municipi, les pistes de bàsquet del passeig, l’skate parc, així com les fonts ubicades a la via pública i les dutxes de les platges.

Davant les restriccions de mobilitat l’Ajuntament de Palamós i l’Assemblea local de Creu Roja garantiran el transport de menjar a les persones grans que viuen soles o amb problemes de mobilitat que no es poden moure del seu domicili, amb un servei de càtering que els permeti assegurar l’arribada dels aliments i cobreixin les necessitats bàsiques d’aquestes persones.

asc19-info-m-d-2020-03-15-h-1347

Cal recordar també que durant el proper 15 dies la mobilitat de les persones es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.

Igualment, es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les activitats anteriorment referides o per al repostatge en benzineres o estacions de servei.

És limita l’obertura de comerços exclusivament aquells de primera necessitat amb venda d’alimentació, menjar a domicili, begudes, estancs, farmàcies, metges, òptiques i perruqueries.

Quan es facin compres caldrà evitar aglomeracions. L’estada dins l’establiment serà el mínim i imprescindible per realitzar la compra necessària. Es recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones.

14/03/2020 - Actualització de les mesures d'aplicació contra el coronavirus: es decreta el tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració.
La Generalitat de Catalunya i Protecció Civil han implementat mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2, vigents des de les 00 hores d’avui, 14 de març de 2020, i durant un període mínim de 15 dies.

– Tancament restauració: bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració. Excepte en establiment hoteler, centre sanitari o social residencial (de servei per als seus usuaris).

Els locals que la seva llicència o activitat principal sigui la venda de productes alimentaris, poden obrir únicament per despatxar aquests, en cap cas poden fer activitat derivada, similar o idèntica de les recollides en el tipus bar cafeteria, restaurants, etc. L’establiment que secundàriament també realitzava aquest tipus de venda o servei, no pot realitzar-lo i únicament pot fer el del despatx de producte alimentari.

Exemples en el nostre municipi: fleques o pastisseries que tenen barra de bar, terrassa, etc, poden despatxar els productes de pa o pastís, però no poden servir cafè, begudes, entrepans o qualsevol altre aspecte que envaeixi la de l’activitat d’un bar cafeteria.

asc19-info-m-d-2020-03-14-h-1044

– Tancament de centres comercials, incloent-hi grans superfícies i galeries, excepte aquells establiments inclosos en aquests espais dedicats exclusivament a la venda d’alimentació, neteja i higiene.

Els negocis individuals assimilats o entesos com a de proximitat (venda de roba o altres articles no relacionats amb alimentació), poden obrir, tenint en compte que s’interpreta que no és un negoci assimilat a diferents establiments en una mateixa superfície o àrea creada a tal efecte.

– Tancaments i suspensions en l’àmbit d’oci

Esportiu: estacions d’esquí i de muntanya, gimnasos i altres instal·lacions esportives públiques i privades.

Cultural: teatres i cinemes i tots els espectacles públics.

Festiu: sales de festa i de concerts, pubs i discoteques, karaokes, salons de joc (casinos, bingos i recreatius). Parcs d’atraccions i temàtics i qualsevol altre d’oci o de lleure.

– Serveis socials

Tancament dels centres i serveis de la xarxa socials pública (infantil, discapacitat, dependència i prelaborals).

Suspensió de les activitats en els centres ocupacionals, excepte els que requereixin continuïtat de l’atenció.

Suspensió de les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada.

Els serveis socials públics i privats podran atendre les necessitats de les persones usuàries amb la diligencia que exigeix la naturalesa del servei.

– Suspensió de vetlla de persones mortes per COVID-19.

– Transport públic

Només podrà circular amb un terç de la seva capacitat i caldrà incrementar la desinfecció

– Caça i pesca

Prohibició de batudes de caça i caça col·lectiva (dos o més caçadors). S’exceptuen les comarques de l’Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Gironès, la Selva i Osona a l’est del meridià de Vic, i les actuacions en aplicació d’autoritzacions excepcionals per danys a agricultura. No s’autoritzarà cap concurs o competició de pesca continental o caça.

13/03/2020 - Amb motiu de l'aplicació, per part de la Generalitat de Catalunya, de la fase d'emergència-1, l'Ajuntament de Palamós posa en marxa el Pla Procicat local.
L’Ajuntament de Palamós ha activat el Pla Procicat local mitjançant el qual es posen en alerta els serveis municipals per actuar, si es requereix, en emergències associades, en aquest cas, a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. Aquest pla es mantindrà en vigència fins a la desactivació per part de la Generalitat de Catalunya de la fase d’emergència-1.

