CANAL ELECCIONS

PREGUNTES TEMÀTIQUES

 

El dimecres 15 de maig vàrem preguntar als candidats sobre dotze temes d’interès, de caire local. Les “regles del joc” eren dues: un màxim de 150 paraules per cada tema (per tal que tots els textes publicats gaudeixin de les mateixes condicions d’igualtat). I que la tramesa per mail es fes, a més tardar, el dissabte 18 de maig. Finalment per donar més facilitats, el termini es va ampliar fins el dilluns 20 de maig. Tot i això algunes candidatures no ens ho han fet arribar i per tant no hem pogut incorporar els seus textes en aquest especial “Canal Eleccions 26M”.

Publiquem les respostes respectant ortogràficament el text original que ens varen enviar i per ordre alfabètic del nom de cada candidatura.

TELEVISIÓ PALAMÓS – CANAL ELECCIONS

PREGUNTES TEMÀTIQUES

 

El dimecres 15 de maig vàrem preguntar als candidats sobre dotze temes d’interès, de caire local. Les “regles del joc” eren dues: un màxim de 150 paraules per cada tema (per tal que tots els textes publicats gaudeixin de les mateixes condicions d’igualtat). I que la tramesa per mail es fes, a més tardar, el dissabte 18 de maig. Finalment per donar més facilitats, el termini es va ampliar fins el dilluns 20 de maig. Tot i això algunes candidatures no ens ho han fet arribar i per tant no hem pogut incorporar els seus textes en aquest especial “Canal Eleccions 26M”.

Publiquem les respostes respectant ortogràficament el text original que ens varen enviar i per ordre alfabètic del nom de cada candidatura.

TEMA 01  –  TEMA 02  –  TEMA 03  –  TEMA 04  –  TEMA 05  –  TEMA 06  –  TEMA 07  –  TEMA 08  –  TEMA 09  –  TEMA 10  –  TEMA 11  –  TEMA 12

TEMA 01 – LA CANDIDATURA

Per què heu decidit presentar-vos en aquestes eleccions i per què encapçalant aquesta candidatura?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

La CUP ha decidit presentar-se a les eleccions en una assemblea oberta i, posteriorment, també es va votar la persona que seria la portaveu de l’assemblea local. Els motius per a presentar-nos a les eleccions són proposar una alternativa d’esquerres al poble marcadament ecologista, feminista i determinades a treballar per la justícia social i amb un ferm compromís amb la República catalana.

Amb un extens programa electoral que recull 636 propostes concretes i viables (algunes a curt termini, d’altres a mitjà/llarg termini) i amb un posicionament clar sobre possibles pactes postelectorals, presentem el nostre projecte amb transparència, claredat i propostes detallades.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

He decidit presentar-me en aquestes eleccions, encapçalant la candidatura per 1.018 raons. Una raó per cada una de les persones que ha votat Cs a les darreres eleccions 28A. Perquè fins ara no hi havia cap opció constitucionalista , lliberal i de centre per la població. Hi havien molts votants de Ciutadans que no estaven representats ni tenien veu de forma municipal.

Perquè vull un Palamós innovador i referent en la emprenedoria. On no es tanquin les persianes dels negocis si no que s’obrin d’una manera ràpida fàcil i econòmica. Perquè vull posar a Palamós al lloc que es mereix, amb un turisme de qualitat i amb una amplia oferta. Perquè no vull que els recursos municipals es malgastin en propaganda partidista i Palamós sigui un poble net i neutral. Que els recursos municipals s’utilitzin per les necessitats reals de la població. Per tornar a conviure lliurament amb les nostres diferències.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Sóc un enamorat de Palamós i sempre he volgut millorar el meu municipi. Durant molts anys ho he fet des d’entitats i associacions, i des de l’acció política es poden fer unes transformacions importants de Palamós i Sant Joan. i ho faig amb l’equip d’ERC Palamós i Sant Joan. Un equip potent, preparat, equilibrat, amb persones amb empenta per tirar els projectes que hem preparat per aquests propers 4 anys. Pertanyo a ERC des de l’any 2005 i vaig entrar-hi a militar perquè era el partit que millor recollia els meus ideals. Uns ideals de justícia social i de llibertat que están a l’ADN del partit.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Des de petit he estat vinculat al món de la política i amb especial interès en l’àmbit local. Treballar pel poble, gestionar-lo i ser Alcalde és quelcom que sempre havia tingut present. Fa uns mesos, quan en Pallí renuncià a presentar-se a les actuals eleccions, donà la casualitat que jo era el President del PdCAT local. Llavors em vaig preguntar si seria una bona opció pel poble, si estava preparat, si seria massa jove? Però perquè no? Conec el poble, la gent i tot el potencial, he vist com Palamós anava perdent pistonada, com el Palamós de la gamba, el Palamós de primera, anava baixant potència. Per falta de valentia i per falta d’empenta. Crec en un Palamós millor, el defenso. I això és el que m’uneix amb tota la formació. Encapçalar aquesta candidatura, amb un equip tant preparat, i a més representant el MH Carles Puigdemont, és un honor.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Junts x Palamós i Sant Joan neix d’ una agrupació d’electors plural, sense sigles ni lligams polítics. El moviment agrupa diferents sensibilitats que tenen Palamós i St. Joan com a nexe comú i que creuen en un futur millor a través de la participació i de nous models de gestió pública. Al servei dels interessos col·lectius dels nostres conciutadans, Junts creu en Palamós i St. Joan com a projecte de futur aglutinador i participatiu.

Durem a terme propostes i projectes coherents i alternatius per donar solucions completes, creïbles i a llarg termini als reptes socials, democràtics, culturals i mediambientals que té avui la societat, amb la finalitat de fer possible un model socioeconòmic que tingui com a eix central el benestar de les persones i la defensa de la llibertat en un estat que sigui autènticament de dret. Volem més democràcia, prosperitat, cultura, igualtat, educació, participació, transparència i ecologia.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Som una candidatura independent, municipal, central i centrista transversa, exemple de pluralitats diverses i complementaries i experta. Entenem que aquesta candidatura es un instrument eficaç per servir el que més ens estimem “el nostre poble”.

TEMA 02 – PROPOSTES URGENTS

Tant si formeu part de l’equip de govern com si esteu a la oposició, quines són les 3 propostes que considereu més urgents a tractar a l’inici del nou mandat?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

Habitatge: acabar amb l’especulació de l’habitatge i recuperar el dret a l’habitatge com a tal: habitatge de lloguer social, impulsar mesures per revertir l’augment del preu dels lloguers posan fre al tema dels habitatges buits o destinats només per al turisme.

Medi Ambient: capgirar el model de recollida de residus (cal augmentar el percentatge tal i com marca la Unió Europea) i defensa del territori (modificació POUM per a fer la Pietat no urbanitzable).

Feminisme: regidoria de feminisme per abordar la violència masclista, fer-ne prevenció, atenció i intervencions d’urgència i introduir la perspectiva de gènere -i respecte al col.lectiu LFTBI- a totes les àrees de l’ajuntament.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

1. Deixarem els diners en la butxaca dels veïns. Des de Cs reduirem els impostos de manera responsable, garantint serveis municipals de qualitat i deixant sempre els màxims diners possibles en mans dels nostres veïns.

2. Impulsarem programes municipals que se centrin en les necessitats de la nostra joventut sobre educació, oci, diversitat, ocupació i habitatge. Els joves del nostre municipi han de tenir oportunitats per al seu desenvolupament autònom, personal i professional. Garantir les seves oportunitats és assegurar el futur de tota la nostra societat.

3. Garantirem els serveis d’atenció a la dependència del nostre municipi. Apostarem per un model de servei integral amb un sistema de prestacions municipals que respongui a les necessitats de les persones dependents, adequat a la realitat i necessitats individuals i familiars i on prevalgui l’autonomia de la persona, la seva integritat i valors, i que fomenti els programes de vida autònoma.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Promoció d’habitatge cooperatiu. Un projecte per obrir un nou camí junt amb propostes com adquirir pis d’emergència o borses d’habitatge social i mesures per habitatge de tot l’any. Espai Jove a les Galeries Carme junt amb un espai polivalent, amb més espais per a altres usos. joves actius i involucrats en primera persona; volem seguir treballant cap a un casal on els mateixos joves siguin gestors. Més espai per la secundària amb Institut Escola al Vila-romà. Permetria fer de i3 fins a 4t ESO al mateix centre i alliberar espais a l’Institut per acollir nous cicles de Formació Professional.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Les tres propostes que considerem més urgents són:

Neteja diaria: Un poble net i una bona aparença impacta positivament en la convivència, en l’economia local i en la nostre condició de poble turístic. A les següents preguntes descobrireu què proposem.

Ocupació i emprenedoria: Cal fomentar la desetacionalització dels llocs de treball, propostant nous models turístics (esportiu, familiar i gastronòmic d’alta qualitat). A més d’incentivar l’emprenadoria mitjançant l’espai coworking (viver d’empreses) i acompanyar als negocis locals en la transformació tecnològica i nous conceptes comercials emergents. De fet tenim la proposta del MARKET&U, una nova eina per facilitar i promoure la venda a distància dels productes i serveis dels negocis locals.

Seguretat: El poble està patint un repunt de la sensació d’inseguretat, amb robatoris i delictes al municipi, calen mesures dràstiques per a reduir actes incívics i delictes.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Lluitarem per assolir una igualtat social, econòmica, de desenvolupament i inversió igualitària entre els diferents barris de la vila. Crearem un pla de prevenció i assessorament per a joves i adolescents que siguin víctimes de violència de gènere o bullying tenint en compte també la violència a les xarxes socials. Treballarem perquè tothom pugui optar a un habitatge digne a la nostra població. Cal generar un parc de lloguer potent i reforçar el parc públic d’habitatge, regulant el lloguer per evitar rendes excessives o els increments injustificats.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Seguretat, neteja i civisme.

Dinamització del poble.

Creure en el benestar de les persones en un ajuntament àgil i transparent.

TEMA 03 – PROPOSTES DESTACADES

Encara que no siguin urgents, quines són, les 5 propostes que destacarieu de la vostra candidatura.

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

Acabar amb la professionalització de la política: fer activisme i no carrera política, limitar sous i càrrecs (si la CUP governés, l’alcaldessa rebutjaria qualsevol tipus de remuneració, els regidors de govern cobrarien un màxim de dues vegades el SMI (1800 euros bruts) només en el suposat cas que haguessin d’abandonar els seus llocs de treball per a les tasques de govern i reduiríem a la meitat el que cobren els regidors de l’oposició), i supressió de privilegis.

Habitatge: més de 100 habitatges de lloguer social, ja que a la tardor ja tindrem el sòl per poder-los construir.

Model urbà: Palamós i Sant Joan, vila verda reduint el trànsit rodat al poble, apostant per energies renovables i promoure el residu zero.

Treball: crear una regidoria de treball, impulsar una assemblea d’aturats, i fomentar el cooperativisme.

Equipaments: crear una escola municipal d’esports nàutics i una escola municipal d’arts i un casal popular.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

1. Lluitarem per crear a Palamós un segon Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya. Instarem al departament d’agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a descentralitzar l’actual escola de L’Ametlla de Mar, evitant així els llargs desplaçaments dels nostres professionals i estudiants de cicles. Convertirem Palamós i el seu port en el lloc de referència per als professionals de la nàutica.

2. Farem del nostre municipi el millor lloc per a totes les famílies: més suports, guarderies i menjadors escolars gratuïts i ajuda a domicili per a cuidar les nostres persones majors, dependents i amb discapacitat.

3. Evitarem que els pressupostos municipals s’utilitzin per a finançar associacions separatistes com la Associació de Municipis per la Independència. Revisarem tots els contractes, per menors que siguin, i les subvencions. Impedirem la utilització amb finalitats partidistes dels recursos materials i humans de l’Ajuntament.

4. Elaborarem un pla d’accessibilitat universal a les platges del nostre…(excedeix les 150 paraules)

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Plans de reforma integral als barris, especialment on fa molts anys que no s’hi intervé (Rutlla Alta, Fosca). També seguir amb plans de millora contínua a la via pública a les voreres, asfaltatges i millora de places. Cami de ronda, passeig continu vorejant el mar; del Passeig de les Pites a Castell. Gaudi pels palamosins i com a opció pels visitants.

Pavelló esportiu annex a l’actual, aprofitant l’espai de les antigues instal·lacions. Entrada única fent el conjunt més accessible i incorporant opcions d’aparcament. Impulsar de projectes d’educació esportiva amb els petits i els adolescents, especialment.

Reserva d’espai per activitats econòmiques i hospital. Espai alternatiu a la Pietat per a les petits i mitjanes empreses i perquè, en el futur, l’hospital pugui créixer i tenir millors connexions.

Espais per la cultura i les activitats. Proposem millorar els espais culturals (interiors i exteriors) per diferents formats i formes de cultura i treballar…(excedeix a 150 paraules)

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

En general en diem una posada al dia. Necessitem una reestructuració urbanística per tal de tenir un municipi més eficient i amb una millor qualitat de vida. Amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat en el municipi proposem:

Augment de places d’aparcament.