La Corporació Municipal informa que s’han cessat totes les activitats previstes en totes les instal·lacions i equipaments municipals, tant les organitzades pel propi Ajuntament o com per les entitats. En aquest cas també cal sumar-hi el tancament al públic de totes les instal·lacions esportives municipals, la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix.

Totes les escoles de municipi han cessat activitat, tant la lectiva com l’extraescolar que es realitza a les seves instal·lacions i també s’ha acordat el tancament de la llar de la Gent Gran de Palamós. Per altra banda, s’ha fet obligatori el sistema de cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadania, que es pot utilitzar per part dels ciutadans a través del web  www.palamos.cat/citaprevia o bé al telèfon 972600026.

asc19-info-mu-d-2020-03-13-h-1145

L’organització del mundial de futbol infantil MIC Football ha decidit la suspensió de la celebració d’aquesta activitat esportiva internacional en la qual Palamós acollia diversos partits de les fases classificatòries així com les finals de les diverses categories.

La Fundación Nao Victoria, que gestiona la commemoració del V centenari de la primera navegació al voltant del món, anuncia que els vaixells que son ambaixadors d’aquest referent històric, la caravel·la Nao Victoria i del galeó Andalucía, no visitaran cap dels ports previstos, entre els quals hi havia, del 25 al 29 de març, el de Palamós.

Cal destacar que l’Hospital de Palamós ha atès el primer cas de Coronavirus d’una persona que no és del municipi, la qual després d’ingressar en aquest centre per urgències i davant les necessitats mèdiques que requeria, es va decidir traslladar a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on es va determinar el positiu en coronavirus. El protocol de protecció seguit pels serveis mèdics de l’Hospital de Palamós va ser el correcte i per tant no es preveu haver de prendre mesures complementàries al respecte.

12/03/2020 - L'Ajuntament de Palamós informa de l'aplicació al municipi de les mesures per a reduir el risc de contagi del Covid-19.
Amb motiu de l’aplicació per part de la Generalitat de Catalunya i en fase d’alerta, del Pla d’Actuació del Pla Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, l’Ajuntament de Palamós informa que a partir d’avui dijous 12 de març i per un període de 15 dies prorrogable, se suspenen tots aquells actes que s’organitzin al municipi que impliquin una concentració superior a les 1.000 persones.

L’Ajuntament de Palamós mantindrà oberts tots els serveis públics municipals, sense activitats programades i controlant-ne l’aforament. En aquest sentit els actes que siguin organitzats en qualsevol equipament municipal tancat, es garantirà no superar la tercera part de l’aforament màxim, assegurant una distància prudencial entre les persones assistents.

Pel que fa als esdeveniments esportius professionals i no professionals de totes les disciplines, aquests ja han quedat anul·lats per part de les federacions, entitats o clubs organitzadors. Els equipaments esportius municipals però restaran oberts per aquelles entitats que mantinguin el calendari d’entrenaments. Es recomana però a aquests clubs, valorar el risc en funció dels grups i tipus d’activitat, tenint en compte la necessitat de reduir aforaments, així com la participació d’infants i joves de diversos centres.

asc19-info-mu-d-2020-03-12-h-1000

Relació de les activitats obertes al públic previstes per aquests propers quinze dies a Palamós (fins al 26 de març) que han quedat suspeses:

– Jornades d’Educació i Família, conferències previstes a La Gorga pels dijous 12 i 19 de març.

– Hora del Conte a la Biblioteca, dijous 12 de març.

– Inauguració de l’exposició temporal del Museu de la Pesca, divendres 13 de març.

– Teatre amateur a La Gorga, espectacle “Love me Tinder”, diumenge 15 de març. (en aquest cas l’espectacle ha quedat ajornat per al 31 de maig).

Els centre d’ensenyament del municipi mantindran l’activitat ordinària però queden suspeses les activitats extraordinàries que comportin la participació de diversos centres. Per aquest motiu queden anul·lades:

– Cantada dels alumnes de primària de les escoles de Palamós, a La Gorga, divendres 13 de març.

– La Festa de l’Arbre, prevista per a la segona quinzena d’aquest mes de març.

En tots els actes que s’han suspès es treballa per buscar una nova data de realització de la qual s’informarà tan bon punt es fixi de nou.