Rehabilitació del Passeig, entès com a eix vertebrador de l’activitat econòmica i social. Per a donar més espai als vianants i noves opcions d’aparcament, siguin subterrànies o no.

Recuperar el Club de Tennis Municipal, per tal de dinamitzar el barri del Tennis-Pla d’es Pla, a partir d’unes noves instal·lacions esportives, amb pistes de tennis, pàdel i piscina coberta.

Potenciar l’Àrea de Serveis Socials de Palamós, on el menjador social i els pisos d’emergència social seran les nostres prioritats.

Pla Smart Palamós, mesures dedicades a modernitzar i sostenibilitzar el municipi, sobretot dirigit en relació a les energies i la neteja municipal.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Millorarem i potenciarem la creació d’espais lúdics controlats per animals de companyia. Les demandes dels vilatans seran la màxima prioritat de govern. Oferint un servei d’atenció directa amb l’alcalde i regidors, creant la figura del Regidor de Zona.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Un municipi obert, d’oportunitats al món i transformador.
Un municipi segur, civic i net.
Un municipi referent de modernitat.
Un municipi dinàmic econòmicament i socialment.
Un municipi centrat en el benestar dels seus ciutadans.

TEMA 04 – TRACTAMENT DE RESIDUS URBANS / MEDI AMBIENT

És un clàssic que en cada procès electoral es digui la coneguda frase de “Palamós està brut”. Considereu què és així? Quines mesures proposeu per millorar el servei? Com es pot millorar el Medi Ambient en el nostre territori Quines mesures proposeu per preservar el territori envers possibles especulacions?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

Palamós i Sant Joan no és brut. Hi ha alguns ciutadans que no respecten les normes de convivència i, a la vegada, una policia que no entoma les tasques de l’ordenança municipal. Per a millorar el servei, creiem que caldria municipalitzar el servei de neteja (actualment externalitzat) i impulsar el decreixement i el residu zero, juntament amb el sistema porta-a-porta. Apostem per rescatar sòl urbà i declarar-lo no urbanitzable ja que en molts casos no té cost per l’admnistració.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

Des de Ciutadans considerem que Palamós te una mancança de neteja. Aplicarem les millors pràctiques internacionals en la recollida i el tractament dels residus sòlids urbans. Volem reduir els temps de permanència en l’espai públic dels residus mitjançant la utilització de noves tecnologies i reorganització de rutes de camions. Ampliarem la recollida selectiva de residus, potenciarem els punts nets i donarem màxima prioritat al reciclatge de plàstics per a no veure’ls en abocadors, sòls o mars.

Aprovarem un Pla de Qualitat de l’Aire que comporti mesures i suports des de totes les Administracions Públiques. Apostarem per una coordinació interadministrativa i per la planificació a curt, mitjà i llarg termini de les polítiques per a lluitar contra la contaminació en els nostres municipis. Els nostres Plans de Qualitat de l’Aire partiran, per convicció, des de la prevenció i no des de la prohibició i punició.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Les auditories que fem del servei donen dades objectives que reforcen aquesta opinió de forma objectiva; ha millorat en el seu global tot i que hi ha diversos punts i llocs on cal seguir treballant. Quan calgui impulsar un nou contracte podem millorar aspectes organitzatius i serveis mecanitzant algunes neteges, pex.

També cal seguir apostant pel civisme consolidant els agents cívics. En el tractament de residus proposem treballar amb consens polític un nou model on el compromís dels ciutadans a les llars serà importantíssim per seguir augmentant el reciclatge i posar-nos als índexs a nivell europeu.

En la gestió de la costa cal unir esforços. La Generalitat té més recursos i més eines de gestió urbanístic; demanem aprofundir en altres zones encara que hi hagi risc d’haver d’assumir-ne costos. A la Pietat, en vistes de la mateixa contradicció a la qual ha entrat la Generalitat demanem obrir alternatives i avançar…(excedeix les 150 paraules)

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

No es tracta d’un clàssic per què sí, és una trista realitat.

Apostem per una vil·la intel·ligent, el Pla Smart Palamós desemboca en dues vessants principals, una pel que fa a la sostenibilitat energètica i medioambiental i una altra sobre la higiene del poble.

Pel que fa a la primera: Palamós emissions 0, on incorporarem les energies renovables als equipaments municipals; foment de les anteriors mitjançant bonificacions i reconeixements, com ja es fa a d’altres municipis; substitució de l’enllumenat energèticament deficient; Nous punts de recàrrega per vehicles elèctrics…

I per la neteja proposem la negociació del contracte, sabem que el nostre poble pateix moviments demogràfics que repercuteixen en la higiene del poble, cal tenir-ho present. També proposem la incorporació de minideixalleries en panells publicitaris; avançar en l’estudi i negociacions per mancomunar la gestió de residus; i recobrir les zones de rebuig amb un tancat, millorant l’estètica i amortir comportaments incívics.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Continuarem preservant l’entorn de La Pietat com a corredor mediambiental i no permetrem el desenvolupament del polígon industrial plantejat. Donarem les sinergies positives per a que prosperi i es desenvolupi la implantació del PEIN Castell-Cap Roig, i especialment la seva zona marítima. Treballarem per evitar qualsevol intenció de desenvolupament urbanístic en zones sensibles de la nostra façana marítima i Costa, així com a en zones rurals d’especial sensibilitat mediambiental.

Impulsarem de manera decidida l’abandonament progressiu de les energies no renovables, que resulten contaminants i ineficients. Dissenyarem un model de xarxa elèctrica intel·ligent i una estructura tarifària per afavorir l’entrada d’energies renovables i la cogeneració. Prendrem mesures per reduir els residus que produïm: potenciar el comerç a granel, promoure un sistema de retorn d’envasos, bonificació fiscal del reciclatge.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

La neteja és molt millorable. La concessió expira el 2022. Cal ser molt més exigent amb l’empresa concessionària. Un tema pendent i no resolt és la licitació de la deixalleria. Cal ser molt més ambiciosos.

TEMA 05 – ELS APARCAMENTS

Pet totes i tots és coneguda la manca de suficients aparcaments pels ciutadans i per les persones que ens visiten. Quines propostes presenteu per millorar aquest tema? Quins nous aparcaments proposeu? Considereu correcte l’actual plantejament de les zones blaves, verdes i vermelles? Quines noves propostes en teniu al respecte?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

Creiem que amb la proposta de reduir el trànsit rodat i eliminant els aparcaments al centre del poble, convertiríem la vila en una vila pacífica i tranquil.la on el vianant i la vida social en seria la protagonista.

Cal replantejar el sistema de zones verdes, vermelles i blaves i, en tot cas, municipalitzar-ne la gestió.

Proposem aparcaments als afores amb transport col.lectiu freqüent que facilitin la mobilitat de les persones.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

Millorarem l’oferta de pàrquing públic, prioritzarem la seva localització als afores del nucli urbà i interconnectats amb el transport públic, vies per a vianants i vies per bicicletes. Palamós ha de se un municipi amb millor circulació i més vies verdes.

Incorporarem punts de recàrrega per vehicles elèctrics, amb places d’aparcament reservades. Les zones d’aparcament en superfície (zones blaves / verds) s’establiran allí on sigui necessari per a garantir un ús racional d’aquests espais, especialment en el centre de la ciutat, però no de manera indiscriminada ni amb criteris recaptatoris. Així mateix la grua municipal ha de tenir com a finalitat la retirada de vehicles que afectin la circulació, mai una finalitat recaptatòria. Es bonificaran les zones blaves amb les compres en el comerç local.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

El vianant i el ciclista han de guanyar protagonisme a la via pública i per això, fem propostes paral·lelament de zones d’aparcament. Hem treballat diversos aparcaments complementaris com la plaça de l’energia i proposem seguir treballant a altres zones (pex, Santiago Bañeras, Cementiri de Palamós). El nou Pla especial del Port també podria crear nous
espais d’estacionament a la zona del Port.

A les zones ADER hi haurà millores ostensibles que s’han incorporat a la nova ordenança a partir de debats ciutadans; estan pendents d’aplicació quan comenci el nou concessionari. Les millores que s’aplicaran seran tant en la rotació de vehicles com en avantatges per la gent de Palamós i sant Joan (com per exemple, 30 min gratuïts passeig, seguir amb gratuitat zona verda i 1h gratuita zona vermella cervantes, 1 euro treballadors no
empadronats,…).

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Sabem, i de fet, patim la manca d’aparcament del municipi, és per això que ens hem plantejat diferents solucions, proposant-ho mitjançant renders per a facilitar i visualitzar les nostres idees.

Proposem dos models de reforma de passeig del mar, el quals en ambdós casos l’aparcament és un punt importantíssim, en un proposem un aparcament subterrani i en l’altre en forma d’espina de peix. Dos opcions de reforma, però sempre amb l’aparcament al punt de mira. Així mateix, també proposem la reordenació de la Plaça Cervantes amb un possible aparcament subterrani.  No obstant no ens tanquem a noves propostes, sabem que la participació i opinió ciutadana és cabdal, i més en aspectes de mobilitat.

Amb tot això, volem fer especial èmfasi en la necessitat d’augmentar les places per a recàrrega elèctrica. Apostem pels certificats i distintius pels ciutadans que fan vida i treballen a Palamós. Per a millorar la mobilitat.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Municipalitzarem els serveis externalitzats com ara: deixalleria, piscina mancomunada i gestió dels pàrquings.
Afavorirem l’ús dels aparcaments dissuasius existents i en potenciarem de nous, combinats amb transport públic i les xarxes ciclistes.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Manquen places d’aparcament a Palamós. Aquest problema de deficient rotació implica que molta gent desisteixi de venir a la nostra vila per evitar problemes d’aparcament i d’altres incomoditats. És un dels més greus problemes que té la nostra vila.

TEMA 06 – SEGON INSTITUT O SEGON PAVELLÓ?

De ben segur que la majoria de vilatans els hi agradarien les dues opcions. Sense desmerèixer l’altre, quina considereu més prioritària i per què?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

El segon institut creiem que és necessari i prioritari perquè cal augmentar l’oferta de cicles formatius (i també oferir noves famílies professionals que actualment no s’ofereixen a la comarca) i poder disminuir el nombre d’alumnat per centre evitant així la massificació. La demanda d’un nou institut també l’hem secundada i recolzada.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

Si bé totes dues opcions són importants, nosaltres prioritzem el segon institut per poder donar resposta a la saturació a les aules, diversificar ubicacions, guanyar en qualitat i oferta formativa i incrementar la igualtat d’oportunitats entre el nostre jovent. Aquestes decisions, a coordinar també amb la Generalitat, són mesures de pes, però que també han d’anar acompanyades amb la pressió necessària per aconseguir la gratuïtat dels libres de text, com ja hem demanat a la Generalitat, que té altres prioritats, que no són ni les educatives, ni les socials.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Al proper mandat podem tenir més espai per a la secundària i més espai pels esports. Hem treballat perquè aquest dos projectes siguin possibles, no cal escollir-ne un o altre tal i com ho hem plantejat. Més espai per a la secundària amb el projecte d’institut escola a la zona del Vila-romà i el segon pavelló amb la proposta de pavelló annex a l’actual.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Des de Junts per Catalunya considerem prioritari el segon pavelló. I concretament el pavelló i club esportiu del Tennis-Pla d’es Pla. És una zona que cal reordenar i dinamitzar, amb molt de potencial que fins ara sembla oblidat. Així mateix, la creació d’un espai esportiu d’aquest caire obrirà noves oportunitats, tant pel barri, com per l’esport i l’economia local. Apostem per la salut i la promoció de l’esport. Apostem per una economia desestacionalitzada. Un nou espai que obrirà més a Palamós.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Nosaltres treballarem per impulsar ambdós de forma igual. Són igual de necessàris i és un valor de futur per a la nostra població.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Ambdues són importants. Una pista poliesportiva annexa és molt necessària i un nou Institut caldrà també veure evolució natalitat en el nostre poble. Cal fer apostes a mig termini amb estudis empírics i objectius.

TEMA 07 – TELEVISIÓ PALAMÓS

Durant molts anys TV Palamós ha portat a totes les cases les activitats organitzades per les entitats del poble i per l’ajuntament, així com entrevistes i notícies locals. TV Palamós planteja diferents tallers audiovisuals per el jovent i la Gent Gran. Creieu que l’ajuntament hi té que donar suport? Creieu que cal recuperar les emisions de TV Palamós i ajudar a potenciar la seva pàgina web com un servei d’informació al ciutadà? Què proposeu al respecte?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

Creiem que no es poden fer diferències entre les diferents entitats i associacions del poble. Per tant, respecte a la Televisió de Palamós, creiem que té dret a rebre subvencions, mentre s’ofereixin, com qualsevol altra associació o entitat del poble.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

La informació neutral, objectiva i propera és un benefici per Palamós. La funció de formació que es fa amb joves i gent gran té un gran valor, i s’ha de mantenir i fomentar. Respecte a la recuperació de les emissions de TV Palamós, i donada la situació pressupostària de l’ajuntament, s’ha de fer un estudi de viabilitat previ abans de prendre decisions al respecte, doncs elements com capacitat de tenir programació continua, horaris, instal·lacions, requeriments tècnics i canvis en l’hàbit de consum de continguts audiovisuals marquen definitivament la viabilitat del projecte.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

El suport a les associacions de Palamós l’hem manifestat en aquest mandat i el mantindrem en qualsevol mandat amb ERC. Totes les entitats locals fan una gran tasca al municipi, de diferents tipus i naturaleses, amb objectius interessants i molt potencial, i volem estar al seu costat perquè desenvolupin els seus projectes. Apostem per la concurrència pública en les subvencions i el suport més enllà de l’econòmic perquè puguin desenvolupar les seves iniciatives.

Seguir impulsant millores en la informació, comunicació i espais per a la interlocució entre ciutadans i els representants polítics forma part del projecte municipal d’ERC, per tant, corresponem en els objectius. Per tant, segur que trobarem la forma, com a moltes entitats d’acompanyar i/o donar suport a aquest projecte.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

La informació és poder i llibertat, i per tant estem a favor d’un servei com aquest. Un mitjà informatiu que a més representa una gran eina de cohesió social, i que per tant des del Consistori s’ha de recolzar.

Des de l’Ajuntament cal promocionar l’espai audiovisual i els cursos educatius i activitats que es duen a terme.

A més, en el nostre programa proposem crear l’Escola de Periodistes a través de Ràdio Palamós i el canal de televisió, en el qual els nostres joves del poble podran practicar i presentar-hi programes. Aprofitant les pròpies eines de comunicació municipal per a convertir-se en un viver de futurs periodistes i comunicadors.

I tot això, sense oblidar la importància de les xarxes socials d’avui en dia, la modernització del sector, també en el local, és essencial.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Farem dels mitjans de comunicació un element de suport a la creació i a la indústria audiovisual local, en el seu doble vessant de suport a la creació cultural i a un sector econòmic, amb especial atenció als productes innovadors i als que lliguen amb el nostre patrimoni cultural, artístic, històric i literari. Impulsarem la cultura audiovisual (fotografies, documents sonors, imatges, etc.). Fomentarem el sector quaternari de les noves tecnologies de la informació i comunicació, modernitzant els sistemes de connexió existents. Fent de la nostra vila, pro- activa en les noves tecnologies i instal·larem sistemes de Wi-Fi públics. Promourem des dels mitjans de comunicació públics una visió actual i no folkloritzant de la cultura popular tradicional.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Ens interessa i molt com a poble potenciar tots els aspectes relatius a l’audiovisual. Cal donar-li a la televisió també un sentit més comercial i de promoció dels grans atributs i actius que té el nostre poble (Mar i Gavarres entre d’altres). La promoció del poble és clau per SomAra Palamós i Sant Joan.

TEMA 08 – ELS EQUIPAMENTS HOSPITALARIS

Últimament s’ha parlat molt de la possibilitat de canviar la ubicació de l’actual Hospital Comarcal de Palamós. Què en penseu sobre aquest tema? Quines alternatives proposeu? Quines altres mesures prioritàries plantegeu en el tema sanitari?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

La CUP defensa que la sanitat pública sigui 100% pública. L’Hospital de Palamós (com els altres serveis de l’Àrea Bàsica de Salut) és un hospital concertat i caldria apostar per tal que passés a ser públic (com l’Hospital de Berga). Dit això, creiem que actualment el que cal és: vetllar perquè els recursos humans siguin els necessaris i amb condicions laborals dignes, disminuïnt les llistes d’espera i donant resposta a l’augment de demanda en l’època d’estiu perquè el servei no es vegi afectat. També considerem que cal una major transparència sobretot pel què fa a la part privada.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

La competència respecte la política hospitalària, no és responsabilitat municipal, però és obligació de l’ajuntament aconseguir la millor coordinació entre ajuntament i Generalitat per garantir la cobertura sanitària de qualitat que mereixen els palamosins.

Respecte les ubicacions i les opcions, a Ciutadans entenem que la ubicació dels equipaments no han de regir-se per interessos polítics, sinó per proximitat als pacients, facilitat d’accés, de fàcil connexió, on els professionals considerin que és el millor espai per portar a terme la seva activitat i on hi hagi capacitat futura de creixement. Aquesta anàlisi i detecció de necessitats i zones ha de ser realitzada per tècnics professionals específics, i no per polítics directament.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Pensem que és important que tinguem una mirada llarga. Per això, hem posat sobre la taula aquesta aposta política. Donada la possibilitat de seure amb la Generalitat a revisar la planificació d’espai per a empreses i activitats econòmiques, que també forma part del programa d’ERC, creiem que és el moment per impulsar una reserva de sòl que inclogui espai per a un futur nou hospital. En altres èpoques s’han treballat opcions d’ampliació en la mateixa ubicació que ja no són viables i per tant, impulsem la necessitat de reservar un espai que a més de permetre créixer permeti oferir millors connexions a un hospital que és comarcal i que volem que segueixi a Palamós.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Cal buscar solucions per permetre l’ampliació de capacitat de l’hospital o bé un nou emplaçament per aquest, ja que actualment està en el màxim de la seva capacitat. Aquesta mesura s’ha de dur a terme amb respecte i discreció, doncs en cap cas ens podem permetre perdre aquest servei. Cal estudiar-ho de fons, ja que realment és una qüestió que va més enllà del nostre municipi.

D’altra banda, també creiem prioritari crear un nou hospital de dia, per tal de poder assumir el correcte i eficient tracte de les persones que necessitin assistència i atenció terapèutica determinada i continuada. Sobretot tenint present les tendències socialdemogràfiques actuals del nostre poble.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Potenciarem la capitalitat de Palamós com a capital sanitaria, crearem sinergies postives amb la dirección de l’hospital de Palamós per cercar la possibilitat d’ampliació de l’hospital, mantenint-lo sempre a la nostra població.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

No encetarem un debat públic de la qüestió de l’hospital per no perjudicar la seva ubicació a la nostra vila. L’hospital ha de romandre a Palamós i totes les passes les hem de fer des del consens i la discreció. Hi ha massa en joc com per perdre’s en frivolitats.

TEMA 09 – ELS GRANS PROJECTES

Com veieu el Pla Especial del Port? Cal preservar l’aparcament de La Planassa o sou més partidaris d’obrir al mar aquest sector? Cal un Passeig nou? Com el plantejaríeu? És prioritari per vosaltres un nou ajuntament? La Nau dels 50m molta gent diu que queda lluny. Cal buscar una ubicació més propera? I l’estació d’autobusos?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

El Pla Especial del Port va néixer coix. Malgrat això, es va fer el procés participatiu i creiem que caldria defensar-ne els resultats. Respecte la Planassa valorem positivament el procés de retirada dels cotxes de la primera línia de mar però no prioritzem cap projecte faraònic que a curt termini no el veiem viable.

Per la CUP el Passeig no cal fer-lo nou sinó millorar-lo i dinamitzar-lo (nosaltres proposem fer-hi el mercats i altres activitats populars).
La Nau dels 50m no queda lluny d’enlloc. Vivim en un poble on, si es milloren les voreres i els espais comunitaris, passejant s’arriba a tot arreu. El que sí que creiem que cal fer és una estació de busos i, sobretot, millorar tot el transport públic.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

Com a grans projectes que són, creiem que s’han d’estudiar amb deteniment i profunditat. S’hauria de veure la viabilitat econòmica de cadascun d’ells i les necessitats reals dels veïns. Som partidaris d’adequar les instal·lacions i potenciar-les perquè tinguin molt més usos i els veïns i veïnes de Palamós puguin gaudir d’una població com es mereixen.

Creiem en l’aprofitament de les inversions ja realitzades i no donar més pressió al pressupost municipal. En aquest tipus de qüestions fomentarem la participació ciutadana, per a tenir el major consens ja no sols amb la resta de partits polítics sinó també de tota la població de Palamós.

En quant a l’Estació d’autobusos estem a favor de canviar la seva ubicació, però també de augmentar la freqüència dels autobusos que no cobreixin les necessitats d’un municipi com Palamós.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

L’estació d’autobusos serà una realitat el proper mandat. La Generalitat ha adquirit aquest compromís i el seguirem amb fermesa. Al passeig del mar, estem acabant el tram final que elimina barreres i que incorpora més enjardinament i carril bici. Per seguir avançant caldrà debatre sobre el model amb propostes factibles que no es quedin amb un dibuix. Plantegem debatre per on es donar continuïtat al carril bici i solucions per a l’aparcament que puguin mantenir condicions beneficioses pels palamosins.

En el Pla Especial del Port hi havia un enrocament que hem aconseguit trencar. Amb les aportacions de les entitats implicades, i la ciutadania de Palamós i sant Joan, ara la redacció d’aquest P.E. va endavant.

Apostem per seguir aglutinant serveis municipals en diferents nuclis com passarà a Galeries Carme, i a la nau dels 50mts creiem que hi podem fer treballs per a què s’adapti millor a les activitats polivalents…(excedeix les 150 paraules)

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Tenim en ment molts projectes, tenim clar que volem un Palamós amb projecció. Primerament proposem activar el desenvolupament del Pla Especial de Ports, actualment parat a l’espera de les eleccions municipals per una decisió de govern.

Pel que fa a la Planassa, proposem convertir-ho en una plaça cívica per a diferents events, i a sota hi preveiem un aparcament subterrani, per no sacrificar les plaçes d’aparcament actuals.

El passeig necessita una reforma, s’ha acabat donar l’esquena al mar, veiem el passeig com a eix vertebrador del poble. Per a nosaltres és un projecte primordial, i de fet per això en el programa proposem dues opcions que demostren les ganes de l’equip en treballar-hi, i no quedar-nos en simple paraules.

Hem plantejat ubicar el nou Ajuntament a la Plaça Cervantes, ja que l’actual edifici és llogat, fet que representa un gran cost fix anual, que d’aquesta manera s’estalviaria a llarg termini.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Crearem un viver d’empreses i una xarxa de networking que faci més competitiu el teixit empresarial de la vila.

Creació d’un Tanatori municipal perquè ens poguem acomiadar de la vida a Palamós i Sant Joan.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

El poble requereix de les “petites coses” que afecten el dia a dia de la gent a l’igual que les grans transformacions. El PEP no s’ha aprovat mai significant un clar greuge per la nostra vila des de molts punts de vista. També hi ha una manca claríssima d’equipaments com l’estació de busos, el tanatori, vivers d’empreses i llarg etcètera. Cal posar el poble en moviment i hem de fer inversions racionals per dinamitzar la nostra població. Aspirem a que el jovent pugui romandre en el nostre poble fent allò que l’hagi format professionalment o acadèmicament. La indústria ha de jugar de nou un paper en el nostre poble i el seu futur.

TEMA 10 – EL COMERÇ I TURISME

Darrerament s’observa una crisi en el comerç per culpa de les vendes per internet. Quines mesures proposeu per revitalitzar el comerç de casa nostra? Tant si esteu al govern com si esteu a la oposició, quines mesures proposereu per millorar l’oferta turística de Palamós?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

Comerç: Creiem que les polítiques fetes fins al moment han fomentat que el petit comerç i els industrials i oficis no hagin pogut guanyar la partida a les grans superfícies i als polígons industrials. La CUP aposta pel petit comerç enfront les grans superfícies i creiem que calen mesures per capgirar aquesta dinàmica: fomentar el mercat setmanal, potenciar l’oferta de productes ecològics i de proximitat, fomentar la creació de cooperatives…

Turisme: Proposem fer de Palamós i Sant Joan la primera Vila Verda de la Costa Brava, plantejant les polítiques de dinamització turística des d’una lògica de desenvolupament local i potenciant un turisme desestacionalitzat de: natura, esportiu, cultural, patrimonial i gastronòmic on es posarien sempre per davant la satisfacció de les necessitats de la població a les necessitats de turistes i visitants que ajudarien a minimitzar la precarització laboral derivada del tipus de turisme actual.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

Incentivarem l’obertura de nous negocis mitjançant la bonificació d’impostos locals. Impulsarem el ressorgiment del nostre comerç local de proximitat mitjançant ajudes a les noves obertures, amb exempcions de taxes de llicència per grandària o reduccions de taxa per subministrament d’aigua i manteniment de clavegueram. Eliminarem les traves per a obrir un negoci en el nostre municipi: obrint la teva empresa en 24h des del teu mòbil. Potenciarem nous espais de treball que facilitin l’emprenedoria.Fomentarem la creació de vivers empresarials. Millorarem les inversions en gestió turística.

Creiem que una prioritat es allargar la temporada de turisme. Així que promocionarem Palamós organitzant congressos, fires de mostres, campionats esportius i festes. Treballarem especialment, per a organitzar un cap de setmana LGTBI anual. Estudiarem ajudes als empresaris que obrin els seus negocis tot l’any i contractin personal fora de temporada. Eliminarem duplicitats d’òrgans de gestió i prioritzarem la promoció turística des del municipi cofinançada…(excedeix les 150 paraules)

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Proposem la continuïtat d’eixos comercials amb espais pacificats de trànsit; comerç de proximitat en entorn segur i bon servei. Volem oferir opcions amb les noves tecnologies; com desplegament de wifis al carrer i creixement de l’APP Palamós amb espais autogestionats per les empreses per actualitzar ofertes, menús o oferir serveis online.

També, seguir impulsant activitats que realcen la identitat local (cultura, esports i producte) i accions com la “Campanya del vermut” que enllacen comerç, restauració, hosteleria i ofereixen opcions en temporada mitja i baixa. Així mateix, en aquest sentit el treball a l’entorn del patrimoni històric i natural té una doble vessant per la gent de Palamós reforçant el sentiment de pertinença i també són un atractiu dels visitants. Volem ser referents del l’oci a la natura activa, Palamós amb el projecte de camí de ronda es posiciona amb una connexió mar-muntanya-nucli com un tret diferenciador i de gran potencial.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Cuidarem el comerç de proximitat. Coneixem les amenaces a què s’enfronta i per això proposem dinamitzar els carrers en activitats puntuals, propiciar la diversitat comercial evitant l’excés d’oferta unidireccional i la incentivació de nous conceptes comercials emergents. Hem estudiat la viabilitat d’una aplicació mòbil i web (MARKET&U) per facilitar i promoure la venda a distància dels productes i serveis dels negocis locals. Creiem que  l’Ajuntament ha d’acompanyar al negoci local en aquesta transformació.

Defensem un turisme de qualitat i desestacionalitzat, un turisme 4.0. Durant la temporada alta hem de fer dels creuers una oportunitat, però no ens podem tancar a d’altres tipologies de turisme. La formació aposta per un turisme familiar, gastronòmic i esportiu. Proposem la creació de nous actes en temporada baixa que coincideixin en actes existents, com per exemple la Palamós Christmas Market i les competicions de vela. A més d’altres de reconeixement gastronòmic i/o cultural.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Impulsarem una política turística lligada al medi ambient, al territori i al patrimoni cultural. Establirem sinergies entre el sector turístic i els altres sectors productius de la vila per crear un producte turístic de qualitat, diferenciador, que doni valor al territori, i que ajudi a la desestacionalització de la temporada turística.

Donarem valor especialment al patrimoni arqueològic, posant en marxa fórmules de treball transversal i conjunt entre diferents àrees de l’Ajuntament i donant un especial èmfasi a la nostra façana marítima.

Potenciarem la cooperació entre el sector públic i el privat, promovent la participació financera del sector privat en la transformació del sector turístic i desenvoluparem un nou model turístic des de la defensa dels béns comuns i del patrimoni natural i històric. Promourem l’enfortiment del comerç de proximitat. El petit comerç ha de treure profit pel renovat interès dels productes i serveis de proximitat.

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Proposarem un Pla pel comerç i el turisme on volem escoltar a tothom. Internet té un paper però hem de potenciar el talent i la creativitat i reduir costos en la mesura del possible. Cal també una major especialització. Som a temps de revitalitzar el comerç i el turisme. Cal fer una aposta per la desestacionalització. Tenim riquesa natural, cultural, patrimonial, hem d’atraure convencions d’empresaris i de clubs esportius. Caldrà fer inversions en aquestes àrees.

TEMA 11 – LA SEGURETAT CIUTADANA I MOBILITAT

Considereu necessari ampliar la plantilla de la policia local? Cal una nova ubicació per les instal·lacions policials? Cal incrementar les càmeres de vigilància per millorar la seguretat? Quines mesures proposeu per millorar la mobilitat a Palamós? Cal potenciar les línees de bus urbà? S’han de crear més àrees peatonals?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

No només no cal ampliar la plantilla de la policia sinó que considerem que cal anar disminuint-la a favor de mesures educatives. A tal fi, contractar educadors/es de carrer, tècnics/es d’integració social i agents cívics i deixar la seguretat ciutadana a mans dels Mossos d’Esquadra com a cos policial. La CUP no defensa l’ús de càmeres de vigilància per atemptar contra el dret a la intimitat i a la lliure circulació i per no suposar una mesura efectiva ni per evitar ni per disminuir els delictes.

Mobilitat: Volem crear la Taula de Mobilitat i redactar un Pla Local de Mobilitat. També, aplicaríem mesures per dissuadir l’ús del transport privat i afavorir l’ús de la bicicleta i/o el transport públic col·lectiu. Amb la nostra aposta de Palamós, vila verda apostem pel vianant i per una vila pensada per les persones, especialment infants, persones grans i col.lectius vulnerables.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

Garantirem la seguretat en el nostre municipi ampliant progressivament la plantilla actual com a mínim amb deu agents més i destinarem tots els recursos necessaris a prevenir i millorar la vida dels ciutadans. Un municipi segur és la condició bàsica perquè els veïns desenvolupin el seu projecte vital en llibertat. Crearem la figura de l’Agent Tutor en la Policia Local per a respondre a l’amenaça de les drogues, la violència, els assalts o l’assetjament escolar en els nostres centres educatius. Ens bolcarem en la prevenció i detecció de la violència de gènere per a oferir solucions a les dones que la pateixen.

Connectarem la nostra ciutat amb plans de mobilitat adaptats a les noves formes de transport. Impulsarem el transport sostenible, amb mesures per a implementar millores i nous models de transport públic i privat. Buscarem i adoptarem els plans de transport amb objectius clars i factibles, afavorint la mobilitat…(excedeix les 150 parules)

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Volem impulsar mesures perquè la policia patrulli més a peu i seguir apostant per les noves tecnologies. Proposem seguir amb la instal·lació de càmares com les instal·lades a la zona de mas pareras. També propsoem seguir treballant el civisme i les tasques de prevenció consolidant la figura de l’agent cívic, incorporant educador de carrer i servei de mediació com a treball previ de veïnatge abans d’arribar al jutjat.

En el transport urbà hem treballat millores en les freqüències i les zones, així com, afegint descomptes pex adreçats als joves. En mobilitat proposem acabar l’anyella de carrils bici que actualment envolta Palamós, ramificar-los dintre la població amb una xarxa urbana. Imaginem un Palamós amable i obert, més peatonal, amb menys pressió de trànsit. Per això, també, volem seguir amb pacificació del trànsit i plantegem carrers amb sentit únic per
millorar el trànsit interior i la seguretat.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Considerem necessari augmentar el personal del Cos de Policia Municipal tenint en compte les possibles situacions laborals en la que es troben (baixes, accidents, indisposicions personals, etc.) evitant que el poble es quedi desprotegit per qüestions de recursos humans.Defensem un emplaçament permanent del cos de Mossos d’Esquadra al poble. A més de col·locar càmeres de seguretat en punts prèviament estudiats i declarats espais insegurs. Així com implementar un servei d’assistència per tal de poder prendre denúncies tot l’any a l’oficina de policia local.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

Promourem un canvi cultural en relació a la mobilitat sostenible i segura mitjançant actuacions de formació i sensibilització.

Incorporarem a la planificació urbanística i l’ordenació territorial l’objectiu de la mobilitat sostenible com a mitjà per a reduir la mobilitat obligada. I crearem un nou pla de mobilitat local.

Fomentarem la recuperació de l’espai urbà per a les persones, dinamitzant les places de la vila, promovent la redistribució de l’espai per trànsit rodat a espais per a vianants, ciclistes i transport públic, per tal de reduir la congestió, millorar la qualitat de l’aire i incentivar l’ús d’opcions de mobilitat més sostenibles, creant una xarxa de carrils bicis estratégica que connecti tot el municipi.

Promourem una xarxa de transport públic eficient, sostenible i coherent que permeti el desplaçament dels ciutadans i els visitants de manera coordinada i assequible. Canviant o modificant l’actual tramat i mancomunant serveis comarcals. I desenvoluparem la nova estació… (excedeix les 150 paraules)

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Fa més d’un any i mig que no es convoca la junta de seguretat local. Tenim un problema de manca de seguretat a Palamós. Cal ser molt més eficient amb la plantilla que tenim. Cal tenir un regidor que s’ocupi exclusivament de la seguretat. Hem de parlar amb totes les forces policials nen repercuteix la seguretat del poble.

TEMA 12 – LES ENTITATS ASSOCIATIVES DE PALAMÓS

A Palamós tenim la sort de disposar d’un ampli teixit associatiu. Gràcies a moltes entitats, la majoria sense ànim de lucre, gaudim al llarg de l’any de moltes propostes esportives, socials i sobretot culturals. Quines propostes teniu per aquest sector importantíssim de la població?

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR – ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (CUP-AMUNT)

Creiem que caldria fomentar la coordinació entre associacions i entitats de la vila, afavorint el treball en xarxa. També oferim una assegurança de Responsabilitat Civil general a totes les associacions, entitats i plataformes ciutadanes. Proposem adequar i garantir l’existència d’equipaments, infraestructures i espais culturals municipals que resolguin les necessitats de la ciutadania organitzada. Per la CUP, la cultura popular, el voluntariat, l’activisme polític i els projectes de la vila és un dels puntals per la convivència i la cohesió social.

CIUTADANS – PARTIDO DE LA CIUDADANÍA (CS)

Creiem que les associacions són fonamentals, des de Ciutadans potenciarem la seva gran labor, i fomentarem la seva participació tant en les decisions a prendre com en les activitats del municipi. Posarem espais públics de titularitat de l’Ajuntament a la disposició dels veïns i la societat civil. Promourem solucions per a garantir un aprofitament dels espais públics de propietat de l’Ajuntament, de manera que es puguin cobrir les demandes d’associacions i col·lectius veïnals de disposar d’espais tancats i controlats per al desenvolupament de les seves activitats.

Fomentarem una major implicació ciutadana en les decisions pel municipi mitjançant la convocatòries de processos participatius, perquè les diferents associacions de veïns, plataformes ciutadanes, entitats i altres organitzacions socials de la localitat, puguin realitzar aportacions al mateix abans de la seva aprovació pel Ple. Treballarem de la ma amb totes les associacions, mantindrem reunions periòdiques i posarem en valor tot el treball que realitzen.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL (ERC-AM)

Estar al seu costat per desenvolupar els seus projectes és una tasca important. les entitats són (sou) un gran capital. Estem convençuts també, que dins els circuits administratius i de transparència podem millorar els mitjans, les formes de comunicació, la coordinació per fer més fàcil la relació entre teixit associatiu i administració.

D’altra banda, al nostre programa per exemple parlem d’espais de participació i comunicació necessaris, i que creiem que són útils per a compartir recursos, inquietuds o generar interrelacions com la taula d’entitats o altres espais més sectorials com el consell a l’entorn de joventut o un espai de participació per a les entitats esportives, o altres que puguin sorgir de la necessitat de les mateixes associacions.

JUNTS PER CATALUNYA – PALAMÓS I SANT JOAN (JXCAT-JUNTS)

Som conscients de la gran feina que fan les associacions del nostre poble, és per això que creiem que cal garantir que en tot moment comptin amb el recolzament necessari per a poder realitzar les seves activitats.

Les associacions són agents primordials pel poble, unes grans eines de participació i cohesió ciutadana. I per això mateix també els hi volem donar veu, mitjançant accions de participació ciutadana, especialment en els anomenats Consells de Barri. Volem ciutadans amb capacitat de decisió i participatius.

JUNTS X PALAMÓS I SANT JOAN – TOTS EMPORDÀ (JXPSJ-TE)

El diàleg entre les administracions i les entitats i associacions ciutadanes ha de ser constant i fluid perquè l’objectiu és avançar cap a unes institucions transparents i una ciutadania ben informada que se senti, també, escoltada. Elaborarem un Pla per al foment de l’associacionisme i el voluntariat que, entre altres coses, haurà d’establir els mecanismes de participació i control de les entitats en els afers d’interès general de tots els palamosins.

Les administracions públiques han de fomentar les iniciatives que beneficiïn la cohesió social sense manipulació ni interferències i sense fer clientelisme. Garantirem un finançament estable i segur, i realitzarem campanyes de sensibilització perquè la ciutadania conegui la seva feina i es promogui l’associacionisme i el voluntariat.

Col·laborarem amb les entitats i associacions dedicades a la investigació, la promoció i la difusió de la cultura i la investigació humanística i científica, especialment la que actua en xarxa per tot el… (excedeix les 150 paraules)

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA – CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

PARTIDO POPULAR / PARTIT POPULAR (PP)

Aquesta candidatura ha declinat respondre a aquesta pregunta.

SOMARA PALAMÓS I SANT JOAN (SAP)

Potenciar l’associacionisme i reivindicar la seva bona feina d’aquest teixit associatiu que veu com cada any neixen noves entitats o associacions. Com a SomAra Palamós i Sant Joan volem crear una llar d’entitats a una nova plaça major de l poble a l’antic camp de futbol. També hi encabiríem la llar de la Gent Gran i un espai Jove.